Jump to content
Dogomania

Ekspresowa akcja adopcyjna :) Pysiek już w nowym domku :) DZIĘKUJEMY!!!

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam za te moje wszystkie pytania i wątpliwości.Wynikają one tylko z troski o Pysia.
Dzisiaj Grażynka (grazyna9915) będzie dzwonić do DT.
Ja zaraz wychodzę do pracy i nie wiem czy uda mi się wejść na neta przed 16-tą.
Schronisko jest czynne do 17-tej,więc spokojnie zdążymy odebrać Pysia przed zamknięciem.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to dzisiejszą noc nasz psiaczek spędzi w ciepełku :)
Jestem z Grażyną w kontakcie telefonicznym.
Trzymajcie kciuki!
Dziękuję wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Dzwoniłam, cieszę się bardzo.zabrali na stałe sunię z ZABRZA.

prosiłam o popytanie znajomych o szukanie dt, dt, platnego lub chętnych do adopcji i kontakt. zawsze się przyda rzucić ziarno, może coś wykiełkuje. pewno suni będzie dobrze przy takiej determinacji.

Posted

No i super! :)

A Skarbonką naprawdę warto się zainteresować, bo zgromadziły się spore fundusze, a nie ma komu brać ;)
Zachęcam również do przyłączenia się.

Natomiast co do staruszków z Tych - była mowa o jakiejś wolontariuszce/osobie która tam często bywa. Może ona w porozumieniu z władzami schroniska mogłaby coś zorganizować?

Posted

[quote name='AlfaLS'] Ja założyłam teraz wątek suczce Miki, która spędziła w tym schronisku ponad 10 lat. Mam zamiar założyć na dniach kolejne 4 wątki innym psiakom o takim samym stażu schroniskowym - jednak nie jest łatwo ściągnąć ludzi na wątki staruszków że o zbiórce na hotelik czy ogłoszeniach nie wspomnę:shake:. Dlatego tak dopytuję bo przyznam że każda pomoc jest na wagę może nie tyle złota co życia tych psiaków;)
Mamy np. miejsce dla Miki w hoteliku u ZuziM tylko ciągle kasy brak:shake:

Właśnie - Mika!!! Świetnie, że Pysio dziś na drodze do DT...
Może udałoby się też wyciagnąć stamtąd Mikunię? Mamy dopiero 85 złotych miesięcznych deklaracji, ale może akcja zbierania wkrótce nabierze tempa. Oby......

http://www.dogomania.pl/threads/175721-Z-piAE-knAE-MikAE-po-10-latach-schronu-coraz-gorzej-Czy-zdAE-A-ymy-jAE-zawrA-ciAE-sprzed-TM?p=13876530

Posted

jestem_wredna napisał(a):
No i super! :)

A Skarbonką naprawdę warto się zainteresować, bo zgromadziły się spore fundusze, a nie ma komu brać ;)
Zachęcam również do przyłączenia się.

Natomiast co do staruszków z Tych - była mowa o jakiejś wolontariuszce/osobie która tam często bywa. Może ona w porozumieniu z władzami schroniska mogłaby coś zorganizować?

Jeżeli chodzi o wolontariuszkę to pewnie mowa o mnie, w razie potrzeby chętnie służę pomocą i dziękuję za zainteresowanie naszymi staruszkami.
Nie ukrywam, że naszym dziaduniom tego czego potrzeba do niestety domków, domków, domków. Ze schroniskiem porozmawiam w jaki sposób można im jeszcze pomóc.

Śpieszę z informacją, że Pysio jest w drodze do Gliwic. Magda222 jest w nim zakochana, zresztą ja też. Psiak po wyjściu ze schroniska tylko skacze i biega. Paja mu się śmieje. Depresja gdzieś daleko uleciała. To niesamowite jak niewiele psiakowi do szczęścia potrzeba. Za nim psiak pojechał do Gliwic to wstąpił do mnie w odwiedziny. Koty go nie interesują, ale sunie owszem, niezły z niego amant. Za to kiedy przyszedł czas wyjazdu do DT to chłopak nie chciał się ruszyć z kanapy. Nawoływania nie pomagały, chyba się bał, że znowu trafi do schroniska.

WIELKIE, WIELKIE DZIĘKI!!!

Posted

niestety nie u mnie , u fajnej dziewczyny w Gliwicach. on jest tak cudny że chciałabym go mieć, ale narazie ....
Będzie miał szansę być pomiziany, bo blisko schroniska jest ten dt, i mam zamiar sie z nim spotkać w ktorąś sobotę na super sesję do ogłoszeń.. Szukajcie mu ds bo jest śliczny i pokochają go napewno.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
niestety nie u mnie , u fajnej dziewczyny w Gliwicach. on jest tak cudny że chciałabym go mieć, ale narazie ....
Będzie miał szansę być pomiziany, bo blisko schroniska jest ten dt, i mam zamiar sie z nim spotkać w ktorąś sobotę na super sesję do ogłoszeń.. Szukajcie mu ds bo jest śliczny i pokochają go napewno.

Fajnie, Ty Tereso te dt spod ziemi wyciągasz :D

Posted

magda222 napisał(a):
Napisałam długiego posta z opisem jak Pysio jechał ze schronu do DT i wcięło mi go :placz:

To napisz jeszcze raz bo my strasznie ciekawe jak Pysio jechał do lepszego świata;)

Posted

Wczoraj po powrocie z Gliwic bardzo źle się czułam.Weszłam na dogo tylko dlatego,że wiedziałam że czekacie na informacje.Napisałam długiego posta i jak mi go wcięło to nie miałam już siły pisać go od nowa.Przepraszam.

Pojechaliśmy po Pyśka przed 17-tą.Zimno,ciemno a on stał oczywiście na wybiegu.Wszystkie psiaki w boksie a on się dotleniał pieron mały!Po dopełnieniu wszystkich formalności zapięliśmy Pysia na smycz i wyszliśmy poza teren schroniska.Pysiek - jakby red bulla wypił!Chciał biec w każdą stronę!Pierwszy raz od tak długiego czasu poczuł wolność i przestrzeń.Biegał i siurał wszędzie.Pozwoliliśmy mu trochę pohasać i wpakowaliśmy go do auta.Co on wyczyniał!Tulił się,nadstawiał,przebierał łapkami,wchodził mi pod kurtkę!Bardzo spragniony miłości i pieszczot psiak... Pojechaliśmy do Grażyny i Grzecha do domu i przy okazji sprawdziliśmy jego reakcję na koty.Zainteresowanie kotami zerowe za to suniami maksymalne.Po godzinie znowu zapakowaliśmy się do auta i pojechaliśmy do Gliwic.Całą drogę Pysio się bardzo tulił.To niesamowity pies.Jeszcze nigdy nie widziałam tak spragnionego człowieka i pieszczot psa.Na miejscu spotkaliśmy się z Agatką,która dała naszemu Pyśkowi DT.W domu już czekały na niego miseczki z wodą i jedzeniem.Pysiek oczywiście od razu wskoczył na łóżko.Jak wychodziliśmy to Agata chciała nas odprowadzić na dół.Pysio wpadł w taką panikę,że aż się wystraszyliśmy!Nie zamierzał nigdzie iść!Uciekał na półkę tak szybko,że baliśmy się że łapki połamie.Bidulek myślał pewnie,że chcemy go odwieźć z powrotem do schroniska...

Chciałam bardzo podziękować wszystkim,którzy przyczynili się do wyciągnięcia Pysia ze schroniska!
Przede wszystkim dziękuję pani Teresie,Nikusiowi i Agatce,która dała Pyskowi DT!
Bardzo,bardzo wszystkim dziękuję!!!!!!!!!

Posted

magda222 napisał(a):

Pojechaliśmy po Pyśka przed 17-tą.Zimno,ciemno a on stał oczywiście na wybiegu.Wszystkie psiaki w boksie a on się dotleniał pieron mały!Po dopełnieniu wszystkich formalności zapięliśmy Pysia na smycz i wyszliśmy poza teren schroniska.Pysiek - jakby red bulla wypił!Chciał biec w każdą stronę!Pierwszy raz od tak długiego czasu poczuł wolność i przestrzeń.Biegał i siurał wszędzie.Pozwoliliśmy mu trochę pohasać i wpakowaliśmy go do auta.Co on wyczyniał!Tulił się,nadstawiał,przebierał łapkami,wchodził mi pod kurtkę!Bardzo spragniony miłości i pieszczot psiak... Pojechaliśmy do Grażyny i Grzecha do domu i przy okazji sprawdziliśmy jego reakcję na koty.Zainteresowanie kotami zerowe za to suniami maksymalne.Po godzinie znowu zapakowaliśmy się do auta i pojechaliśmy do Gliwic.Całą drogę Pysio się bardzo tulił.To niesamowity pies.Jeszcze nigdy nie widziałam tak spragnionego człowieka i pieszczot psa.Na miejscu spotkaliśmy się z Agatką,która dała naszemu Pyśkowi DT.W domu już czekały na niego miseczki z wodą i jedzeniem.Pysiek oczywiście od razu wskoczył na łóżko.Jak wychodziliśmy to Agata chciała nas odprowadzić na dół.Pysio wpadł w taką panikę,że aż się wystraszyliśmy!Nie zamierzał nigdzie iść!Uciekał na półkę tak szybko,że baliśmy się że łapki połamie.Bidulek myślał pewnie,że chcemy go odwieźć z powrotem do schroniska...

I tu widać w całek okazałości że ta robota ma sens, ten cały nasz wysiłek w pomaganiu tym biednym psiakom tu został podsumowany najcudowniej jak się tylko da:multi::multi::multi:
Pysiu bądź dzielny w tym nowym świecie:lol: Pokaż jaki potrafisz być cudowny a domek się szybko znajdzie;)