xmartix Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 znalazłam rotek ale może dopiero 27.01, więc wysłałam domkowi nr 1 ankietę przedadopcyjną i może po niego dzisiaj przyjadą.. Quote
Kenzo Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Witajcie;) Miłka ma się super, jakby nigdy nic...goi się jak "na psie";)Musiałam połozyc sie popołudniu, zeby ona zechciała się drzemnąć, bo tak to cały czas lata i macha ogonkiem non stop.Jak śpi to wiadomo, lepiej się goi. Co do DS-dałam info paru osobom i jeszcze czekam na info od przyjaciółki...ale już traktuje Miłkę, jak swoja. Zobaczymy. Ja widze, że mój mąż chce ją zostawić, ale boi się głośno to powiedzieć:D Powiedziałam, że do końca tygodnia należy podjąc decyzje...;) Pies nie jest rzeczą, wszystko trzeba przemysleć. To odpowiedzialnośc-ja mam zamiar niebawem isc do pracy (i ile ją znajde, bo szukam od czerwca i NIC!!!:mad:) wiec to też musze wziąc pod uwage. Troche sie rozleniwiłam przez ten czas ale powiem Wam, że Miłka dała mi skutecznego, pozytywnego kopa. Musiałam wziąc ja pod uwage jej zwyczaje i inne pory wychodzenia niż z Kenzo. Teraz Miłka mi się odpłaca i też zaczyna łapać zwyczaje mojego domu. Wpajam jej to samo, co Kenzikowi i widze efekty. Kenzika dobrze wychowaliśmy, jest mądrym, nie upierdliwym psem. Wogóle nie szczekającym. Coraz bardziej zaprzyjażniaja się z Miłką, śpią pleckami do siebie;) Dziś Kenzo trzymał na niej łape w nocy:razz:Wczoraj po zabiegu pilnował jej i wszedzie za nią łaził. Wczesniej Miłka spała w duzym pokoju jak gasiłam światła, teraz razem z Kenzo, łapa w łape idzie do naszej sypialni;) Zamówiłam potworom karme 15 kg-beda mieli co szamać:) Musze ja troche utuczyć, bo sama skóra i kosci u tego mlucha. Jakby nie było-same pozytywy z posiadania Miłki. Duzo nauczyłam się o niej i od niej;) No i dowiedziałam się duzo o sobie i swoim TŻ;) ps. czy wam też tak muli dogomania?dramat! Quote
xmartix Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Aga lepiej tak żeby poszedł do mieszkania z obiecaną kastracją niż na podwórko do nie wiadomo kogo dzisiaj nie dojechali, ale mają do mnie dzwonić jutro, zobaczymy jak to bedzie Quote
sekkmet Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Przepraszam, bo nie śledziłam wątku czy Miłka zostaje u Ciebie? a jak nie to czy ma już dom? Quote
xmartix Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 OT: dziewczyny i chłopaki potrzebuję transportu dla Bosmana do hoteliku z Wrocławia do Lwówka Śląskiego!!! sprawa pilna, pies ma opłacony 1 miesiąc, to dla niego ważne, obecnie jest na łańcuchu!!! link do wątku w moim podpisie Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 No tak Martuś. Czy chętni zajrzą tu do nas? Quote
xmartix Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Nie, ale ja będę miała info, zresztą najpierw poczekajmy aż dojdzie do tego że go wezmą, bo już tyle razy się przejechałam na tym że ludzie mieli brać a nie biorą, można go umówić na szybką kastrację a jak pójdzie wcześniej to się innego psa w ten termin wciśnie :) Quote
Kenzo Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Czy wygladam, jakbym była po sterylce?:diabloti: Quote
xmartix Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 nieee, tylko ucho jej się zazieleniło z tego ślinienia kości :D:D Quote
Kenzo Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Miłka ma się dobrze, nawet za dobrze:D Wariatka moja kochana... Ranka goi się pieknie. Zaczyna się dramat bo zaczyna swędzieć...:diabloti:i ta kombinuje, jakby sie poczochrać:diabloti:ale ja jej nie pozwalam, a kubrak tym bardziej:) Zaczelismy ostra walke z sikaniem w domu-bez taryfy ulgowej...dzis sie nie posiurala-:multi: Siura na dworze-smaczek, Siura w domu-dostaje w tylek zwineta kartka papieru:razz:i mocne-NIE WOLNO. Wyczaiłam, ze jak chce siku to łazi po domu i wącha podłoge-to ja cyk, na dwór i luzik;) Robi sie coraz grzeczniejsza;) Dzis była z Kenzikiem pół dnia w domu-mieszkanie całe, psy też:D nic nie zniszczone, wszystko w porzadku...zeby ona chciala sama tak zostawać, jak z Kenzo...ech..to by była bajka;) Quote
