Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malibo - dzieki :)

Zanim uderze do Lady Swallow jak sugeruje majqa (po tekst ogloszenia), co w takim tekscie powinno byc, jakie info bede musiala wyslac?

Rozumiem ze ogloszenia to do 300 slow? Co takie ogloszenie powinno zawierac? Jakie info o psie? Co jeszcze?

Watek Buby ma 136 stron, ciezko tu cos znalezc, zastanawiam sie czy nie zamknac tego i otworzyc nowy?

dzieki wszystkim jeszcze raz...

Ro

Posted

Emi - tekst Ci napiszemy z Dziką_Figą - razem i osobno, na dowolną ilość słów. Nie teraz, ale jutro będziemy kopać wątek, zresztą mniej więcej pamiętam istotne informacje o Bubie, spoko, coś się skleci.

Posted

nie zgadzam się na zamknięcie wątku Buby

widzę, mimo wszystko, więcej pozytywów niż negatywów. Gdyby Emi wcześniej wiedziała to, co wie dziś, Buba nadal byłaby w schronie- to pewne.
Były ogłoszenia, nie było tłumu chętnych na naszego Bubsona.
Dzięki Emi Buba już poza schronem, dużo o psinie wiemy, jest radosna, wszędzie się odnajdzie, jest zdrowa, po przeglądzie, nabiera zdrowszej linii.

Liczę na to, że Emi wywiąże się ze zobowiązania i zapewni Bubie utrzymanie do czasu znalezienia własnego domu.
Liczę też na to, że tak wiele przychylnych Bubie osób zaglądających na wątek, pozostanie z nami nadal i będzie wspierać w razie potrzeby.

Posted

Wielka szkoda, że Bubson nie będzie szczekać po angielsku... Ale są też pozytywy tej akcji, o których pisze eloise.
Emigrantko, będziemy razem z Wami imamy nadzieję, że dobry dom dla Buby się znajdzie.

Posted

Co do dozywotniej opieku nad Bubsonem z mojej strony - juz sie wypowiedzialam na ten temat.

Plusy sytuacji tez wymienilam, na minusach nie ma sensu sie koncentrowac poniewaz niestety ich nie przeskocze.

Buba bedzie sobie lezakowala u Anny dopuki jej sie domku nei znajdzie a wierze ze z domu bedzie ja latwiej wyadoptowac niz ze schronu. Jakby nie bylo, proby oglaszania Buby i szukania jej domu niczego nie przyniosly - do tej pory.

W tej chwili Buba jest "doprowadzona do stanu uzywalnosci" - potencjalny nowy wlasciciel nie musi sie martwic o masakryczne rachunki u weterynarzy (ktore sa juz pokryte, bez zadnych deklaracji - te nigdy nie byly potrzebne i nigdy o to nie prosilam i prosic nie bede). Powinno wiec byc latwiej znalezc jej domek.

Tym bardziej ze wierze ze pomoze w tym rowniez Talcott.... Buba byla jedna z jej ulubienic i wierze ze gdzies tam nad Buba nadal czuwa i doprowadzi nowych fajnych ludzi na ogloszenie/allegro Buby.

DzikaFiga z Florentynka napisza tekst do ogloszenia :modla:
Wysle pieniazki do DzikiejFigi w sobote zeby mogla oplacic Bubie piekne Alegro i cala mase ogloszen
Omar/malibo zawioza Bube z workiem Bosch Light do Anny w ten weekend

Jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysly to prosze pisac na watku....

Dzieki

Posted

_Lara - super, najpozniej w poniedzialek pieniazki beda u Nikusia, podaj mi namiary na konto swoje na PW i powiedz ile to zaraz przelejemy.

Ile takie Allegro trwa? Co ile trzeba odnawiac?

Tamto jest fajne ale warunki sie teraz zmienily, info i zdjecia tez wiec chyba nie odnowic ale zmienic by trzeba bylo?

Poradzi ktos?

Szamanka - dzieki za przeniesienie watku :modla:

Posted

Tak, trzeba by zmienić ;) chodziło mi bardziej o pewien schemat tego allegro ;)

Zaraz podam swój numer konta. Ale jak Nikuś przelewać ma za to allegro, to on zna mój numer konta ;)

Więc prosiłabym o podanie mi stron z aktualnymi zdjęciami i opisem.

Acha, allegro trwa 14 dni. Wyróżnienie z pogrubieniem i podświetleniem kosztuje 20,60zł. Samo wyróżnienie 12,60zł.

Posted

Florentynka napisał(a):
_Lara - na rano mogę wyprodukować nowy tekst do allegro i zrobić zestawienie stron wątku z fotami, ok?
A na kogo mają być namiary na tym allegro? Bo nie na Majuskę chyba ( jak były)?

Jasne. Ja stworzę allegro wieczorem.

