Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie pozwalam jej skakać, biegać po schodach też nie, bo to niebezpieczne
boję się,że jak będzie zeskakiwać np z kanapy, to coś sobie zrobi, więc rezyduje na podłodze na materacu. Po schodach dla jej własnego bezpieczeństwa wchodzi i schodzi na smyczy, w ogrodzie zezwalam na brykanie do woli

Posted

Słusznie, bardzo słusznie.
Ale Buba na pewno rozwinie umiejętności kanapowe. Jak Matyldę moją mi przywieziono, to z instrukcją, że mam ją podsadzać na kanapę, bo sama nie umie wleźć. Obecnie wchodzi sama i to skokiem przez oparcie.

Posted

Ciotka Malibo sie do mnie nie odzywa... bo ja ciemna blondynka nazwalam.... chyba heheheh :)

Tak z ciekawosci - wiem ze Buba byla oglaszana wszedzie gdzie sie dalo jak jeszcze byla w schronisku - do kogo byl kontakt w ogloszeniach? Byl jakis odzew?

Florentynka... ten Two banerek to mnie powala... hehehe

Omar - co Ty tak po nocach? Spac nie mozesz?

Jak Bubulec na smyczy sie zachowuje? Pamieta co to smycz?

Dzieki za info :)

Posted

omar napisał(a):
nie pozwalam jej skakać, biegać po schodach też nie, bo to niebezpieczne
boję się,że jak będzie zeskakiwać np z kanapy, to coś sobie zrobi, więc rezyduje na podłodze na materacu. Po schodach dla jej własnego bezpieczeństwa wchodzi i schodzi na smyczy, w ogrodzie zezwalam na brykanie do woli

Cały czas podczytuję O Bubusi.Moja choroba i choroba Antosia(boszsze... już za TM:-()nie pozwoliła mi przyjąć Buby za co jeszcze raz przepraszam.
Ale jak widzę jak Bubuś ma u Omar,to mój dt się chowa przy tym...u Omar Bubulec ma najlepszy dt pod słońcem:loveu:

Posted

Emigrantka napisał(a):
Oooooooooooooooooooooooo Reanata sie zakochala w naszym chomiczku heheheeheh :)

No,Bubulec jest debeściara,cały czas ma uśmiechnięty pychol:mdrmed:
Pewnie do tej pory nie może uwierzyć w swoje szczęście...ależ Ona ma teraz raj:loveu:

Emi,a Ty już wstałaś,czy jeszcze się nie położyłaś?:roll:

Ja już wymiękam,idę spać,bo prawie,że zaraz muszę wstać z psami na poranne si i ku..

Posted

Jeszcze sie nie kladalam.. ale to nawet dobrze sie zlozylo bo przed chwila moja psica domowa mnie wywlekla (klasycznie - klaeczki/pidzamka/szlafroczek) na mroz przed blok na siqu (ona, nie ja)

No,Bubulec jest debeściara,cały czas ma uśmiechnięty pychol
Pewnie do tej pory nie może uwierzyć w swoje szczęście...ależ Ona ma teraz raj

No wlasnie - i patrzac na te zdjecia jej usmiechnietego pychola zaczynam miec powazne watpliwosci czy nie robie jej krzywdy planujac jej przyjazd tutaj?

Bo to psie widac ze jest najszczesliwsze na swiecie z powodu tej naglej wolnosci - i po 6 miesiacach takiego raju ciagnac ja tutaj do bloku?

:(

Moja Zara to jest 100% kanapowiec, zawsze mieszkala w bloku wiec nie wie ze mozna inaczej - Bubulec juz wie....

I tak marzy mi sie dla Bubulca wlasnie domek z ogrodkiem gdzie bedzie mogla odbiegac te pare lat w schronie bo to uczciwie piszac byloby dla niej najlepsze rozwiazanie.

Tylko....to chyba nie jest realne :(

Posted

Emi, dla Buby najważniejszy będzie własny człowiek. Jasne, że dom z ogródkiem jest fajną sprawą, ale na pierwszym miejscy jest zawsze miejsce przy człowieku. A Bubcia jest w takim wieku, że walory mieszkania doceni z marszu :)

Posted

Pochwalony :)

Ta czarownica nie rozumie słowa "nie" - nie ma go w jej słowniku i już :diabloti:
Wszędzie wlezie, wszystko musi sprawdzić, obwąchać, zbadać - komedia non stop tak naprawdę

Jak jej zamykam drzwi przed nosem to masą napiera i tak długo kombinuje, aż dopnie swego :razz:

Pogodziła się już z faktem, że skakać jej nie wolno i z uwielbieniem zalega na materacu. Kota ma dokładnie tam gdzie smycz - jest, to niech se będzie ;)

Buba najbardziej na świecie kocha "człowieki" i drapanie po brzuchu :loveu:

Posted

To jak z kapiela i obcinaniem pazurków,Kiero mówił,ze "spokój absolutny"a niech se robia-soicki spokój na wszystko.Moje psy tez nienawidza zamykania drzwi,wtedy musza wejsc własnie tam...

Posted

omar napisał(a):
Pochwalony :)

Ta czarownica nie rozumie słowa "nie" - nie ma go w jej słowniku i już :diabloti:
Wszędzie wlezie, wszystko musi sprawdzić, obwąchać, zbadać - komedia non stop tak naprawdę

Jak jej zamykam drzwi przed nosem to masą napiera i tak długo kombinuje, aż dopnie swego :razz:

Pogodziła się już z faktem, że skakać jej nie wolno i z uwielbieniem zalega na materacu. Kota ma dokładnie tam gdzie smycz - jest, to niech se będzie ;)

Buba najbardziej na świecie kocha "człowieki" i drapanie po brzuchu :loveu:

Wiedziałam ... Nie miałam co do tgeo najmniejszej wątpliwości :)

Posted

Bubson widać już się zaaklimatyzował;-) Jeszcze trochę dyszy, ale to normalne przy tak drastycznej zmianie trybu życia.
We wtorek badanie ogólne, ekg, krew, w Lancecie. Pół godziny później przegląd u stomatologa. Raczej żadnych zabiegów z marszu nie będzie, ale zrobimy inwentaryzację i plan leczenia.