Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam dla Miki taki tekst (właściwie wykorzystałam to, co wcześniej napisałam dla Jaśmina - już w DS, to dobry znak ;) ). Wszelkie sugestie, dodatkowe informacje i e-mail kontaktowy w sprawie adopcji Miki - mile widziane.

[FONT=Times New Roman]Wyobraź sobie 10 lat spędzonych w ciasnym boksie. Minimum egzystencji. Repertuar kilku czynności – sen, spożywanie posiłku, dwa kroki w jedną stronę, dwa kroki w drugą. Świat za kratami, zniekształcony, pokawałkowany. Czasem słońce, czasem deszcz, czasem … w końcu ta jedyna oznaka zmian także przestaje mieć znaczenie.
Wyobraź sobie te monotonne, puste, smutne 10 lat.

Mika od 10 lat przebywa w schronisku Tychach.
Mika przeżyła swe życie jak we mgle. Nigdy nie zaznała ciepła i dobra, nie poznała zapachu trawy, dotyku przyjaznej ludzkiej ręki, spokoju domowej przystani.

Ta sunia zasługuje na dobry dom, na spokojną złotą jesień życia u boku kochającego człowieka.[/FONT]

[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mika jest owczarkowatą suczką średniej wielkości. Jest trochę nieśmiała, bardzo łagodna, spokojna, tęskni za swoim człowiekiem. Akceptuje inne psy.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest zaszczepiona, wykastrowana i odrobaczona.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bardzo, bardzo chce wyjść zza krat ….[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Daj Mice szansę na godne życie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Więcej informacji można uzyskać pod nr tel : [/FONT][FONT=Tahoma]601 294 064[/FONT]

Mika ma już ogłoszenie na alegratce :

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3150353_mika_juz_od_10_lat_czeka_na_swojego.html

Wieczorem zrobię jej więcej ogłoszeń.

Posted

Kochani bardzo, bardzo Wam dziękuję. Cajus B za śliczne banerki :Rose:i Dada M za tekst do ogłoszeń:Rose:

Ja zrobiłam Miki kilka ogłoszeń - są jeszcze aktualne bo przedłużam ale nie są tak pięknie napisane jak tekst Dady:shake: Linki wstawiłam wcześniej. Bardzo dziękuję z góry za kolejne ogłoszenia:lol:

Jeśli chodzi o kontakt mejlowy to jest pewien problem. Telefon, który daję do ogłoszeń to numer grazyny9915, która ma najściślejszy kontakt ze schroniskiem w Tychach. Jednak jej się wciąż psuje komputer i z mejlami może być problem:shake: Chyba że podamy np. mojego mejla i w razie zainteresowania - ja będę bombardowała grazynę9915 telefonami:evil_lol: Jeśli tak może być to mój mejl: [email protected]

Czy ktoś mógłby zrobić Miki ALLEGRO - takie wyróżnione? Jeszcze nigdy allegro nie robiłam ale jak będzie trzeba to dla Miki spróbuję, choć boję się czy czegoś nie skopię;)

Posted

Plicha napisał(a):
Biedna Mikusia :( ode mnie dostanie 20zł miesięcznie, niestety nie dam rady wiecej :(

Bardzo dziękuje w imieniu Miki:lol: To razem mamy już 40 zł:multi:. Cioteczki, wujaszkowie kto da jeszcze choć 5 zł. dla Mikuni?
Hotelik czeka........

Plicha rozumiem że to deklaracja stała?

Posted

AlfaLS napisał(a):
Bardzo dziękuje w imieniu Miki:lol: To razem mamy już 40 zł:multi:. Cioteczki, wujaszkowie kto da jeszcze choć 5 zł. dla Mikuni?
Hotelik czeka........

Plicha rozumiem że to deklaracja stała?

Jak najbardziej :)

Posted

[quote name='Dada M']Ja deklaruję 20 zł miesięcznie, nie mogę patrzeć na Mikę za kratami, niech jak najszybciej jedzie do hoteliku.

Dzięki Serdeczne Dada M !!!

Deklaracje stałe:
AlfaLS 20 zł.
Plicha 20 zł.
ZuziaM 10 zł.
Dada M 20 zł

razem 70 złotych !!!

Posted
Posted

grazyna9915 napisał(a):
Mika, ależ u Ciebie ruch. Ogłoszenia i deklaracje, może i tobie się poszczęści? :)

Musi, nie ma wyjścia przecież jeszcze Abra, Dylanka, Magnatka i Poster o magnetycznych oczach czekają;) Ze o Amorku i tym bezimiennym 16-latku nie wspomnę;)

W ogłoszeniach jest Twój telefon - jak tylko ktoś zadzwoni to napisz nam bo ciekawość nasza jest ogromna;)

Posted

marysia55 napisał(a):
Oj , faktycznie zrobił sie ruch :lol: pamiętasz Alfa jak zaczynałyśmy to tylko dialog prowadziłyśmy na wątku, no czasami tercet jak nam Grażynka wtórowała :evil_lol:

Pamiętam, pamiętam;) To mój pierwszy wątek i absolutnie nie wiedziałam jak go rozkręcić - teraz przy następnych już będę mądrzejsza i już z góry zapraszam do kolejnych staruszków tyskich:lol:.Wątki na dniach;)

Posted

Deklaracje stałe:
AlfaLS 20 zł.
Plicha 20 zł.
ZuziaM 10 zł.
Dada M 20 zł
UBOCZE 10 zł

Razem 80 złotych deklaracji miesięcznych...

Kto jeszcze dorzuci chociaż po dyszce, albo po piątaku, żeby w schronie psina nam nie zgasła???

Posted

Podeslalam watek Miki do watku Hope. Moze stamtad cioteczki cos przerzuca na Mikusie, bo Hope miala przyjechac do mnie, ale okazalo sie , ze zniknela ze schroniska ... podobno adoptowana .... nagle, jakims cudem, na w pol dzika, wystraszona duza sunia, ktora kilka lat nie przyciagnela niczyjego wzroku .....
To schronisko podejrzanie sie zachowuje ....... ja nie wierze w ta nagla adopcje na kilka dni przed zabraniem do hotelu ....

Posted

Jest tak podobna do mojej Heksy, że nie mogę przejść obojętnie, ale już kasy nie mam... Może być 5 zł?

Deklaracje stałe:
20 - AlfaLS
20 -
Plicha
10
- ZuziaM
20 -
Dada M
10
- UBOCZE
5 - Bjuta

Razem 85 złotych deklaracji miesięcznych...