xmartix Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 tak, wiemy, pojechał wczoraj do domu, dzisiaj będę do nich dzwonić, Kampi oblał pół biura... i się trochę zmartwili.. że w domu też tak będzie robił.. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 kastracja pomoze zapewne. :) jak zadzwonisz to zaraz napisz co u niego! Quote
xmartix Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 tak, chcą go wykastrować ale powiedzieli że u siebie :) będę dzwonić koło 11 Quote
xmartix Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Kampi to wesolutki piesek, rozdający buziaki, proszący na dwóch łapkach :) rodzina jest z tego zadowolona, zmartwiona jest jednak tym że Kampi oblewa im cały dom, prycha do tego tzn że jest i przeziębiony i nie wiem czy nauczony czystosci w domu, a może i ma mocny instynkt znaczenia terenu - pewnie wszystko na raz!! Starają się go oduczyć sikania w domu, wychodzą z nim częściej, jednak to nie pomoże bez kastracji i antybiotyków żeby zwalczyć przeziębienie. Do weta są umówieni dopiero na sobotę, zasugerowałam im żeby poszli wcześniej.. tyle z nowości w Kampiego (tzn. Kajtka) Quote
Kenzo Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Tak łącząc fakty, wychodzi na to, ze wszystkie psy od tego wlasciciela sikaja w domu, może coś jest na rzeczy?Ciekawe, jak ta sunia, co z nimi była-jak ona tez sika to sprawa jest jasna. Mozna sie jakos dowiedziec? Miłka najpierw sikała co 2 godziny w domu, po leczeniu juz co 5 godzin ale nie zmienia to faktu, ze sika a nikt mi nie wmówi, ze 1,5 roczny pies (nauczony czystosci oczywiscie, zdrowy itd) nie wytrzymuje 8 godzin. Wiec mysle, ze ten dom pierwotny był taki, jaki był...moze i meliniasty jak ja to mówie, wiec moze i sikały gdzie chciały. Quote
xmartix Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 no może tak było właśnie domku tej suni nr 2 nie da się sprawdzić Quote
Kenzo Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jak bedziesz rozmawiać z tymi ludzmi od Kampiego to powiedz im o Miłce i dodaj, ze po wyleczeniu szkolenie przynosi efekty-bo dzisiaj tez nie nasiurała;)To juz 2 dzien bez sikania. Niech oni wiedza z jakiego Kampi jest domu (domniemanego). Praca przyniesie efekty ale trzeba byc konsekwentnym i cierpliwym. Ja juz nie zamykam wogole dzwi od sypialni, MIłka nie wskakuje juz na łóżko, bo wie, ze nie wolno...Wystarczyło 2 razy pokazać, gdzie jej miejsce-mozna wszystko ale trzeba chciec no i przede wszystkim...kochac zwierzeta:) Quote
xmartix Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Kenzo mówiłam im :) zadzwonię do nich na weekend :)i zobaczymy co tam Quote
Kenzo Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No to dobrze, że maja pojecie:) Powiem Wam, że Miłka mnie zdumiewa. Uczy się "kultury" od Kenzika każdego dnia;) i juz nabiera jego nawyków, apropos spania, jedzenia, picia;)Oduczyłam ja żebrania w kuchni!!Mało tego, jak tam jestem-nawet nie wchodzi...strasznie szybko łapie, cos niesamowitego;) No i "mamcia" ma spokój:D Jakoś sobie radze:D (paparazzi mnie wyłapał:D ) Quote
mari23 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Kenzo napisał(a):Jak bedziesz rozmawiać z tymi ludzmi od Kampiego to powiedz im o Miłce i dodaj, ze po wyleczeniu szkolenie przynosi efekty-bo dzisiaj tez nie nasiurała;)To juz 2 dzien bez sikania. Niech oni wiedza z jakiego Kampi jest domu (domniemanego). Praca przyniesie efekty ale trzeba byc konsekwentnym i cierpliwym. Ja juz nie zamykam wogole dzwi od sypialni, MIłka nie wskakuje juz na łóżko, bo wie, ze nie wolno...Wystarczyło 2 razy pokazać, gdzie jej miejsce-mozna wszystko ale trzeba chciec no i przede wszystkim...kochac zwierzeta:) to ja się piszę na lekcję, jak oduczyć pieski spania na łóżku... wiem, wiem, konsekwencji trzeba, a ja mam tylko... miłość... i miejsca dla mnie na łóżku brakuje ! :) KENZO, GRATULUJĘ MĄDREJ MIŁOŚCI ! a na poważnie - gdybym miała domek dla malutkiego piesia (suni) - może być nawet bez łapki, z jakąś wadą... byle maleńkie i spokojne - macie jakąś biedę? Quote
GoskaGoska Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 ale co musi byc mloda?bo jest jeszcze jedna malutka myszka i kurdupel naprawde pirat Quote
Recommended Posts