Jump to content
Dogomania

Mógł umrzeć... ale został uratowany :) i ma już dom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

NIe naskakujcie proszę na osoby, które wspomniały o usypianiu. Pies wyglądał tragicznie. I pisałyście, że bardzo cierpi. Również jestem bardzo szczęśliwa, że udało się go stamtąd wyrwać, ale każdy dobrze wie, że jeśli przypadek jest beznadziejny i pies cierpi to nie ma sensu przedłużać jego męki.
Na szczęście nikt nie musiał decydować na odległość o jego losie, zresztą tego nie wolno robić. Taką decyzję można podjąć w ostateczności po dokładnej diagnozie, ale nie przez internet.

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja prosze autora watku o zmiane tematu na mniej dramatyczny bo psiak juz jest w ciepelku i nie umrze, o nie! w kazdym razie nie jutro

Milady >> jak będziesz mogła to zmień tytuł topiku , :razz:

Tylko Dorotka >> to ta dobra duszyczka co go przywiozła>> (czemu ty się nie zalogujesz hę :cool3: ) pisze żeby był rozpoznawalny i żeby nie ...Siurek :lol: :evil_lol:
Dorotko >> ale od tego siurka się wszystko zaczęło :lol:

:bye: :happy1:

Posted

Moresik jest super grzeczny i spokojny.o 13.00 jade do niego i idziemy na spacerek.:multi: :multi: :multi:
Chyba w sobote pojedziemy do hoteliku.
Czekam na kontakt z ciotka Fela.:lol:
Pisze krótko ,bo jestem zagoniona.
Jeszcze raz dziekujemy w imieniu staruszka za pomoc Wszystkim Ciociom.

Posted

Jak dobrze, że jest bezpieczny. Być może 10-tego lutego będę w Warszawie z córką, jak załatwię nocleg do soboty - to mogłabym się z kims spotkac z dogomanii i wesprzec hotelik Moreska a i może cos smacznego podarować?

Posted

supergoga napisał(a):
Jak dobrze, że jest bezpieczny. Być może 10-tego lutego będę w Warszawie z córką, jak załatwię nocleg do soboty - to mogłabym się z kims spotkac z dogomanii i wesprzec hotelik Moreska a i może cos smacznego podarować?

Serdecznie zapraszamy na kawkę/herbatke itp... :)

Posted

W naszym staruszku zakochał sie mój młodszy syn Kamil.OTóz pojechał do Moreska ,wyszedł z nim na spacerek ,poprzytulał i teraz opowiada mi jaki z niego grzeczny i przytulasny psiak.Kiedy Kamil usiadł na łozku Moresik za chwile odbił sie i hyc tez juz na łozeczku.Ułozyl sie i prosił o głaskanie po brzuszku.:lol: :lol:

Posted

za chwilkę robię przelew dla psiuńcia.
Gamoń - BPH to też mój bank, więc pierszą transzą ranną powinnaś miec pieniążki na koncie:lol: :lol:

Posted

Dziekuje Wszystkim Doogomaniakom :lol: oraz ich znajomym:lol: za wpłaty na rzecz Moreska.:loveu: :loveu: :loveu: Ufam że wspaniały człowiek o wielkim sercu Go pokocha i da mu domek,małą miske strawy i miłosc.:multi:
Ten psiaczek naprawde tak niewiele potrzebuje.
Na moj apel w sprawie transportu zgłosiła sie do mnie p.Beata,która zaoferowała transport w sobote.Ma potwierdzic na 100 % wyjazd w sobote.
Moresek przesyła całuski dla Cioci Ani-Soni.dziekuje za chrupeczki i inne smakołyki.(sa smaczne ale cholerka ciotka Aga nie daje calej torebki a tak chetnie bym zjadł-to sa słowa Moreska:buzi: :buzi: :buzi:

Posted

:multi: Witam wszystkich po raz pierwszy
zostałam "zmuszona" przez pewną osobę z Katowic <<:loveu: uściski dla niej>> do zalogowania się tu. Musiałam wyjść z ukrycia i przestać być cichym obserwatorem i wielbicielem niektórych tutejszych bohaterów. Ha trudno...
Serdecznie wszystkich zainteresowanych wątkiem Moreska pozdrawiam.

Posted

Ha Ha Ha:lol: :lol: :lol: .No Dorotko.:multi: Ciesze sie ,że zdecydowałas sie w końcu zalogowac.
Dziekuje ,dziekuje i jeszcze raz dziekuje.
To tylko dzieki Tobie mały ,kochany biedny staruszek bedzie zył i cieszył sie nim do końca swoich dni.
Całus
Gamoń-Beata i Aga i Kamil

Posted

Witamy na dogo - Dorotko - i mamy nadzieje, że z nami zostaniesz.
No za Moreska trzymamy paluchy, a kaskę wpłacę, albo dam jak będę w Warszawie - tylko nie wiem komu, bo jakoś słabo mi idzie to uzgadnianie spotkań :lol: :mad:

Posted

Witaj Dorotko na dogo!!

