Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekanie na nikogo

Pod obojętną czernią alej
myśli wieczorem granatowe,
zakute w gwiazd ćwiekowej stali
płyną przez noc kopanym rowem.
Ścieżki księżycem wylęknione
biegają w starych drzew zacieniu
i noce cierpną gorzko-słone,
skute w parkowych krat więzieniu.
A niebo piersi chce prostować
ugięte pod ciężarem ciszy,
wysoko w czerni płyną słowa
w nie wymówiony głosem wiszar.
Oczy przestrzenią zapłakane,
wbite w głąb nieba nadaremnie,
gwiazdy w tłum liści zaplątane
drżą coraz ciemniej, ciemniej, ciemniej...

K.K.B.

Posted

[quote name='Bjuta']Jest tak podobna do mojej Heksy, że nie mogę przejść obojętnie, ale już kasy nie mam... Może być 5 zł?

Deklaracje stałe:
20 - AlfaLS
20 - Plicha
10 - ZuziaM
20 - Dada M
10 - UBOCZE
5 - Bjuta

Razem 85 złotych deklaracji miesięcznych...

Kto jeszcze da kilka złotych miesięcznie na śliczną Mikunię, która gaśnie...

Posted

ZuziuM bardzo dziękuję;)
UBOCZE - piękny wiersz;)

Namawiam swoją siostrę żeby też coś dałam Mikuni - jeszcze się zastanawia ale jestem dobrej myśli:lol:

Mikunia do góry - zbieramy na hotelik! Kto da choć piątaka?

Posted

Plicha napisał(a):
Halo halo, Mikunia czeka :( kto pomoże?
Mikusia hopsaj do góry, pokaz swój piękny pycholek. Ja juz pisałam, że przerzucę swoja deklarację jak tylko , których z mojej listy tymczasowiczów zrobi wypad do domu. W pracy straszą cięciami finansowymi więc nie chcę składać deklaracji bez pokrycia. Może jedynie na razie coś jednorazowo wrzucę.

Plicha masz za dużą sygnaturę (600x100 pikseli) dopuszczalna to 500x100 :-)

Posted

Żeby było nas tu trochę więcej...

Piątak miesiecznie dla Mikusi to tylko 17 groszy dziennie. Dyszka - 34 groszy dziennie...

Mikuniu, myślimy o Tobie! Nie poddawaj się........

Posted

No mam nadzieje, ze przed wiosna juz Mika bedzie u mnie .... zeby jeszcze do tych cieplych dni zdazyla sie zapoznac z kolezankami i z nimi juz potem bedzie hasala po ogrodzie.

Posted

zuziaM napisał(a):
No mam nadzieje, ze przed wiosna juz Mika bedzie u mnie .... zeby jeszcze do tych cieplych dni zdazyla sie zapoznac z kolezankami i z nimi juz potem bedzie hasala po ogrodzie.

Nie ukrywam że tez bym tego bardzo chciała;)

Posted

Tylko jeszcze 265 zł. deklaracji brakuje:-( Że o kosztach transportu nie wspomnę:shake:
Kochano to tylko 53 osoby po 5 zł. albo 26 po 10 zł. Naprawdę nie damy rady?:shake:
Bardzo proszę jeśli tylko ktoś może rozsyłajcie wątek gdzie się da - Miki już tak długo jest za kratami:-(

Posted

Tosia, Balbina , Dagusia ... wszystkie biedne tyle lat czekaly... Teraz moze jeszcze nie jest to szczyt ich szczescia, ale spora, naprawde spora namiastka ...
Niech i Mika sie tego doczeka, niech tego zazna ...... niech ma swoje wlsne miejsce i cieszy sie wolnoscia .......

Posted

Nikus napisał(a):
jestem:) kogoś tu jeszcze zawołam:)

jestem :loveu:

Nikus zrzekł sie pomocy Kundelkowej Skarbonki dla Rusalki, zaproponował pomoc dla Miki..... tak więc poprosze o numer konta - jednorazowo Skarbonka pomoże w kwocie 100zł. Na razie Skarbonka świeci jeszcze pustkami....