Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Rzuciłam okiem na wątek.....jezu Mysza skąd Ty wynajdujesz te psiaki....tam taki szczenior jest - Miluś:loveu:
wieczorem tam wrócę i poczytam...

To nie moje, onkowa cioteczka, Beka je wynalazła ;) i prosiła o pomoc, bo tam pustki na wątku :(

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lunka w poniedziałek pojedzie na kąpiel, o ile nie będzie ogromnych mrozów.

Klara jest w gorszej sytuacji, bo przeokropnie śmierdzi i cała jest w kupach i i kąpiel ma tez umówioną ale zapomniałam na kiedy. Sorry, za dużo na łbie:evil_lol:

Posted

Mysza, dla sprostowania Klara jedzie na mycie w poniedziałek, a Luna w czwartek albo w piątek. Po prostu Klara tak śmierdzi, ze nie jestem w stanie opisać wrażeń kiedy się jest koło niej i trzeba zmyć z niej to wszytsko co ma na sobie jak najszybciej. Luna to mała Lalunia w czerwonej obróżce i kąpiel to dla niej czysta kosmetyka, dla Klary to nowe, świeże życie:)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Państwo nie dzwonili?

Nie. Mam też numer telefonu ale miałam takie urwanie głowy że zapomniałam zadzwonić. W sumie to mało wiem o Lunie jeszcze.
megii1 napisał(a):
Mysza, dla sprostowania Klara jedzie na mycie w poniedziałek, a Luna w czwartek albo w piątek. Po prostu Klara tak śmierdzi, ze nie jestem w stanie opisać wrażeń kiedy się jest koło niej i trzeba zmyć z niej to wszytsko co ma na sobie jak najszybciej. Luna to mała Lalunia w czerwonej obróżce i kąpiel to dla niej czysta kosmetyka, dla Klary to nowe, świeże życie:)

No pewnie, mnie się nie pali. Biedna ta Klara :(

Greven napisał(a):
No, Hilda nie brudas ;)

Mysza, czy jesteś zabezpieczona finansowo na tę chwilę?

Dzięki, że pytasz, na szczęście na razie nie ma wydatków, dziewczyny wpłaciły na Lunkę, ja wszystko przekazałam do hotelu, mam jeszcze w kasie Bruna kasę więc spoko.

Posted

idusiek napisał(a):
Klarunia jest bidula wielka .....
ciotki potrzebujmey kasy tez i na nią ....jeżeli mozecie.....:(

Odpisz mi proszę czy założyć jej wątek czy Ty to zrobisz?

Posted

Ewa Marta napisał(a):
To będzie dla niej niesamowita ulga zrzucić tą cała skorupę z siebie.... Ale czy ona zostanie kilka godzin w ciepłym pomieszczeniu, żeby tak na bank ochłonąć po kąpieli?

No pewnie Kochana:) Ma pobyt u fryzjera od 9 do 15:) W trakcie pobytu porządne suszenie mega dużą suszarą:)

Posted

Ja już się zagubiłam trochę wiec podsumuję:
Mysz przelała mi 100 zł i miała jeszcze u mnie po Bruno 20 zł nadpłacone. Wydatki:
55 zł szczepienie Luny na wściekliznę i zakaźne
30 zł aniprazol dla Luny i Klary
5 zł dojazd Weta
Zostaje 30 zł na kąpanie Luny w tygodniu - jak trzeba będzie dopłacić dam znać.
Nie wiem kto finansuje kąpanie Klary ale jeżeli jest potrzebny rachunek to poproszę info na jakie dane do niedzieli wieczór,
Mysza, ty potrzebujesz rachunek za kąpiel?

Posted

idusiek napisał(a):
my pokryjemy koszty kąpania Klary, spokojnie - podsumuj ją za połowę i trzeba pomyśleć chyba nad lepsiejszą karmą dla niej, na odkucie się z tego wszystkiego, nie?

