Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny Bubiszonek....taka smutna na tych zdjeciach. Podnosilyscie dach budy, nie chciala wyjsc ? To zdjecie powala na kolana.
http://images38.fotosik.pl/253/ef005f40aa92d322.jpg

Dobrze, ze ja wypatrzylysmy, bo pewnie by siedziala jeszcze miesiacami w tym boksie.

Wydaje mi sie, ze Buba byla sterylizowana, widac na zdjeciu mala szramke po prawej stronie, wysoko pod zebrami, pod takim zabrazowionym futerkiem. Dr Koziol robi w ten sposob sterylki, male ciecie i wysoko.
http://images44.fotosik.pl/256/50f729aececbfffemed.jpg

Posted

Pierwsza/nie druga/ zepsuła halcia,bo to jej podawanie łapek to w duzym szoku wyraziście i soczyscie komentowała...:diabloti::eviltong:Musala byc sunia uczona.I tyle lat tego nie zapomniała!:-(

Posted

No i się naprawdę poryczałam. Już nie chcę nic nowego oglądać, już wystarczy. Jak nie było info i zdjęć to nie było ale ze skrajności w skrajność??? :-( Jak teraz to wysp i do tego takich niuńkowatych....

Posted

Juz pisze do Kierownika. Ciecie bedzie za darmo, to przeciez kilka minut.

Halcia, pod filmik mozna podlozyc muzyke na youtube. Pamietasz ten filmik, ktory krecilysmy w b. 164, tam tez latały skowronki, a dalo sie zamaskowac :cool1:

PS. Kupie dobre cazki i jak bedziemy z Halcia robic zdjecia do strony, to sie przy okazji psom pazurki poprzycina.

Posted

Ja sie boje ,ze skalecze.A kiedys jakprosiłysmy o Kasie Sabinki,to Kiero mówił,ze On tego nie zrobi,tylko doktor.A doktor bywa jak jest całkiem ciemno.Ale fakt,Buba rozwaliła nas dokumentnie i dziś,nie ona jedna,bo i Śnieziek i Gustaw...i Perełka która cudnie sie tuli i jeszcze ładniej bryka w podsokach.Krzesimir,wszystkie tak spragnione czułosci,ze serce peka.

Posted

Na tym filmiku nie ma "skowronków" a drugi ( wersja hard) jest prawie identyczny, więc nie musimy kombinować z podkładaniem muzyki , właśnie się ładuje , wstawię tylko link w ramach ciekawostki:diabloti:

Po dzisiejszym spotkaniu z sunią możemy śmiało stwierdzić:

[SIZE="4"]Buba rulez!!!:diabloti:

Posted

[quote name='Reno2001']Cudniste te fotki, na prawdę dziewczyny odwaliłyście kawał dobrej roboty!!![/QUOTE]

To nie nasza zasługa , po prostu modelka współpracowała..i jest fotogeniczna oraz niesamowicie sympatyczna, na allegro można filmik wrzucić i fotek dołożyć, mam nadzieje , że jej to pomoże w znalezieniu domku!!!!

Posted

Halcia ja też pierd...lę ;) co za psinka, tyle lat, tyle samotności i ona potrafi dwie łapinki dawać, SZOK !!!!!!!!!!!!!!
Jestem pod niesamowitym wrażenim, to co dzisiaj zrobiłyście woła o nagrodę :)
Bubka jaki z Ciebie niemiłosierny słodziak i na żywo :) taka śliczna, zdjcia nie oddają tego WIELKIEGO srduszka Twojego , filmiki niesamowite :) :) :)

Posted

ranyyyyyyyyyyyyyy, ja ją kocham! na tych filmach jest taka cudowna!!!
ale na zdjęciach wygląda jak prawdziwy Bubson :) waga zdecydowanie ciężka :)
dzisiaj nam się do auta chciał wpakować westie ;) i mówię do Ani- o patrz córeczko, biały piesek chce z nami jechać, może weźmiemuy, bo takiego jeszcze nie mamy. Na co mój mąż- Aniu, choćby mama teraz 3 noce płakała, to w naszym domu nie będzie już ani jednego psa więcej! :)
(bo 2 psa wypłakałam ;) on co prawda chciał 2 ale innego a zgodził się na wypłakanego ;) ) obecnie mieszka z nami 4 psy i kot i nie rozważam kolejnej adopcji no ale tak mi zaświtała myśl o tymczasie... już wiem, ze nie ma co tematu zaczynać

a Bubie trzeba dom znaleźć! :)

Posted

Majuska mówiła ze nagrywa,ale głowe miała w budzie.Ja przezywałam to co widze,i obie mówiłysmy głosno by sie słyszec.Kasiu,byłam u sunieczki ONki,wytuliłam,wygłaskałam,ale zapomniałam Kiero powiedziec,bo w biurze nie byłysmy długo.Łapki marne,ale pysio przecudne,takie mądre.Ale ruch dzisiaj na watku u Buby!!!:evil_lol::eviltong:

Posted

O mamuniu mialam nie wchodzic nna dogo zabardzo dopoki nie zdam egzaminow ale te filmiki musialam ogladnac, alez ona musi byc madra, nawet moje psy nie potrafia dawac obydwoch lapek. Pewnie szybciutko nauczylaby sie wszystkiego. Kochany pasztecik

Posted

BUBA JEST THE BEST !!
jedna łapinka , potem druga , proszę jaka jestem dama , taka troszkę nieśmiała , ale i poliżę majuskę , czemu nie... kochana psinka...

Posted

No...sama nie wiem. Epopeja mi wyszła. Jak nie urok to przemarsz wojsk... :roll: Najpierw mi było za mało info, a teraz sama wycudowałam za dużo...

Jej ślad, tu na Ziemi. Buba.

Tłum psich istnień, przymusem stworzone stado, w nim ładne, brzydkie, wspaniale umaszczone, bure, spokojne, agresywne, stare i młodziutkie. Przygnębiający jest ich wspólny mianownik - SAMOTNOŚĆ. Inną charakterystyczną cechą schroniskowego przybytku jest jego szczególny zapach, nie jest nim bynajmniej zapach sierści lecz... dusząca mieszanka PRZERAŻENIA, ZWĄTPIENIA i NIEZROZUMIENIA. Jest się czego bać - kły współbraci, nie zawsze pełna miseczka, zimno, to tylko przykładowe oblicza strachu. Wątpliwość, czy kiedykolwiek nadejdzie inne jutro też robi swoje, a... Czy można zrozumieć, że kiedyś miało się dom, czuło troskę, doświadczało miłości i nagle, jak za pociągnięciem czarodziejskiej lecz zarazem i złowieszczej różdżki utraciło to wszystko? To ponad ludzkie siły, gdzież więc myśleć, że
z katastrofą porzucenia zdolne będzie poradzić sobie zwierzę! Ona, 9 letnia Buba, uosobienie dobrotliwości, uległości, delikatności i nieśmiałości, schroniskowa weteranka, która nie wiedzieć czemu zachowała w sobie strzępy pogody ducha, mądra smutnym, życiowym doświadczeniem, z ogromną pokorą przyjmuje swój los. Tak, ona jest jedną z nich, a i na swój sposób wybranką, bo dostrzegło ją czyjeś łaskawe, współczujące oko. Ów ktoś zapragnął zawalczyć o lepszą przyszłość biedactwa, nadał mu imię, by przestało być li tylko numerem w schroniskowej statystyce. To taki mały wstęp, uwertura do utworu "Jak oszukać przeznaczenie przeciętnego psa?" Czy Buba jest przeciętna? Jeśli pominie się jej zwyczajne umaszczenie i ujmującą atrakcyjności nadwagę, odpowiedź może być tylko jedna: Nie, żadną miarą Buba nie jest przeciętna. By to odkryć trzeba ją bliżej poznać. O takich jak ona mówi się cień człowieka, bo za odrobinę uwagi, ochłap pieszczoty podąży za człowiekiem jak cień. Bez wątpienia była psem domowym, ktoś nauczył ją podawania łapek, przychylności innym psom i kotom, wpatrywania się w ludzkie oczy, jakby chciała wyczytać z nich
oczekiwania, jakie mogą się wobec niej pojawić. To nie wzięło się znikąd. Szkoda, że ów ktoś, kto sumiennie przerobił z nią te lekcje, zapomniał o najważniejszej. Nie nauczył jej, że człowiek i tylko człowiek zdolny jest zawieść tych, którym deklaruje miłość. Bubę bowiem zawiódł. Zaskakujące, że to nie odarło jej ze złudzeń, bo sunia wciąż wierzy, że pewnego dnia... dlatego właśnie... W strumieniu twarzy przepływających przez schronisko wypatruje tej jednej, jedynej... Póki co, bezowocnie. Jeśli masz serce i sercem szukasz uosobienia wierności, nie mogłeś lepiej trafić! Buba to kryształ w oprawie zwykłości, mądra psia dusza, spoglądająca na świat brązem wilgotnych jej zwierciadeł. Być może chcą one odbijać właśnie Twoją postać? Nie każ jej czekać na siebie zbyt długo. W jakimś momencie może być dla niej za późno.

Osoby zainteresowane losem Buby proszone są o kontakt z p. A Skowronem pod numerem +17 583 15 32 lub pisząc na dowolny z adresów mailowych: [email protected] [email protected]