Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AnnaA napisał(a):
Buba zawsze była bardzo pogodnym i przedsiębiorczym psem a teraz, jak przestały ją bolec zęby to przechodzi samą siebie. Myślę, że teraz szybko i ładnie zeszczupleje. U mnie jest dużo mmiejsca do biegania a i towarzystwo się znajdzie.

Anno, Buba uwielbia zarządzać przedszkolem - to jej żywioł. I robi to sprawnie i z dużą przyjemnością, hehe

Posted

halcia napisał(a):
Nie wchodzi Florentynko.A Bubulca wymiziajcie od Ciotek.Ciekawe czy cos nwego wymysliła i jak tam słowo "nie"przyswaja...

Poprawiłam, już wchodzi. Parówy nie znają słowa "nie". Nie występuje w ich słowniku.

Posted

eloise napisał(a):
ani po polsku ani po angielsku??? ;)

Ja nawet po tybetańsku próbowałam... i nic !!!Angielskie "nie" parówa odbiera jako zachęcające "no!", polskiego "nie" po prostu nie słyszy - taka mała wada genetyczna, wspólna parówom.

Posted

Wazna wiadomosc
[SIZE=2]
Tak w skrocie - z powodow niezaleznych ode mnie, nie moge przywiezc Buby do UK. Kwaterunek nie zgadza sie na drugiego psa w mieszkaniu. Jako ze jednego juz mam, nie myslalam ze to bedzie problem - niestety, pomoc jednej z sasiadek, wiecznie narzekajacych na "psia siersc na klatce" dala swoje i zgody na 2 psa nie dostalam. Nie chcialam o tym pisac wczesniej, myslalam ze da sie cos odkrecic - niestety nie dalo sie.

Co teraz?

Buba jest juz doprowadzona do porzadku, po ogledzinach i weterynarza i po przygodach u dentysty (dzieki Omar i Malibo) wiec wraca na tymczas do Anny, prawdopodobnie w ten weekend gdzie beda ja utrzymywac finansowo dopuki nie znajde Bubsonowi stalego, wspanialego domku - w Polsce.

Nie potrzebuje pomocy w utrzymaniu Buby, Anna podjela sie opieki nad Buba "po kosztach" ktore oczywiscie sama bede ponosic.

[SIZE=2]Potrzebuje jednak pomocy i to bardzo - jakiej?

[SIZE=2]
Potrzebuje pomocy w oglaszaniu Buby - nie wiem jak, nie wiem gdzie?
Potrzebuje pomocy w ewentualnym sprawdzeniu domku - jak juz jej sie trafi (wizyta przedadopcyjna)

Zdjecia Buby sa piekne - jak wiemy mistrzowsko wykonane przez Omar.

Czy ktos podejmnie sie pomocy z ogloszeniami na miejscu w Polsce?

Buba jest poza schronem, jest wyleczona, zadbana wiec to jest plus calej sytuacji bo wiemy ze szanse na adopcje ze schroniska miala nikle. Od Anny wyadoptowac powinno ja byc latwiej - mam taka nadzieje. Wiemy o niej duzo wiecej niz wiedzialsmy wczesniej, jest co napisac w ogloszeniu teraz.

Czy ktos z klubu wielbicielek Buby moze pomoc z napisaniem ogloszenia i z rozeslaniem go gdzie sie da?

Oczywiscie chccialbym zeby Bubson trafila do domku z ogrodem lub mieszkania na parterze ze swoim "ludziem" bo psica najmlodsza nie jest i moze schody to nie najlepszy pomysl.....

Moze Omar da rade wpasc i dac pare wskazowek? Miala Bube u siebie sporo czasu wiec pewnie bedzie wiedziala co w ogloszeniu wspomniec dla zachety?

Tu rowniez licze na Anne - poniewaz BUba u niej juz byla i teraz znowu bedzie na tymczasie wiec z pewnoscia zaobserwowala to i owo.....

[SIZE=2]Pomozecie ciotki znalezc Bubie super domek?

Posted

Halcia - mnie tez zmrozilo, nie spodziewalam sie takiego rozwoju sytuacji ale niestety nie przeskocze.

Nie zapominajmy jednak plusow sytuacji bo jak sie bedziemy koncentrowac na minusach to sie wszyscy ogolnie podlamiemy.

Buba ma super tymczas u Anny, Anna na nia czeka i bedzie sie nia opiekowac za/dla nasz wszystkich.

Malibo ze skory wyskakiwala zeby Bubson byla ogladana przez najlepszych weterynarzy (i do tej pory mi nie chce rachunku wystawic zebym jej zwrocila kase ale ja w koncu dopadne) i Bubson miala przeglad jak jakis Porche u mechanika wlacznie z dentysta i wszystkim innym.

Bubson sama wypiekniala, troche schudla i jest super psica - z domu od Anny bedzie jej latwiej domek znalezc.