Idusiek, co to znaczy za połowę? Na połowę miesiąca a potem liczyć z waszą karmą? Myślę, ze będzie można więcej powiedzieć jak Klarę zobaczy wetka - na razie tak jak Ci mówiłam - sunie dostają Purinę dla szczeniaków i witaminki.
Podaj mi na pw dane do rachunku.
P.S Ja jestem spokojna:) Tu nie ma się czym denerwować:) Spokojny jakiś ten wątek:) ale w sumie przy moim niskim ciśnieniu trochę nerwów by się przydało.

Posted

za niskie masz?

to masz...

stary jak świat onek z Ostrowi, sfilcowany, z klapniętymi uszkami- bez szans ...

i sucz którą Fela wynosiła na rękach...czyli jak Smierdziel wyglada od wewnatrz..
to nie jest buda, to jest boks na 4 psy...

nadal potrzebujesz kawy?

Posted

Megii, wiesz co, nie przelewaj mi może tych 11 zł z bazarku za bajki, tylko wlicz w przychodu Luny.
Oki?
Mysza na bank się zgodzi bo Bruno, dla którego był bazarek jest już na plusie;)

Posted

[quote name='idusiek']za niskie masz?

to masz...

stary jak świat onek z Ostrowi, sfilcowany, z klapniętymi uszkami- bez szans ...

i sucz którą Fela wynosiła na rękach...czyli jak Smierdziel wyglada od wewnatrz..
to nie jest buda, to jest boks na 4 psy...

nadal potrzebujesz kawy?
Idusiek napisz mi coś więcej na pw o tej suczce ze zdjęcia:)

Posted

megii1 napisał(a):
No pewnie Kochana:) Ma pobyt u fryzjera od 9 do 15:) W trakcie pobytu porządne suszenie mega dużą suszarą:)

No to super:-) Wizyta długa, jakby pasemka sobie robiła;-)

Posted

Wprawdzie od niedawna buszuję po wątkach dogo, ale dokładnie czytam wiele wątków o psich nieszczęściach ... i teraz dopiero w pełni widzę, jak to dobrze, że obie sunie trafiły do Megii, a nie do jakiejś niedoświadczonej osoby (zainteresowani wiedzą!) ... żeby mądrze i świadomie opiekować się psami, niezbędne jest oprócz dobrych warunków, doświadczenie, a nie wystarczy tylko serce i dobre chęci.

Czekam na foty pokąpielowe ;)

Posted

Dziewczyny, strasznie zaśmiecacie wątek Luny.
Teraz wszystko się pomyliło. Nie cierpię bałaganu. Klarze trzeba osobny wątek.

Luna na razie nie jedzie się kąpąć, może w czwartek. To o Klarze Megii pisała.

Idusiek dlaczego pytasz Megii czy podać Jej numer telefonu do ogłoszeń? Za zawsze odpowiadam za psy pod moją opieką, trudno, zeby Megii w pracy jeszcze odbierała telefony w sprawie adopcji hotelowiczów:evil_lol:

Megii, poza 100 na odrobaczenie i szczepienia wpłaciłam Ci drugą 100, w piątek. Może jeszcze nie doszła.

Gusiu, pewnie, ze Megii nie musi słać już kasy za bajki na Bruna, będzie na Lunę. Dzięki:loveu:

Posted

[quote name='idusiek']
Ja nie mam telentu do pisania o psach... więc jak wiemy coś wiecej to proszę zgłaszać :)
http://www.allegro.pl/item881788100_luna_suka_owczarek_niemiecki_tylko_w_dobre_rece.html

Dlaczego robisz allegro na fundację? Przecież Luna miała być na mnie? Ja nie jestem fundacja tylko osoba fizyczna, umawiałyśmy się, że to ja płacę, ja szukam domu itd.
Wy chcecie podpisywać umowę z przyszłym właścicielem?

Posted

Ja już nic nie rozumiem. Pies jest pod opieką finansową myszy, a na allegro fundacyjne konto do wpłat.
Idusiek chyba z rozpędu się pomyliła, warto poprawić ;)

I mam prośbę - wyodrębnijcie wątki obu suniek, bo momentami nie wiadomo, o której mowa.