Jump to content
Dogomania

Ekspresowa akcja adopcyjna :) Pysiek już w nowym domku :) DZIĘKUJEMY!!!

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magda222 napisał(a):
Co on wyczyniał!Tulił się,nadstawiał,przebierał łapkami,wchodził mi pod kurtkę!Bardzo spragniony miłości i pieszczot psiak... [...] Całą drogę Pysio się bardzo tulił.To niesamowity pies.Jeszcze nigdy nie widziałam tak spragnionego człowieka i pieszczot psa.

Ha, a ja widziałam - naszego Łatka. To straszne co takie psy muszą przeżywać w schronisku, dlatego tym bardziej się cieszę, że do Pysia uśmiechnął się los. Dziękuję Wam wszystkim strasznie - dla takich chwil warto żyć, bo wtedy czuje się, że to co robimy ma naprawdę sens. Wielki sens.

Pysiu, powodzenia! Teraz czekamy na fotki :)

Posted

No to nareszcie są dobre nowiny. bardzo sie cieszę. ten pies ma tak śliczna mordke że musiałam stale o nim , tak tam w schronie nieszczęśliwym, myśleć.

Ostanio udało mi się w ten sam zadziwiająco prosty sposób znależc kilka dt, po prostu pytając ludzi czy by nie wzięli, albo polecili kogoś. dziwnym trafem pamiętali o pytaniu i wracali, prędzej czy póżniej z ofertą, jeden z tak zdobytych w porywie determinacji domków na dodatek stał się szybko dobrym ds. pisze o tym, bo może warto czasem porozmawiać z ludzmi zamiast o pogodzie , czy brrr .. o polityce, po prostu o zwierzakach w potrzebie. to działa.Tu akurat jak zwykle najszybszy był Nikuś.

CIEKAWA JESTEM CZY BY KTOŚ NIE ZECHCIAŁ SPRÓBOWAĆ TEJ METODY, I POCHWALIĆ SIĘ SUKCESEM.

Ponieważ Pysio jest taki ładniutki i kochany, trzeba mu ufundować chusteczkę z napiskiem szukam domu czy coś w tym stylu, na spacerki z opiekunką. może nadejdzie niespodziewanie Pysia czas i znajdzie ten jeden jedyny domek na stałe. Wyobrażam sobie jaki jest szczęśliwy teraz u Agatki.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
No to nareszcie są dobre nowiny. bardzo sie cieszę. ten pies ma tak śliczna mordke że musiałam stale o nim , tak tam w schronie nieszczęśliwym, myśleć.

Ostanio udało mi się w ten sam zadziwiająco prosty sposób znależc kilka dt, po prostu pytając ludzi czy by nie wzięli, albo polecili kogoś. dziwnym trafem pamiętali o pytaniu i wracali, prędzej czy póżniej z ofertą, jeden z tak zdobytych w porywie determinacji domków na dodatek stał się szybko dobrym ds. pisze o tym, bo może warto czasem porozmawiać z ludzmi zamiast o pogodzie , czy brrr .. o polityce, po prostu o zwierzakach w potrzebie. to działa.Tu akurat jak zwykle najszybszy był Nikuś.

CIEKAWA JESTEM CZY BY KTOŚ NIE ZECHCIAŁ SPRÓBOWAĆ TEJ METODY, I POCHWALIĆ SIĘ SUKCESEM.

Ponieważ Pysio jest taki ładniutki i kochany, trzeba mu ufundować chusteczkę z napiskiem szukam domu czy coś w tym stylu, na spacerki z opiekunką. może nadejdzie niespodziewanie Pysia czas i znajdzie ten jeden jedyny domek na stałe. Wyobrażam sobie jaki jest szczęśliwy teraz u Agatki.

Ja rozmawiam z ludźmi cały czas o zwierzakach.Ale jakoś nie spotyka się to z odzewem takim jak u pani Teresy.
Raczej przychodzą pytać czy bym nie wzięła od nich psa lub kota.No bo przecież tak kocham zwierzęta i im pomagam.
Ech,szkoda gadać....

A z lepszych wiadomości to dzwoniła dzisiaj Agata do mnie :) Pysio jest przekochany,ciągle domaga się pieszczot,przesypia całe noce i nie ma z nim żadnych problemów :) Agatka powiedziała,że to cudowny pies :)

Posted

Vlk napisał(a):
o właśnie, Pysiowi obiecałam jakiś grosz, to poproszę numer konta :) za parę dni coś wyskrobię :)

Bardzo dziękujemy !!!
Tylko nie wiem czy wypada zbierać pieniążki na psa,który ma bezpłatne DT?
Chyba,że zakupilibyśmy jakąś karmę czy inne potrzebne rzeczy?

Posted

magda222 napisał(a):
Bardzo dziękujemy !!!
Tylko nie wiem czy wypada zbierać pieniążki na psa,który ma bezpłatne DT?
Chyba,że zakupilibyśmy jakąś karmę czy inne potrzebne rzeczy?

Może jakąś "wyprawkę"? Jak ze zdrowiem Pysia? Może trzeba będzie podawać mu jakieś leki, lepszą karmę, itd.? No i załatwić bandankę, żeby informował wszem i wobec, że szuka domu. :) Chyba Taks takie robiła.

Posted

Bandamkę "szukam domu" mam. Wyślę Pyśkowi i Agacie.
To starszy piesek,ale nie wygląda na chorego.Zobaczymy najpierw co lubi jeść i czy wogóle je suchą karmę.
Ode mnie na początek dostał dwie duże puszki Animondy.
Czasem bywa,że choroby wychodzą już w domu.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']NO już jestem umówiona na sesję zdjeciową Pysia, do ogłoszonek. Jeszcze tylko do umówienia z nową opiekunką Pysia. Damy mu może trochę czasu na dojście do siebie?

Nie wiem czy on tego potrzebuje ;) Bo jest przeszczęśliwy jak ma kontakt z człowiekiem :)
Ale może niech Agatka się na ten temat wypowie.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
myśle o tym aby troche wypiekniał do tych fotek, odespał aby futerko nabrało blasku. w SENSIE SAMOPOCZUCIA TO WIEM ŻE JEST NAJSZCZĘŚLIWSZY NA ŚWIECIE.

I trudno mu się dziwić:evil_lol: Z takiej strasznej niedoli trafił wprost od nieba - tylko się cieszyć:Cool!: