Jump to content
Dogomania

Mógł umrzeć... ale został uratowany :) i ma już dom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Dla mnie to najpiękniejsza i najlepsza dogomaniacka wiadomość od wielu dni :multi: :angel: :bigcool: :klacz:
Dzięki łańcuszkowi dobrych serc - Milady, Gamoniom, Dorotce i całej kochanej reszcie :multi: dziś stał się cud! Bądź szcześliwy Siurku-Moresku-Pikusiu-Majtasku... Właśnie, jak On teraz będzie miał na imię :razz: :hmmmm: ?

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol!: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :grins: :bigok:

Dorota>> ty tak nie akcentuj na głośno :lol: bo TZ juz w domu i już ..widzę , nawet wyrażnie . A to że on z kolei nic w garnku nie dowidział to inna inszość :evil_lol:
To że ja dzisiaj ślepa to nic ale psiapsiuła mi dzisiaj dzwoniła i okazało się że ogłuchła ( po grypie) to ci dopiero przypadłość :razz: wrzeszczałam a ona co chwilkę ""co mówisz"' No , mogiła jak drut :evil_lol: A pożyczyć ucha se nie może :lol: A ja binokla mogę :)

Moresku vel SIURKU :loveu: niech ci się szczęści w nowym domku no i liczę na wieści z pierwszej ręki

:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :ylsuper: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :ylsuper: :cool2: :cool2: :cunao: :drink1:

Beatko , Dorotko , Milady>>dla Was duuuże całuski :kiss_2: :kiss_2: :kiss_2:

Posted

Ale jakie znowu bravo Milady? Przeciez tu tyle osób działało - jedni pojechali, inni przygarnęłi, inni organizowali zbiórki, wysyłali maile, inni załatwiali tv, inni jeździli do weta...No a przede wszystkim bravo dla tych, którzy przygarnęli maluszka :placz: Inni sponsorowali
Tyyyyle osób pomagało :D

WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ!!!!

Posted

Kochani Dogomaniacy!!! Jako, iz nasz Mores vel Siurek vel Majtasek vel Pimpek odjechał juz dziś szczęśliwie do nowego domku mam pytanko. Na konto Morcia wpłynęło 490 zł z czego opłaciłysmy lekarstwo i hotel. W związku z tym pytanie mam takie: cóż mam uczynic z resztą pieniążków? Czy mozna przeznaczyc je na inne biedne zamrzlaki? Proszę na pv numery konta jeśli ktoś z Szanownych Sponsorów życzy sobię resztę pieniążków.
Pozdrawiam Beata

Posted

Jakiś magiczny ten nasz Moresik, że tylu ludków przyciągnął!!!:loveu: :cool3:
Milady, a ci Państwo to wypatrzyli Moreska w tv, czy na allegro, czy jeszcze gdzieś indziej..?

Posted

Dostałam takiego ot maila:

" Cześć,
u Pikusia wszystko ok, mam wrażenie że chyba mu dobrze, już sie rozlużnił i ciągle chce być głaskany i drapany.
Nie mieliśmy żadnych kłopotów podczas jazdy w samochodzie.
Na spacerach jest idealny, choć ma krótka smycz to nie mam z nim problemów, że ciągnie lub coś takiego. Jest bardzo grzecznie wychowany, puszcza nas pierwszych na schodach i wdrzawiach. Kręci się koło drzwi jak chce wyjść na dwór. Ma duży apetyt i sporo pije.
Wczoraj miał kąpiel, początkowo się przestraszył ale po chwili się uspokoił.
Dzisiaj bylismy u weterynarza, jest zaszczepiony i dostał leki na odrobaczenie. Z fiutkiem już ma wszystko ok, lekarz badał go i powiedział ze w tej kwestii nic sie nie dzieje. Ale musimy isc jeszcze na zabieg czyszczenia zębów.
To odchylanie przedniej lewej łapy może być spowodowane kłopotami z krążeniem lub układem oddechowym ale powiedział żeby go obserwować jak oddycha.
Mówiłam tez o tych lekach, na razie bedziemy je cały czas podawac a potem moze zrobimy badania na krew i cos odpowiednio sie jemu dobierze.

Na razie to tyle.
Wszystko z nim dobrze, nie martw się :))"

Posted

To ja już jestem spokojna. :p :multi:
Z resztą, po występie Moreska w tv, po tym jak ładnie się tam zachowywał, byłam pewna że w nowym domku pokaże klasę!:lol:
No jeszcze jak mu ząbki wybielą to Moresik będzie amant pierwsza klasa, Mister podwórka!:evil_lol:

A czy imię zostaje i...które?:evil_lol:

Posted

i trzymam kciuki za Siurka (jakie to sliczne imie...)

I jak sie przyczepiło do niego , nie ??:evil_lol: :megagrin: :megagrin: :megagrin:
W końcu na ..Siurka trzeba sobie zasłużyć a ..Pikusiem każdy może być :lol:

Posted

:mad: Cioteczko Milady a jak tam Morcio! vel Siurek vel Pikuś vel ,ach cholera :evil_lol:
Prosze o wiesci na biezaco.;)
Tyle sie Aga napiesciła i naprzytulała z Morciem ,ze wieści sie jej naleza. Bo inaczej Ciocia Milady:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: . ŁOMOT,ŁOMOT i po grzbiecie.;)
Dzwonic i WSZYSTKO PRZEKAZYWAC na już>>>>>>>>>.....;)

Cioteczka Beata

Posted

Wieści od Psiaczka : :)

"Pikus się już zadomowił, jak nas nie było to rozłozył się na łóżku z głową na kocu, a w ciągu dnia udaje że jest taki grzeczniutki i wcale nie wchodzi na łóżko. Mały cwaniak."

Posted

Moresek został ostatecznie PIKUSIEM :)

Zdjecia będą :) A na razie cytuję maila:

"Co do Pikusia, to już sie grubiutki i je więcej ode mnie.
A najlepiej by było dla niego jakby wcale nie odchodził od miski. Daje mu cały czas te proszki.
Wcale nie jest takim pieskiem dla domatora, bo jak wychodzimy na dwór to on ciągle by chodził na spacery i w ogóle się nie męczy a teraz jak jest troszeczkę cieplej to już w ogóle nie mozna go do domu zaciągnąć.
Puszczamy go ze smyczy żeby sobie sam pobiegał ale podwórko to dla niego za mało, więc czasami nam ucieka przed dom i nie chce się słuchac, bo t okolicy jest sporo bezpańskich psów , więc chodzi sobie na kilkuminutowe randki:)
Reaguje na swoje imię, ale tylko w domu, jak jest na dworzy to nagle głuchnie:)

Ogólnie wszystko jest w porządku."

Posted

[quote name='Milady']Reaguje na swoje imię, ale tylko w domu, jak jest na dworzy to nagle głuchnie:)
:evil_lol: hahaha, skąd my to znamy! :lol:
Pikuś - amorek, na randki chodzi, no no no! My o nim myślałyśmy, że stateczny starszy pan, a ja widzę, że Pikuś w nowym domku odżywa, na randki chodzi i sportów zażywa!:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Pikuś jest włóczykijem. A mi teraz głupio, bo pisałam, że to taki domator :oops: . Jak się Ociepliło, to uwielbia przebywać na dworku. I jeść uwielbia. Także ma dwie pasije - włóczęga i micha :roll: .

Nauczyłam się, że psy po wyjściu ze schroniska mogą się bardzo zmienić....

Posted

Milady napisał(a):
Także ma dwie pasije - włóczęga i micha :roll: .

hihihi, normalka! W końcu facet!:lol:

Milady napisał(a):
Nauczyłam się, że psy po wyjściu ze schroniska mogą się bardzo zmienić....

Tak, niesamowite jak bardzo! Psiaki zaczynają robić rzeczy o jakich nam się czasem nie śniło.:evil_lol:

• 2 months later...
Posted

no pewnie , że pamiętamy !!:lol: :lol: :lol:

czy on właśmie tym dziarskim krokiem udaje się na włóczęgę ?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

co u niego ?

Posted

Mój Moresek kochany :loveu: :loveu: :loveu: . A taki był z Ciebie niekłopotliwy współlokator... Na spacerkach siusku, koopka i do domciu :cool3: , no ale to był luty :diabloti:
Agnieszka