Tora&Faro Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciekawe co na to Mysza.....;) Quote
emilia2280 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Mysza, ladny masz nowy nabytek. Moze wyrosnie z niej Hugonek. Mam obiecaną stówkę za ciuszki z Irlandii- od Iwonki tez, Twojej imienniczki. Zaraz ją zaproszę na wątek i poproszę o przelanie tych pieniędzy na tego mlodego żurka. Quote
megii1 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Chciałam poinformować, ze Sunia nie ma żadnych szczepień. Rozmawiałam z Beką i powiedziała, ze Luna była krótko w schronie i nie zdążyli jej zaszczepić. W poniedziałek będzie u nas Pani weterynarz i może Lunę zaszczepić. Koszt szczepienia na miks wścieklizny i zakaźnych 55 zł. Pani weterynarz bierze niezależnie od ilości psiaków 10 zł za dojazd ale jest już do niej jeden chętny na czyszczenie uszek także za 60 zł będzie już full opcja. Szczepić? Fiprex i odrobaczenie ma wbite. Quote
Greven Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Tora&Faro napisał(a):Ciekawe co na to Mysza..... Uważam, że będzie zachwycona :evil_lol: Quote
Iv_ Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 emilia2280 napisał(a):Mysza, ladny masz nowy nabytek. Moze wyrosnie z niej Hugonek. Mam obiecaną stówkę za ciuszki z Irlandii- od Iwonki tez, Twojej imienniczki. Zaraz ją zaproszę na wątek i poproszę o przelanie tych pieniędzy na tego mlodego żurka. Dobry wieczór, to o mnie tutaj Emilka :loveu: wspomniała :oops: Tak, mam do wpłacenia 100 złotych za ciuszki, które Emilka w swojej uczynnej dobroci mi zakupiła, a pieniążki za nie przeznaczyła na tą śliczną onkową sunieczkę :loveu: Poproszę dane do wpłaty to zrobię z przyjemnością przelew :loveu: Quote
Tora&Faro Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 megii1 napisał(a):Chciałam poinformować, ze Sunia nie ma żadnych szczepień. Rozmawiałam z Beką i powiedziała, ze Luna była krótko w schronie i nie zdążyli jej zaszczepić. W poniedziałek będzie u nas Pani weterynarz i może Lunę zaszczepić. Koszt szczepienia na miks wścieklizny i zakaźnych 55 zł. Pani weterynarz bierze niezależnie od ilości psiaków 10 zł za dojazd ale jest już do niej jeden chętny na czyszczenie uszek także za 60 zł będzie już full opcja. Szczepić? Fiprex i odrobaczenie ma wbite. Mysza jako opiekunka pewnie się jutro wypowie, ale przypuszczam że zgodzi się żeby szczepić...kasa się znajdzie Quote
Greven Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Kasa już się powoli znajduje, bo mysza ma to coś, co przyciąga dobrych ludzi ;) Quote
emilia2280 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Iv_ napisał(a):Dobry wieczór, to o mnie tutaj Emilka :loveu: wspomniała :oops: Tak, mam do wpłacenia 100 złotych za ciuszki, które Emilka w swojej uczynnej dobroci mi zakupiła, a pieniążki za nie przeznaczyła na tą śliczną onkową sunieczkę :loveu: Poproszę dane do wpłaty to zrobię z przyjemnością przelew :loveu: Iwonko, bardzo Ci dziękuję za blyskawiczny odzew :loveu: Mysza juz się chyba pospala, ale jutro na pewno niezwlocznie poda Ci swoje konto, podczas gdy ja jeszcze będę snila o niebieskich migdalach- do poznego poludnia :lol: Quote
Greven Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 emilia2280 napisał(a):podczas gdy ja jeszcze będę snila o niebieskich migdalach- do poznego poludnia Jak chcesz, to puszczę Ci strzałkę o 8 rano... a potem co piętnaście minut :diabloti: Quote
