Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy Fiera :lol:

A ja sobie czekam na to co napisze o dzisiejszym spotkaniu z Franciszkiem Apsa. No i zdjęcia podobno mają być.
Przecież człowiek to wzrokowiec, jak się tak napatrzy ...

Posted

malibo57 napisał(a):
Fajnie Cię widzieć, Fiero! Podrzuć nam bazarki, jeśli możesz, bo wszyscy na imprezach, chyba, czy co?:cool3:
A żebyś wiedziała! Imprezowałam od 13.00, ale już jestem i biegnę na bazarki. W mojej lodówce echo, ale wekend bez zakupów, to czas stracony;)

KrystynaS napisał(a):
Nos. Franiowy??? Franiowy, poznaję :multi:. Piękny :grin:
Faktycznie nosek jest piekny, taki typowo franiowy! Nie ma drugiego takiego!

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Jaki dzisiaj piękny dzień.:loveu:
Od rana tak cieszę się, bo kochany Franeczek nie jest stratny! :)
Wczoraj, na rodzinnej imprezie, moja prywatna kuzynka jednorazowo wpłaciła dla Frania 100 zł.
Nomen omen moja kuzynka ma na imię Kamila (mówimy do niej Kama)! :biggrina:
Jak niesamowicie los się toczy jedna Kama nie dała, ale druga Kama nie poskąpiła. :angel:
Ogólny stan konta Frania na dzisiaj
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]wynosi 550 zł.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Nieustannie i serdecznie zapraszam[/FONT][FONT=Comic Sans MS]
do odwiedzania kochanego Franeczka
wszystkich MIŁOŚNIKÓW STARYCH FRANECZKÓW.
[/FONT] :loveu::loveu:

Posted

Dodałam do wydarzenia fb numer konta Vivy, uzgodniony z Malibo (taki sam dodałam na goldenline), by w przypadku osób spoza dogo wpłaty szły na konto fundacyjne.

Posted

majqa napisał(a):
Dodałam do wydarzenia fb numer konta Vivy, uzgodniony z Malibo (taki sam dodałam na goldenline), by w przypadku osób spoza dogo wpłaty szły na konto fundacyjne.

Mówiłam, że to wspaniały dzień! Jaka dobra wiadomość! :):)
A może jeszcze zrobimy na Vivę allegro cegiełkowe? Czy można?

Posted

Tak, już proponowałam, że udostepnię konto - wszystko gotowe, Wadercia i Magdalena w gotowości pełnej, czekamy tylko na nowe fotki od Apsy:)
Wczoraj były nosy, ach...:)

Posted

[quote name='Kinia1984']Malibo ty to jasnowidz jesteś skąd wiesz że wszyscy na imprezach?:cool3:
wstałam z bólem głowy ale Franiowy nos mnie uleczył:evil_lol:

Wielkiej przenikliwości to ode mnie nie wymagało, hehe
NOSY mają działanie terapeutyczne - "to ogólnie znana rzecz" :)

Posted

No ta ostatnia fotka, to już w ogóle terapia! Franio jet tu piękny! A ta przekrzywiona główka wygląda, jakby zalotnie patrzył na nas i mówił:'No co, nie gap się tylko się ze mną pobaw";)

Posted

tana napisał(a):
Witam wszystkich:)
Prześliczny jest Franeczek. Ma w oczkach coś takiego ujmującego... kochany;)

Ooo, Anuś, heloł!!! Fajnie, że do nas dołączyłaś! :-)

Posted

To zdjęcie jest absolutnie, bezwarunkowo urocze, tzn. Franio jest uroczy
(trochę zmniejszyłam)

a na tym drugim to wygląda tak jak mój pies kiedy uważnie słuchał co do niego mówiłam, tak właśnie przekrzywiał głowę, w ten sposób się koncentrował.

Malibo no to wstawiaj resztę zdjęć, bo coś podejrzewam, że masz ich więcej. A nie wczoraj jedno, dziś dwa, jutro ???.... dawaj od razu wszystkie

Posted

Franuś na theovencie podawanym już od kilku dni, praktycznie przestał dyszeć :)
Bardzo boi się szelek - wczoraj trząsł się po założeniu. Będziemy próbować zakładać je na kilka minut dziennie, może się do nich przekona.
Coraz lepiej idzie też jedzenie suchej karmy - jest namaczana, ale Franio nie chce czekać sie rozpadnie całkowicie. Zjada wszystko, wylizuje miskę - choć nadal w trakcie jedzenie rozprasza się i trzeba nad nim czuwać i przypominać by jadł (zazwyczaj 4-5 razy w czasie posiłku). Powoli odchodzimy od dosmaczania każdego posiłku.
Chodzi chwiejnie dość, odciąża tą jedną tylnią łapkę - lekarz weterynarii obserwująca moje psy i szczury przez ostatnie 2 dni, uważa że jest to kwestia starego urazu. Ale Franuś świetnie sobie radzi, nawet ładnie biega. Wchodzi też pięknie po schodach, ma natomiast problem z zejściem (potrafi spaść z jednego schodka - bo tyle na szczęście tylko mamy by wyjść na dwór). Mam wrażenie że mniej się "zawiesza". Oczywiście pieszczoch i przytulak straaaaaszny... :)

Potwierdzam że dotarła karma Vitake Senior oraz wpłata na moje konto.

Posted

KrystynaS napisał(a):
Malibo no to wstawiaj resztę zdjęć, bo coś podejrzewam, że masz ich więcej. A nie wczoraj jedno, dziś dwa, jutro ???.... dawaj od razu wszystkie

Zdaje Ci się, że to tak, hop na... i już? Powoli, dostałam 140Mb zdjęć 6 psiaków, muszę je rozdzielić, opisać i w pierwszej kolejności wysłać do Magdaleny, potem będę wszystkie wstawiać. Zdjęcia doszły do mnie o 20.30.