Jump to content
Dogomania

2 suczki mikro i 1 piesek z jednego domu. Zmarł im Pan!! MAJĄ DOMKI!!!!! :):)

Recommended Posts

• Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wieso-super:)
dziekuje:)

Wiecie co?Strasznie się przywiązałam do tej diablicy;)Cały dzien spi na fotelu zwinięta w kuleczkę:)a jak wracam do domu to jej radośc jest tak wieeeelka-coś niesamowitego!

Posted

Gosiu, mysle, ze to gruczoły bo sunia ostatnio "dawała" rybą w okolicach odbytu+dzis doszło saneczkowanie.

Jak Marta da mi ksieżeczke to się Miłką zajeme tak na amen.Musze zobaczyć, co tam jest napisane-odrobaczanie, szczepienia itd...ale na spokojnie...Najpierw walczymy z przeziebieniem i chorym pęcherzem, potem sterylka...jak Miłka odpocznie to zajme się odrobaczaniem i szczepieniami o ile czas na nie.

Ważne, ze Miłka ma apetyt, na spacerach wariuje (bez smyczy-na smyczy chadza spokojnie) a teraz zamiast spać, rozprawia się z zabawkami Kenzika:)

Posted

Warto by ją odrobaczyć rzed sterylką. Robale jednak osłabiają organizm.
Nawet jak ją odrobaczyli w schronie to jednorazowo, a warto to powtórzyć po ok. 2 tygodniach. Większość środków zabija tylko żywą postać robali, a nie zabija larw.
Tośka dzisiaj dostała tabletkę.

Posted

dokladnie w schronie psy są odrobaczane, ale te środki są bardziej profilaktyczne i niestety sporo psów idzie do domow z robalami - chocby ze Swiata wyszlo sporo robali, ja takiego kudlatka do DS wysłałam i Pani tez pisała, ze wyszla z niego taka masa robali ze az 3 razy trzeba bylo powtarzac odrobaczanie.
trzeba by było odrobaczyc takim srodkiem na A....teraz nie pamietam dokladnie nazwy - ale wet będzie wiedział, bo te co dostają w schronie są za słabe, jeśli ma pies robale. A saneczkowami to typowy objaw robalowy.
zas to co piszesz o czyszczeniu gruczołów przyodbytniczych -to chyba robi się w narkozie - ewentualnie przy sterylce mozna by bylo to zrobić, ale z tymi gruczołami to raczej starsze psiaki mają problemy i wtedy na spacerach często przybierają pozycje "kooopy" a nic nie robią.

Posted

Gruczołów nie czyści się pod narkozą. To tylko wyciśnięcię w odpowiednim miejscu.

Odrobaczyć można każdym lepszym środkiem działającym kompleksowo. Ja Tośkę odrobaczyłam Milbemaxem Novartisu, super jest też Drontal firmy Bayer ;-)

Posted

Kampuś stoi na boksach i wpatruje się w każdego kto przejdzie, nie podchodzi jak kiedyś, stoi i patrzy, nie szczeka jak inni, tylko stoi i patrzy, czasem lekko główkę podnosi jakby wąchał i dalej patrzy..
trzeba mu więcej i więcej ogłoszeń!!

Posted

Byłam z Miłką u weta, dostała jeszcze dodatkowo zastrzyk na odkrztuszenie wydzieliny, bo jej zalega.
Rano nasikała w domu. Nie wiem już czy to jakieś stresowe czy co? Ja się zastanawiam nad ta sterylka w poniedziałek. Niby wet mówi, ze mozna ale mnie się wydaje, że ona jest osłabiona po chorobie+antybiotyki i jeszcze ta sterylka...Serce do wytrzyma?Kurcze, bardzo sie martwie;(

Posted

Kenzo napisał(a):
Heh...ale tak naprawde na jakiej podstawie stwierdzono, że Miła nie nadaje się do Pani z Poznania?Jakieś szczegóły?

nie było mnie trochę tutaj, ale z Małgosią z Poznania mam kontakt - z tego, co zrozumiałam, to Małgosia wizytująca jej tak wytłumaczyła... a ta z Poznania stara się to przyjąć, płacząc oczywiście, bo wrażliwa to bardzo osoba...

Posted

Martus, z jednej strony wole mieć to juz za sobą-jak to odwleke to i moje nerwy będą dłuższe to raz a dwa, za tydzien mam troche spraw do pozałatwiania i nie bedzie mnie w wiekszoci w domu wiec nie bede mogła, dla odmiany zając sie małą i doglądac po sterylce a powinnam. Zostawmy jak jest, ja jeszcze jutro pogadam z wetem na spokojnie.