Omar jej zdjec zarypiastych natrzaskala - jest czym oglaszac ta pieknosc.

Nie ma opcji zeby Buba kiedykolwiek wrocila do schronu - Buba jest adoptowana na mnie i ja absolutnie nie wycofuje sie z opieki nad nia, dozywotniej jezeli taka koniecznosc wystapi.

Niestety jednak nie moge zabrac jej do sibie tutaj bo po prostu wywala mnie z mieszkania, to nie jest moje wlasnosciowe mieszkanie, to mieszkanie kwaterunkowe.Niestety tego nie przeskocze.

Posted

Mnie też zmroziło...

Ale bądźmy dobrej myśli - Buba ma gdzie się podziać, ma zapewnione utrzymanie, jest po przeglądzie i na gwarancji, chudnie, wygląda dobrze, jest bezproblemowa - szanse na adopcje są duże.

Emi - proponuję wykupienie dla Buby pakietu ogłoszenioego na bazarku ogłoszeniowym - 10 złotych, ogloszenia na ponad 50 stronach!
Mogę napisać tekst...

Posted

Spokojnie dziewczyny, damy radę. Buba jest napewno psem wyjątkowym. Po generalny przeglądzie okazało się, że jest też w dobrej kondycji fizycznej. Będzie u mnie tyle ile trzeba żeby znalezc jej wyjątkowy, tak jak ona domek. Buba jest psem uroczym. Jedynym powodem dla którego nie mogę jej zaadoptowac jest mój wiek i moja coraz gorsza kondycja fizyczna. Przed Bubą jeszcze wiele lat życia a ja jestem osobą zupełnie samotną /jedyna córka wyjechana z kraju/ i muszę się liczyc z tym, że tylko parę lat dzieli mnie od konieczności szukania opieki i za te parę lat Bubę czekałby już tylko schron. Nie robi się tego psu i dlatego bardzo proszę razem z Emi o pomoc w znalezieniu Bubie kochającego domku. Nie umiem niestety ani przeklejac zdjęc, ani cokolwiek wkleic ani robic ogłoszeń dlatego wielka prośba POMÓŻCIE.

Posted

Dzika Figa - dzieki.

Kwestia finansowa to zaden problem - beda robila przelew do Nikusia w ten piatek lub sobote, mam namiary na Twoje konto tylko daj znac ile przelac? 10 zl na tydzien czy na jak dlugo? Ile odnawianie ogloszen?

Prosilam Majqe zeby wpadla i moze pomoze napisac tekst do ogloszenia jezeli bedzie miala chwile?

Czy ktos potrafi robic Allegro? Ile to kosztuje?

Wszelkie pomysly bardzo mile widziane.

Wlasnei mialam maila od Anny, ma problemy z netem/dogo ale zapewnie ze Bubson moze u niej na domek spokojnie czekac.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Dzika Figa - dzieki.

Kwestia finansowa to zaden problem - beda robila przelew do Nikusia w ten piatek lub sobote, mam namiary na Twoje konto tylko daj znac ile przelac? 10 zl na tydzien czy na jak dlugo? Ile odnawianie ogloszen?
.

Emi kochana, ja tych bazarków nie robię, ja je tylko polecam, zaraz Ci tu wkleję. O allegro można poprosić ciotkę Figę 33 - takie full wypasione z podkreśleniem podświetleniem i wyróżneiniem, kosztuje chyba 25 złotych...

Tekst do ogłoszenia napiszę.

Posted

Acha, Dzika Figa dzieki.

Do mnie trzeba jak do Blondynki.

Kto robi takie bazarki ogloszeniowe?

W sobote bede wysylac pieniazki na moje wszystkie Dogo deklaracje do Nikusia (on na "moje" psie bidy ze swojego konta rozdziela) wiec wyslalabym rowniez na ogloszenia/Allegro i co tam jeszcze ktos zasugeruje dla Buby?

Posted

Moja rada, w kwestii tekstu jest taka. Tekst ode mnie już był, podobnie ogłoszenia. Rozumiem, że odzew był zerowy, zatem... Zerknijcie proszę, na bazarkach jest wątek - usługowy pisanie tekstów, założony przez ladySwallow, która pisze superancko, może zrobić dowolną wersję, krótszą, dłuższą, chwytającą za serce. Może do ludzi trafi inny tekst niż mój wcześniejszy? Ponadto, zgodnie z tym, co już tu napisano.... na tych samych bazarkach jest wątek dotyczący ogłoszeń na 74 stronach za 10zł (założycielka, o ile pamiętam zuza911), czyli koszt żaden ogromny.
Jak to widzisz Emi?

Posted

Dzieki dziewczyny

:modla:

- Dzika Figa, czy ja moge na Twoje konto przelac pare groszy zeby bylo na oplacanie ogloszen/allegro itd?

Swojego nie mam w Polsce a Nikus juz sie chlasta jak ma moje przelewy co miesiac robic.....