emilia2280 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Greven napisał(a):Jak chcesz, to puszczę Ci strzałkę o 8 rano... a potem co piętnaście minut :diabloti: Ozesz, 8 to tez jest zboczona pora, więc nie skorzystam z uprzejmej propozycji :lol:. Nawet do pracy wstaję o 8.30 najwczesniej :diabloti: (w porywach do 9.30). Jezdem na wakacjach i spię do poludnia- 12.00 :razz: Chocbym miala zgnic w lózku, stopy spod koldry nie wystawię wczesniej :p Quote
gusia0106 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Przecież ona się powinna nazywać MYSZA! Widać na pierwszy rzut oka. Luna.......phi, też mi pomysł;) Quote
Owieczka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Mi też Mysza do tej suni pasuje :eviltong::evil_lol: Quote
mala_czarna Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 gusia0106 napisał(a):Przecież ona się powinna nazywać MYSZA! No, a Marley powinien nazywać się Gusik, albo Gusiak :evil_lol: Quote
Ewanka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Hihihi, też miałam taki plan, jak przez moment miałam nadzieję, że będę mogła zaopiekować się sunią , że nazwę ją Mysza vel Myszatka :) ... do dzisiaj nie odzywam się do ślubnego, że podstawił (wprawdzie dobrze umotywowany) szlaban na sunię. Quote
3 x Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Laura albo Lidka Laura ładnie zwłaszcza zesiedzi z Klarą czyli Laura i Klara - cudo :) albo Izka Quote
mysza 1 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 [quote name='emilia2280']Mysza, ladny masz nowy nabytek. Moze wyrosnie z niej Hugonek. Mam obiecaną stówkę za ciuszki z Irlandii- od Iwonki tez, Twojej imienniczki. Zaraz ją zaproszę na wątek i poproszę o przelanie tych pieniędzy na tego mlodego żurka. Bardzo, bardzo dziękuję. [quote name='megii1']Chciałam poinformować, ze Sunia nie ma żadnych szczepień. Rozmawiałam z Beką i powiedziała, ze Luna była krótko w schronie i nie zdążyli jej zaszczepić. W poniedziałek będzie u nas Pani weterynarz i może Lunę zaszczepić. Koszt szczepienia na miks wścieklizny i zakaźnych 55 zł. Pani weterynarz bierze niezależnie od ilości psiaków 10 zł za dojazd ale jest już do niej jeden chętny na czyszczenie uszek także za 60 zł będzie już full opcja. Szczepić? Fiprex i odrobaczenie ma wbite. Mam prośbę, podajcie jej dzisiaj albo jutro Aniprazol. Nie wierzę w schroniskowe oświadczenia, że miała ;) A potem oczywiście szczepimy. [quote name='Greven']Uważam, że będzie zachwycona :evil_lol: Nie komentuję :) [quote name='Iv_']Dobry wieczór, to o mnie tutaj Emilka :loveu: wspomniała :oops: Tak, mam do wpłacenia 100 złotych za ciuszki, które Emilka w swojej uczynnej dobroci mi zakupiła, a pieniążki za nie przeznaczyła na tą śliczną onkową sunieczkę :loveu: Poproszę dane do wpłaty to zrobię z przyjemnością przelew :loveu: Bardzo dziękuję:loveu: , zaraz podam dane do przelewu. [quote name='Greven']Kasa już się powoli znajduje, bo mysza ma to coś, co przyciąga dobrych ludzi ;) :eviltong::p [quote name='Ewanka']Hihihi, też miałam taki plan, jak przez moment miałam nadzieję, że będę mogła zaopiekować się sunią , że nazwę ją Mysza vel Myszatka :) ... do dzisiaj nie odzywam się do ślubnego, że podstawił (wprawdzie dobrze umotywowany) szlaban na sunię. Mysza to niezbyt ładne imię, raczej jestem przeciwna. :eviltong: A propos argumentów- uważam, że psy trzymane w domu pojedyńczo są znudzone i nieszczęśliwe.;) Zwłaszcza w domu, bo mieszkanie ogranicza. [quote name='3 x']Laura albo Lidka Laura ładnie zwłaszcza zesiedzi z Klarą czyli Laura i Klara - cudo :) albo Izka Laura ładnie ale źle się woła. Pomyślimy. Quote
