Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Wampir" i łóżkowe też są ode mnie.Iskier najlepiej lubiła spać nam na głowie,bo tam było jedyne miejsce,gdzie nie spał żaden pies,więc miała sporo luzu.To bardzo mądra i inteligentna sunia,niesamowicie szybko przyswajała nowe rzeczy,lubiła się uczyć,w sekundę opanowała "daj łapkę,siad,pogadaj do mnie".Oby trafiła na mądrych i odpowiedzialnych ludzi...

Posted

Iskra w tej chwili przebywa w płatny domu tymczasowym. Przeniosłyśmy ją z hotelu z nadzieją, że to DT sprawi, że więcej dowiemy się o psie, że psu będzie lepiej. Iskra jest bardzo żywiołowa i lubiła inne zwierzęta- wydawało się idealne. Jednak chyba przedobrzyłyśmy... Stado jest za duże i Iskra kiepsko sobie radzi :(

Na fotkach wygląda cudownie

Inez dobrze pamiętasz ją z dogo z przed roku. Od tej pory już miała domy...jednak ten biedy zwierzak zawsze ma pod górkę :( Po ostatnim domu gdzie pojechała aż do Niemiec wierzyła, że los się odmienił. Bardzo się cieszyliśmy. Potem? Jak już pisała malibu zjadła dziecku klocek i zwymiotowała w samochodzie...miłość i piękne deklaracje odeszły:( Więc wróciła do kraju....

Posted

asiamm;

[IMG napisał(a):
http://img96.imageshack.us/img96/6809/dscf8881.jpg

A tu z Aniołem, który miał do niej "janielską" cierpliwość;-)
janioł uprawia swój ulubiony sport, czyli wspinaczkę:evil_lol:

Posted

Fajna dziewczynka - się wgryzam w temat i kombinuję

Tak na szybko nawet mam pomysła jak ją ugryźć / rozgryźć, ale bez konsultacji z Jagną się publicznie nie uzewnętrznię

Posted

Wszystko się zgadza,Agatka, oprócz tego, że to było w kwietniu zeszłego roku:) Mam na myśli pierwszy hotel Iskry.
Tam też była wredna, źle jeździła samochodem - pamiętasz zdartą z szyb folię;-) - co za samochody mają ludzie, że psy tak źle się w nich zachowują.:crazyeye:Ale przynajmniej nie miała choroby lokomocyjnej.
Ale kanapę "historyczną" zniszczyła. Historyczna, bo ten zarzut spotykał każdego hotelowicza po kolei:mdrmed:

Posted

Ja generalnie nie kumam jak pies może wymiotować w aucie... To tak jakby powiedzieć, że robi to dziecko... przy dzisiejszym dostępie i niewielkich naprawdę kosztach farmaceutyków bezpiecznych w 100% to zakrawa na kpinę...

Poza standardowym, ludzkim "aviomarin", który jest dla psa bezpieczny i poza sennością (co wskazane w wielu przypadkach) nie ma żadnych skutków ubocznych jest jeszcze "Cerenia" wyprodukowana z myślą o zwierzętach,która nawet senności nie wywołuje. Są tabletki ziołowe na bazie imbiru, które też sobie radzą w większości przypadków.

Poza wymiotami w aucie wywołanymi zaburzeniami błędnika (to też się da leczyć, tylko nieco inaczej) wszystkie te specyfiki działają rewelacyjnie

Reakcję lękową też można zniwelować odpowiednim podejściem i ćwiczeniami, i wcale nie trzeba być behawiorystą

Dla mnie to skandal - ci wszyscy "dobrzy" ludzie na drodze życia tego młodego psa
Oddycham, nie złorzeczę...jeno mi się scyzoryk w kieszeni otwiera...
Zdecydowanie wolę towarzystwo zwierząt niż ludzi - ilość powodów ku temu wzrasta wprost proporcjonalnie do liczby śledzonych na dogo wątków...

Posted

jeszcze jeden bannerek ;)

a tak na marginesie: myślę że wśród psów jest jak i u ludzi, u niektórych osobników żadne proszki na chorobę lokomocyjną nie pomogą (nie mówię że Iskra tak ma, ani że nie może samochodami jeździć), ja od dziecka tak mam i dotychczas nie odkryłam procha, dzięki któremu mogłabym NORMALNIE podróżować autem jako pasażer

Posted

Są ludzie którzy chcą mieć psa lub innego zwierzaka a są tacy którym się tylko wydaje ze chcą:shake:
Iskra miała nieszczęście trafiać do tych drugich:-(