Posted

Florentynka :modla: - wygrzeb najlepsze zdjecie Buby i....daj znac ile za to........

_Lara :modla:

_Lara - podaj mi namiary na konto prosze na PW bo ja robie Nikusiowi zestawienia co miesiac (pare psich bid tam jest to comiesieczne zestawienie komu/ile/kiedy/gdzie musi byc) i wysylam mu arkusz i on z tego na "moje" bidy wplaca......

2 wyroznione/pogrubione z czym tam jeszcze - zeby caly kwiecien byly, ok? To 2 starcza, tak? Zaraz po weekendzie pieniazki bedziesz miala na koncie, jak sie jedno skonczy to zrob drugie - odnowienie tyle samo chyba tak? To byloby razem jakies 42 zl? Dobrze mysle?

MOmencik z Allegro bo w tej chwili nie wiem czyje dane kontaktowe podac - chcialabym Omar ale cos jej ostatnio nie widze a nie chce bez pytania, BUba u niej byla, Omar sie tym ciagle zajmuje wiec chyba bylaby najlepsza do kontaktu w ogloszeniach/allegro.... ale musze zapytac najpierw

Posted

Pytalam tutaj o mozliwosc wykupienia pakietu ogloszen dla Buby:

http://www.dogomania.pl/threads/181266-bazarek-OGA-OSZENIOWY-74-strony-jedyne-10zA-do-31-03?p=14361964&posted=1#post14361964

Tylko ze ten bazarek konczy sie w marcu... :(

Czy tekst ktory do Allegro napisze Bubie Florentynka moze byc tekstem do ogloszen Buby tez czy bedzie potrzebny inny?

Do ogłoszeń potrzebuję:

>zdjęć (w ilości od 1 do max 6)
>opisu (najlepiej jeden dłuższy do 1000 znaków- może być więcej; drugi krótszy do 300 znaków)
>kontakt (mail- na który będą linki do aktywacji oraz numer telefonu)
>informacje o dowozie, szczepieniach, kastracji itp.

Posted

Na razie popełniłam tyle ( Dzika_Figa też ma jakiś tekst, ale póki co nie chce mi go przesłać, może potem wlepi sama):

Foty Buby – str 1,9, 25, 108, 111 ( post 1108 – bomba!) 130 – może jest ich gdzieś więcej, ale już naprawdę nie mogę kopać dalej, bo na oczy nie widzę.
Filmik str 26 – wzruszający, warto wrzucić na allegro

Tekst:

1) Wersja niekonwencjonalna:
Gruba Buba po pełnym tuningu
Fantastyczna, ciepła psia dama – miłośniczka kotów, domatorka ( wariant kanapowy) poszukuje spokojnej przystani na resztę życia. Buba jest kobietą dojrzałą i po przejściach. Ze swojego 8 – letniego życia ponad połowę spędziła w schronisku. W trudnych warunkach, pośród 500 innych psów nie straciła jednak swojego wspaniałego charakteru. Jest otwarta, przyjazna, tolerancyjna, ma wspaniałe poczucie humoru i jedyny w swoim rodzaju uśmiech. W ostatnich miesiącach Buba opuściła schronisko – przebywa w domu tymczasowym, gdzie została gruntownie przebadana weterynaryjnie, przeszła leczenie stomatologiczne i zabiegi kosmetyczne. Jest zdrowa ( aczkolwiek ma nadwagę, nad którą trzeba zapanować), zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i zaczipowana – gotowa do adopcji. Jak na prawdziwą damę przystało Buba jest psem absolutnie niekłopotliwym – umie ładnie chodzić na smyczy, nie brudzi w domu i nie niszczy, rozumie polecenia, odnosi się życzliwie do innych psów, kotów i ludzi. I nie ma wielkich wymagań – tylko tyle, żeby ktoś ją pokochał.

2) Wersja wyciskacz łez:

8 lat życia – z tego 5 anonimowo, za kratami schroniska. Bez jednego życzliwego spojrzenia, bez czułego dotyku ludzkiej ręki, w samotności, w poczuciu odrzucenia i beznadziei. Każdy by się załamał, prawda? Ale nie Buba. Buba zawsze gotowa jest obdarzyć człowieka swoim pięknym uśmiechem. Buba wciąż ma nadzieję. Ona nie rozumie tego, że większość ludzi mija ją obojętnie, bo jest brzydka.
Brzydka? Popatrz dobrze – Buba jest piękna! Ma cudowne oczy – tyle w nich ciepła i mądrości.
Ma uśmiech, który topi lody i rozjaśnia mroki. Czy możesz się nie uśmiechnąć, patrząc na tą rozbrajającą suczkę? A charakter? Buba jest życzliwa, promieniująca ciepłem i spokojem, lubi ludzi i inne zwierzęta – koty wręcz uwielbia. Umie się zachować w każdych okolicznościach – w domu sprawuje się idealnie – nie brudzi, nie niszczy, nie hałasuje. Jest posłuszna. Dobrze znosi jazdę samochodem, umie chodzić na smyczy.
Ma nadwagę i powinna zeszczupleć – to prawda, ale poza tym jest zdrowa, wysterylizowana, ma komplet szczepień, jest po leczeniu stomatologicznym.
Nic jej nie brakuje…poza domem, na który tak bardzo czeka, od tak dawna. Nie każ jej dłużej czekać…