mysza 1 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 P.S. Wcale nie spałam, Hugo ma biegunkę, budził do 2 w nocy kilka razy, chyba dopiero wtedy leki zaczęły działać... A o 6 pobudka. Jestem rzeźka jak cholera... Quote
Ewa Marta Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ale z Ciebie błyskawica Mysza:-) Piękna sunia, jestem pewna, że szybko znajdzie domek!!! Narazie jednak wrzuć mi proszę numer konta, dorzucę coś do jej utrzymania;-) Quote
mysza 1 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Ewa Marta napisał(a):Ale z Ciebie błyskawica Mysza:-) Piękna sunia, jestem pewna, że szybko znajdzie domek!!! Narazie jednak wrzuć mi proszę numer konta, dorzucę coś do jej utrzymania;-) Dziękuję:loveu:, numer konta jest w pierwszym poście:p Quote
gusia0106 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 mysza 1 napisał(a):Dziękuję:loveu:, numer konta jest w pierwszym poście:p Mysza, ja bym je usunęła i wysyłała na PW. Bo jak się znajdzie ktoś "życzliwy" to może donieść, że robisz publiczną zbiórkę pieniędzy. A to nielegalne ;) Quote
Nemi Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 gusia0106 napisał(a):Bo jak się znajdzie ktoś "życzliwy" to może donieść, że robisz publiczną zbiórkę pieniędzy. A to nielegalne ;) Gusia ale ty przytomna jesteś :-) Dokładnie - masz rację. Gdyby ktoś potrzebował informacji jak zbiórkę publiczną zorganizować - to się polecam. Quote
Iv_ Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Nie wiem jakie w końcu imię wybierzecie sunieczce :evil_lol:, ale ja właśnie zrobiłam na nią przelew w wysokości 100 złotych z dopiskiem "na Lunę" :loveu: :diabloti: Quote
Ewanka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 mysza 1 napisał(a):(...) A propos argumentów- uważam, że psy trzymane w domu pojedyńczo są znudzone i nieszczęśliwe.;) Zwłaszcza w domu, bo mieszkanie ogranicza. (...) Też jestem tego zdania, dom jest wprawdzie nieduży, my w średnim wieku, oboje na rencie, sił mało, kasy jeszcze mniej, moja renta 650 zł/mies, nie mogę więc pomóc psiakom finnsowo, dlatego pomyslałam o mini-hoteiku domowym. Z sunią to był poryw serca, ale zrodziło się wiele wątpliwości m.in. niewiadoma z reakcją naszego psa-panikarza, wystarczy, że długopis upadnie na stół, on się zrywa i ucieka z pokoju itp. U dogomanki Pati, od której go adoptowaliśmy, był dwa tygodnie i cały czas chodził w kagańcu, bo atakował jej psy. Opuściliśmy stolicę 3 lata temu, mieszkamy 75 km od Warszawy na zachód, zapraszam do nas na kawę i rekonesans :) Quote
gusia0106 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ewanka napisał(a):Opuściliśmy stolicę 3 lata temu, mieszkamy 75 km od Warszawy na zachód, zapraszam do nas na kawę i rekonesans :) Ja to się na pewno wproszę przy najbliższej okazji :diabloti: Quote
mysza 1 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 gusia0106 napisał(a):Mysza, ja bym je usunęła i wysyłała na PW. Bo jak się znajdzie ktoś "życzliwy" to może donieść, że robisz publiczną zbiórkę pieniędzy. A to nielegalne ;) Wiem, chyba, ze podatek bym odprowadziła:evil_lol: od darowizny. Ja czasem na początku umieszczam, bo nie kazdemu chce się pytać o pw. Ale wystraszyłaś mnie teraz to usunę. Ewanka, rozumiem, nie każdy pies musi mieć towarzystwo ale z mojego doświadczenia powiem, że na większość działa to pozytywnie i terapeutycznie. Zwłaszcza młoda laska:eviltong: pomagająca przełamać lęki. Nie namawiam, absolutnie, radzę;) Gdybyś sie zdecydwowała kiedyś dawać płatny DT daj nam znać, przyjedziemy, pogadamy;) Quote
Recommended Posts