Gamoń, czy zamieścisz jakąś listę wpłat? Albo dawaj znać na pw, że pieniążki dotarły. Ja wysłałam parę groszy i chciałabym wiedzieć, czy dotarły do celu...

Posted

Witam wszystkich po raz pierwszy
zostałam "zmuszona" przez pewną osobę z Katowic << uściski dla niej>> do zalogowania się tu. Musiałam wyjść z ukrycia i przestać być cichym obserwatorem i wielbicielem niektórych tutejszych bohaterów. Ha trudno...

:crazyeye: :crazyeye:

Ja żle widzę . A okularen mam na nosie :-o I nic nie piłam ....oprócz herbaty z cynamonem :cool3:
Nareszcie Dorotko :multi: :multi:
jak sie pojawiłas u nas to razem będziemy wspierać tego małego ....Siurka :evil_lol: Tak jak zresztą Malutka ;)

Ma to małe czarne szczęscie do ciotek >> świetne lokum, dobre jedzonko i cioteczki które nie dadzą mu ...zmarnieć !!!!!

To teraz poproszę o jakis foto reportarz , coby wybrać zdjęcie w normalności i Morusika wstawić na Allegro i zacząc szukać tego jedynego i kochającego domku !!!

Beatka >> jakis cyk zrobisz , nie :razz:

Posted

Anielico.;) Twoja wpłata dotarła wczoraj po 12.00.Ale chciałam wszystkich umiescic z tego powodu jeszcze nic nie napisałam.
Wstrzymaj sie do jutra do 13 .00 jak bank zaksieguje wpłaty a napisze przychody jakie uzyskał psiaczek na hotelik i koszt opłaty u weta .:lol:

Posted

Pisze po raz trzeci:mad: i nie może dotrzeć!!!
Jeszcze raz dziekuje za ciepłe przyjęcie na forum. Przekonać sie, że są jeszcze TACY ludzie to rzadkość.
A AVII to jak zwykle rozbawia mnie do rozpuku-nie wiem dlaczego wszystkie Twoje wypowiedzi poprawiają mi humor(wiedziałam, że ze mną niedobrze).
No i chciałam wiedzieć czy Moreska trzeba na coś leczyć czy z tymi swoimi dolegliwościami tak sobie ma żyć.
NO może wreszcie uda mi sie to wysłać:angryy:

Posted

Tak jak wspominałam wczesniej informuje o wpłatach ,które otrzymał od Dogomaniaków nasz staruszek Moresik.Dzieki Wam został uratowany od powolnej smierci i dzieki Wam znajdzie swój domek docelowy w ciepłym mieszkanku przy boku kochanej osoby.:lol: :lol: :lol:
wpłaty na Moreska przekazała :
50,00 Anielica:lol:
50,00 Aleksandra B z Bydgoszczy:lol:
40,00 Dotka:lol:
100,00 Avii:lol:
100,00 Irma:lol:
50,00 Ilona S z Mińska Mazowieckiego:lol:

Koszty -wizyta i RTG i lekarstwo -50,00

Odpowiadajac na pytanie czy Moresik bedzie leczony.
Tak Moresik bedzie musiał brac stały lek dla staruszków ale nie mam w tej chwili przed soba nazwy leku podam go później.:lol:
Jest dostepny tylko w klinice weterynaryjnej.Moze Ciocia Rybon36 podpowie.
Jeszcze raz dziekuję.
Moresik w ciepłym mieszkanku odpoczywa ,zas jutro jedzie do hoteliku.:lol:
Cioteczki koniecznie sesja zdjeciowa potrzebna.:multi: :multi: :multi:

Posted

Wiadomości z pierwszej ręki bo wreszcie pojawiłam się w domu: Moresik jest super fajnym i grzecznym psem. Jest niesamowitym pieszczochem, ale nie jest natrętny. Niesamowite jest to, iz psiak po tak długim okresie w schronisku pamięta nadal zasady czystości. Nóżki mu trochę dokuczają ale radzimy sobie jakoś :lol: . Odpoczywa teraz staruszeczek raz na fotelu, raz na posłanku i wstaje raz na 2 godziny po jakąś przekąske, bo apetyt mu dopisuje diabelski :diabloti: . Lek który dostaje nazywa się Karnival lub Karnivan - końcówki nie pamiętam. Prosił bym Was wszystkich mocno ucałowała i podziękowała za to co dla niego zrobiliscie
pozdrawiam Agnieszka
Ps. mnie tam sie Siurek bardziej podoba ale Mores do niego wołam bo staruszkowi chyba nie wypada miec takie Szalone imię :loveu: