Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No,pięknie:)
Z mniej dobrych wiadomości - Iskra ma coś z dziąsłami, sa czerwone i opuchnięte, chociaż nie ma grama kamienia. Dlatego nazywano ja niejadkiem..
DIF pruje z nią dzis do weta, a my konsultujemy, co to może być.

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):

Z mniej dobrych wiadomości - Iskra ma coś z dziąsłami, sa czerwone i opuchnięte, chociaż nie ma grama kamienia.

Iskra ma stan zapalny dziąseł! W uzgodnieniu z malibo zmówiłam i kupiłam Stomorgyl20. Już wczoraj Iskiereczka dostała. Koszt leku, bagatela 70 zł za 10 tabletek!!!!! :crazyeye::mdleje:
Oprócz tego kupiłam też Baikadent. Koszt 10 zł.
Iskra w związku ze stanem zapalnym dziąseł dostaje do jedzenia ryż z mięsem mielonym z indyka (dostarczanym regularnie przez malibo oczywiście :p).
Niestety z oczami poprawy nie ma.

No i zdjątka:

Przepraszam za miniatury, ale z telefonu tak ostatnio mam.... Łapane w TEJ chwili, z biegu i tak właśnie wychodzi!:shake:

Posted

malibo57 napisał(a):
DIF, odzyskałaś necik?:) Foty, jak zwykle filmowo-artystyczne.
Jak się nie poprawi z oczami Iskry, to pojedziemy chyba do okulisty, jak myślisz?

Necik odzyskałam! Krzyś cudowtwórca jest!
Myślę, że bez okulisty się nie obejdzie. Te oczy są naprawdę kiepskie.... Czerwone i cały czas ma łzawe zacieki, co widać na zdjęciach.

Posted

No Iskier właściwie już dziś po długim czasię się widzimy :D Mam nadzieje, że nie skończy to sie stresem- w końcu ja jak bardzo byśmy się tak naprawdę lubiły byłam "czarną ciotką" od wetów, operacji i transportu ;/ i od miziania oczywiście :D

Posted

Ziutka napisał(a):
Czy mam robić Szantusi ogłoszenia czy narazie się wstrzymać i ogłaszać Iskrę i Peputka ?

Myslę, żeby się chwilke wstrzymać - chciałabym, żeby KWL skonsultował jej diagnozę. Przepraszam, ale jeszcze nie dowiozłam mu zdjęć i opisów.
Niepokoi mnie to, o czym pisała DIF - ten ostry ból. Czy on może mieć coś wspólnego z tymi wypadającymi rzepkami, czy czegoś nie widzimy?

Posted

Totalny luzik:)
DIF, Ty chyba odprawiasz jakieś czary? jakim cudem Iskra taka wyciszona i stonowana? I nie mówię o wieczornym polegiwaniu, ale miałam okazję ją obserwować przez pół dnia.

Posted

malibo57 napisał(a):
Totalny luzik:)
DIF, Ty chyba odprawiasz jakieś czary? jakim cudem Iskra taka wyciszona i stonowana? I nie mówię o wieczornym polegiwaniu, ale miałam okazję ją obserwować przez pół dnia.

Wiesz... Nie wiem!:evil_lol:
Przez ostatnie dwa tygodnie nasze relacje bardzo się poprawiły, chociaż na początku przyznaję... myślałam, że nie dam rady. Teraz Iskierka jest teraz naprawdę fajnym psiakiem. Jest grzeczna, posłuszna i wyluzowana.
Zdjęcia wyluzowanej Iskry zrobiłam wczoraj wieczorem.
Chciałam jej zrobić zdjęcia tych zaczerwienionych dziąsełek, ale najpierw musiałam ją wyciszyć. I jak widać zrobiłam to niemal jednym palcem. Ona bardzo szybko się uspokaja, naprawdę. Jak już kimała z tymi zmrużonymi ślepiami mogłam spokojnie zrobić foty dziąseł! :p

Posted

[quote name='becia66']już nie mogę sie doczekać....

Ja też.. niestety! Ale Tz jest mocno zajęty i nie wiem kiedy sfinalizuje moje plany;):evil_lol:
W każdym razie zdjęcia doszły i są gotowe "do obróbki"!

Iskiereczka wczoraj była u weta na konsultacji w Warszawie! Ma zdjęty kamień z ząbków, przebadane dziąsła i stan ogólny. Cała gromada leków do stosowania, te raz dziennie a te dwa....:roll: Już zrobiłam rozpiskę co kiedy i o której ... Jakoś dam radę! :evil_lol:

Aha! Oczywiście dostałam wygawor od cioci malibo za zbyt mocno zaciśniętą obrożę na szyi Iskierki! :oops: Qrcze...założyłam tę obroże dopiero pod lecznicą, w samochodzie bo bałam się coby Iskier się nie wymknęła. To specyficzny pies i warunki nie takie... (w sensie obce otoczenie) .
Efekt?! Iskra ma nowe, śliczne, czerwone szeleczki!!!

Ot... cała malibo! :evil_lol::loveu:

Posted

Iskra była dzisiaj u weta-okulisty!

Cytuję z posiadanej karty pacjenta:

"spojówki silnie przekrwione i rozpulchnione, grudkowe zapalenie spojówek obuoczne. Rogówki bez zmian uchwytnych, źrenice "leniwe" słabiej reagują na oświetlenie punktowe. IOP (czyli ciśnienie) w oku L 13 mmHg, w oku P 12 mmHg - norma 15-25 mmHG.
Cechy zapalenia nawrotowego błony naczyniowej oczu. W obrazie oka brak uchwytnych zmian"

Przepisane kropelki Maxitrol już wykupiłam! :p
Kontrola za miesiąc.