Jak ktoś ma jakieś uwagi konstruktywne to zgłaszać, poprawię.
Emi - Negri2008 ( mam nadzieję że nie robię błędu w nicku) ogłasza czasem psy w miesięczniku "MÓJ PIES" - może się z nią skontaktujesz? Jeśli się zgodzi , to wtedy też podejmuję się napisać tekst, tam sa straszne obostrzenia co do ilości znaków w linijce itp., ale już to przerabiałam.

Posted

a to od Dzikiej_Figi:

Drodzy Państwo - poznajcie Bubę!
Oto ona - "zwyczajny, brzydki, bury kundel, w dodatku gruby" powiedzieli by niektórzy... Ci co tak myślą, po prostu się nie znają. My się znamy i zapewniamy, ze Buba to skarb!
Buba jest wyjątkowa! Ma w sobie niewyczerpane pokłady optymizmu, którego nie zabiły nawet lata spędzone w ponurym schroniskowym boksie
Ten pies kocha ludzi - wszystkich, bez wyjątku.
To rozsądna, dobrze wychowana suczka, która wie, co wypada a co nie. Jest mądra, umie wszystko, co pies umieć powinien (po tylu latach w schronisku ślicznie daje łapę!) i doskonale odnajduje się w każdej sytuacji. Nie popełnia gaf, nie sprawia przykrych niespodzianek, można jej w stu procentach zaufać
Oczywiście, nie ma w sobie ani cienia agresji - w (niemałej wcale)Bubie po prostu nie ma miejsca na takie brzydkie rzeczy. Jest uniwersalna - świetnie nadaje się do domu z dziećmi ale będzie też wyśmienita towarzyszką osoby starszej. Doskonale dogaduje sie z innymi psami, kotami wszelką inną zwierzyną. Jest bardzo wesoła i wszędzie, gdzie się pojawia, przynosi ze sobą pozytywną energię.
Jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana, przeszła pełny przegląd weterynaryjny – tylko brać i kochać!

Posted

i jeszcze wariant krótki:
[FONT=&quot]Sympatyczna i dobrze wychowana miłośniczka kotów poszukuje domu pełnego miłości. Zdrowa, po kompletnym przeglądzie. Ma naprawione zęby i nic jej nie dolega - jak na gwarancji! Do każdego domu. Posłuszna, chodzi na smyczy, nie brudzi, nie niszczy.[/FONT]

i bardzo krótki, ale za to do rymu:
Gruba Buba na dom czeka
Chce własnego mieć człowieka!
Z urody jest niebanalna
Z charakteru idealna
Dostojna psia dama
Co już nie chce być sama
Chwyć telefon w dłoń
I dzwoń!!!

Posted

Dziewczyny - niesamowite jestescie....... :loveu:

Teraz tylko problem, ktora wersje do ogloszen?

Chyba licytacje jakas zrobimy nie?

Bo na Allegro to... wszystko razem chyba - mysle ze _Lara da rade wszystkie opcje razem skleic ?

_Lara, zanim wystawisz to Allegro, prosze wklej pelny tekst tutaj?

dzieki :modla:

Posted

Wrzucilam wszystko do 1 postu...... jutro bede grzebac w zdjeciach ktore sa juz na watku oraz Malibo obiecala ze jak bedzie miala moment to dorzuci jeszcze zdjecia z aparatu bo Omar natrzaskala Bubsonowi kilkanscie sessji.......

Bube przy manicure musze znalezc bo tamto zdjecie bylo rozbrajajace jak cierpliwie jak dama czekala az jej Omar te pazurki doprowadzi do porzadku.... wiec to musi byc jedno ze zdjec ogloszeniowych jako Buba obraz spokoju.....

Spadam spac troche, dzieki wszystkim za wszystko - Bubson, trzymaj sie.

Prosilam Malibo zeby zapytala Omar czy jej dane mozna poac do ogloszen/Allegro bo nie mam z Omar kontaktu a na Dogo biedna jakos sie nie pokazuje ostatnio......

Posted

__Lara napisał(a):
Dziewczyny, to ja mam wybrać jakiś tekst z poprzedniej strony, tak?

I mam czekać jeszcze na zdjęcia?

Wypisałam strony wątku, na których są zdjęcia i filmik z Bubą - można ściągnąć stamtąd i nie musisz kopać po całym wątku. A jeśli rozdzielczość nie ta, to już nie w moich łapkach...