Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może to Mameczka, bo pisała wczoraj, że wpłaciła:p

Zerduszko a co radził wet z surowicą-radził podać jutro 2 dawkę?
Ja uważam, że jeśli chce jeść to trzeba podać, troszeczkę, ale jednak podać.
Zaraz będę szukać kogoś, kto może zrobić banerek.

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
Może to Mameczka, bo pisała wczoraj, że wpłaciła:p

Zerduszko a co radził wet z surowicą-radził podać jutro 2 dawkę?
Ja uważam, że jeśli chce jeść to trzeba podać, troszeczkę, ale jednak podać.
Zaraz będę szukać kogoś, kto może zrobić banerek.

masz już kogoś od banerka?

Posted

hej :) to z tego co wet mowi to trzeba poprostu miec nadzieje i juz ;) musimy wierzyc ,ze sie uda.
To nie ja podpisalam sie jako Anna K. choc akurat tak tez sie nazywam to ja placilam dzisiaj i tylko 20zl.Podpisalam sie w tytule ,ze mameczka.

Posted

każda radość musi być zmącona smutkiem prędzej czy póżniej, z tym że na Dogo smutki pobudzają do działań. proszę o konto . Dopiero się cieszyłam że złota Zerduszko zgodziła się na pudeleczka natychmiast, a tu masz babo placek. Nie zdążyłam w popłochu doczytać o jaki D R O G I L E K , którego się nie sprowadza bo ludzie nie kupią, wrócę do tego albo napiszcia na pw bo też mam szpital w domu i mogę nie zdążyć znależć. Skoro powiedziałyśmy a to i b trzeba. cioteczki ratujemy psa do końca, do ostatniego tchnienia nadziei. ZAWSZE PISZĘ MUSIMY MIEĆ CZAS WYNAGRODZIĆ MU DOZNANE KRZYWDY. jak już wyszedł ze schronu to wyjdzie na prostą.

NIE WOLNO MU PODAWAĆ MLEKA POD ŻADNYM POZOREM

NATOMIAST ŁAGODZĄCO DZAŁA KLEIK RYŻOWY KTÓRY MOŻNA KUPIĆ Z NESTLE TAKI DLA DZIECI ALE, BEZ ŻADNYCH DODATKÓW OWOCOWYCH. PROSTY KLEIK. TAKI MOŻNA MU PODAWAĆ STRZYKAWECZKĄ, ALBO CHUDY, ALBO GOTOWANY NA ODTŁUSZCZONYM ( Z ZIMNEGO ROSOŁKU ŚCIAGA SIE TŁUSZCZ ZEBRANY W TAFELKĘ NA WIERZCHU)ROSOŁKU ZE SKRZYDEŁEK.

Na wzmocnienie wodę czystą gotowaną lub dobrą mineralną podawać z GLUKOZĄ, doda mu sił. jeśli odrobinę się wzmocni w następnym etapie odrobinę gotowanego mięska drobiowego może ze skrzydełka ale bez skóry, albo zmiksowane albo posiekane dla łatwiejszego strawienia, można wmieszać w to trochę tej odżywczej papkiRC, może zje.

Ja bardzo chorym psinkom po operacjach daję zmiksowane świeże jedzonko strzykawką, na języczek, nie do przełyku aby sie nie zakrztusiły, same jakoś to wysmakuja i przełykają.

napewno będzie trzeba sporo finansów jak widać, ŚCIĄGNIJMY ILE SIE DA DOBRYCH DUSZ po pomoc. Ziarnko do ziarnka i uratujemy pudliczka
pudelkowe śliczne kudełki odrosną po odżywieniu , surowych żółteczkach i specjalnej karmie Royal CANIN DLA pudelków. Wypróbowane na odratowanej pudlico sznaucerki MUFY która po okropnej chorobie niemal wyłysiała, ale żyje i jest przedmiotem dumy. WALKA BYŁA POWAZNIEJSZA NIZ PRZY PUDELKU.

Posted

Mameczka napisał(a):
To nie ja podpisalam sie jako Anna K. choc akurat tak tez sie nazywam to ja placilam dzisiaj i tylko 20zl.Podpisalam sie w tytule ,ze mameczka.

Faktycznie, ale zauważyłam dopiero jak weszłam w szczegóły. Jakoś ucięło Twój tytuł przelewu. Dzieki :)

Spytam czy dostaje ten Scanomune na pewno czy może coś innego :)Jutro spróbuję mu coś dać do jedzenia. Dzięki wszystkim za rady. Co robimy z drugą dawką surowicy? Zdania wetów są podzielone. Jesli miałby dostać, to jutro wieczór - koszt 70 zł.

Pocieszający jest fakt, ze on nie chudnie.

Posted

zerduszko napisał(a):
A dałabys radę powiekszyć napisy, moga być na psie - tak jak na Henie w moim podpisie.

to nie ja zrobiłam, ale zaraz o to poproszę.

A rozmiar może być?

Posted

Moja wetka uważa, że powinno się podać 2 dawki:roll:

Dobrze, że nie chudnie, może uda się jutro mu coś przekąsić bez zwrotki, było by dobrze, ale może nie dawaj już tego mlecznego cuda ;)

O już jest banerek:multi:

Posted

GPooLCLD napisał(a):
to nie ja zrobiłam, ale zaraz o to poproszę.

A rozmiar może być?

Ja bym wolała taki rozmiar jak mam ten ostatni w podpisie, bo ten pójdzie na wymianę.

Już nie dostaje papki, bo straciła termin ważności.

Posted

śliczności takie - nie mogę inaczej pomóc tylko rozsyłniem wątku i podrzucaniem jak będzie trzeba-choć widzę tu cały sztb cudownych cioteczek,więc będzie dobrze...Trzymam kciuki za to chore cudeńko

Posted

zerduszko napisał(a):
Jak tak radzicie.... Trzeba rozsądnie pieniędzmi rozporządzać, ale oszczędzać głupota - bo tu o życie chodzi.

Oczywiscie ze tu o zycie chodzi i trzeba robic wszystko, co jest dla nas mozliwe....tu jest tyle dobrych serduszek, ze ja o kase wcale sie nie marrtwie- nie wierze ze na tym watku mogloby jej zabraknąc....spod ziemi wygrzebbiemy- prawda cioteczki...byleby si e ta kasa przydala....a wierze, ze tak bedzie....:):)JA wierze ze Supcio da rade....biedny jest glodny..a to juz chyba tez dobry objaw, bo w ciezkiej chorobie to glodu sie raczej nie odczuwa a jadlowstret wrecz...Supełku....chlopaku...cioteczki CI gadaja, cobys sie bral w garsc, wieczorkiem dzis juz dostaniesz druga dawke surowicy, bedzie dobrze....bedzie dobrze...bedzie dobrze.....:)

Posted

Musimy jechac do weta. Ale księciunio śpi. Juz 14 godzinę. Koło pólnocy wyszedł na siii i szybko uciekł do domu. Oj chyba ktoś się regeneruje abo udaje, bo nie chce już tam jeździć.

Posted

zerduszko napisał(a):
Musimy jechac do weta. Ale księciunio śpi. Juz 14 godzinę. Koło pólnocy wyszedł na siii i szybko uciekł do domu. Oj chyba ktoś się regeneruje abo udaje, bo nie chce już tam jeździć.

Najwazniejsze, ze spal- a jak spal to nic nie robil, czyli w nocy nie bylo zadnych incydentow "dolnych" ani " gornych"...:) pewnie teraz są u weta....czekamy wiec cierpliwie:)