Rozumiem, że mam być na 11 w poniedziałek w schronie, tak?Martus, wez ksiązeczke Miłki;)

aha-gruczoły miała czyszczone, troche się tego nazbierało.

Posted

ja rozumiem, ze moze byc ktos wrażliwy- ale własnie jesli jest ta Pan i taka wrazliwa to moze chcialaby pomoc jakiemus pieskowi ktorego nikt nie chce - ma idealnego kandydata - zostaje sam w domu, grzeczny idealny psiak domowy - jednak ma specyficzną urodę - mial badania i to zadna choroba - ze w niektorych miejsach nie ma siersci- psiak w platny DT więc bylby dla nas ratunkiem jakby ktos go adpotował , bo kasa sie konczy a piesek równiez ze schroniska we Wrocławiu
http://www.dogomania.pl/threads/141972-mamy-DT-Deklaracje-Potrzebne-Zimy-nie-przezyje-Czy-choroba-skory-to-wyrok

Posted

To ja nie wiem Martuś, co robić, juz zgłupiałam;(
Jutro po wizycie u weta, zadzwonie do Ciebie albo spikniemy sie na gg i postanowimy, co dalej.

Gosiu, to maleństwo jest cudne;)

Posted

Dobra, jutro dzwonie we weta ale do swojego;)tego, co mi Kenzika prowadzi-jak on powie, że nie-to nie-jak powie-mozna-to można;) Tak bedzie najlepiej, a jemu bardzo ufam;)

Miłka ma się naprawde dobrze:)Jest pocieszna, zabawna, zaczyna się bawić piłeczkami Kenzika:diabloti:
Troche kicha no ale Kenzik tez kicha a chory nie jest:evil_lol:Już nie kaszle, tylko czasem chce odkrztusić wydzieline.

Z Kenzuniem dogaduje się fenomenalnie, właściwie, to nie wchodzą sobie w droge. Nie moge tylko rozszyfrować tego jej sikania;) jestem przyzwyczajona do psów, które sikaja na każde drzewko a tu nagle sunia, która sika TYLKO, ja chce siku...obserwuje ją, patrze ile pije ale jest inaczej niz z psem;)

Sunia coraz lepiej lapie.Szkolenie pomaga, nie skacze juz po stolach, reaguje na idziemy spac, nie wolno, fe, wypad:evil_lol:

Madra bestia:multi:

Czytam o tych sterylkach artykuly i coraz lepiej to znosze:razz:warto wiedziec, wtedy czlowiek mniej sie boi.Jestem spokojniejsza:p

Posted

kenzo, piszesz ,że sunia nie kaszle tylko czasem chce odkrztusić wydzielinę.A jak się nazywa czynność odkrztuszania wydzieliny? przypadkiem nie kaszel ? ;)

Posted

[quote name='GoskaGoska']ja rozumiem, ze moze byc ktos wrażliwy- ale własnie jesli jest ta Pan i taka wrazliwa to moze chcialaby pomoc jakiemus pieskowi ktorego nikt nie chce - ma idealnego kandydata - zostaje sam w domu, grzeczny idealny psiak domowy - jednak ma specyficzną urodę - mial badania i to zadna choroba - ze w niektorych miejsach nie ma siersci- psiak w platny DT więc bylby dla nas ratunkiem jakby ktos go adpotował , bo kasa sie konczy a piesek równiez ze schroniska we Wrocławiu
http://www.dogomania.pl/threads/141972-mamy-DT-Deklaracje-Potrzebne-Zimy-nie-przezyje-Czy-choroba-skory-to-wyrok

Gosiu, już kopiuję i wysyłam Małgosi do Poznania ... no i już zaglądam na jego wątek

Posted

Poker napisał(a):
kenzo, piszesz ,że sunia nie kaszle tylko czasem chce odkrztusić wydzielinę.A jak się nazywa czynność odkrztuszania wydzieliny? przypadkiem nie kaszel ? ;)

Zgadza się, jest to kaszel;) ale miałam na mysli to, że nie chyrla non stop, jak na poczatku, tylko czasem. Dziś kaszlneła raz-rano. W nocy wogóle.

Dwóch wetów powiedziało jasno-nie ma przeciwskazań do sterylki. Więc sterylizujemy.
Jutro sunia dostaje ostani zastrzyk-zrobie jej sama:shake:nie znosze tego ale mus to mus.
Kupiłam jej już Pyralgine w czopkach i w razie bólu po sterylce bede podawać 1/4 czopka. Bede jej dogladać cały czas.