Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gusia0106 napisał(a):
Ja już mam na koncie z Twojego bazarku Kama koło 80 zł dla Lemona. Czekam na resztę, ale mogę wysłać w każdej chwili.

Gusia, kasą jak mówiłam dysponuj wg uznania. W końcu do monopolowego nie polecisz tylko na pieski dasz :evil_lol:

Posted

Byłam u Lemonka i.... Dziewczyny, on nawet nie biega, on dosłownie fruwa i śmiga! :loveu: Jeszcze przez 4-5 dni powinien przyjmować doustny antybiotyk, w Wigilię trzeba mu dać ponowną dawkę Imizolu i dobrze (acz niekoniecznie) byłoby, gdyby dostawał jakieś witaminy na wątrobę. Ale poza tym i poza jego chudością - okaz zdrowia:multi: Po schodach biega, nawet sam się naprasza o wypuszczenie na dwór, nadrabia stracone przez chorobę dni:lol: Pysiek się śmieje, ogonek merdnął - myślałam, że do mnie, ale gdzie tam, do parówek, które mu przyniosłam;) Je wszystko i chętnie, nieważne sucha karma, puszka czy gotowane - byle dużo, jak najwięcej. Wczoraj dostał ostatnią kroplówkę, więcej nie będą mu potrzebne, bo pije ładnie. Pluję sobie w brodę, ze nie zabrałam aparatu - też byście zobaczyły ten cud. Ale jutro wezmę, obiecuję!

No i teraz niestety gorsza wiadomość - Lemonek musi zostać zabrany do Świąt :( Nie było mojej wetki, tą wiadomość przekazała mi jej zastępczyni. Nie będzie miał się nim kto zająć, poza tym pomieszczenie może być potrzebne dla chorego pacjenta, a Lemonek nie potrzebuje już hospitalizacji. Czas mam do Wigilii, czyli do czwartku rano. Co robić? :(
On jest nadal chudzinka, ale na wadze przybiera ładnie, sama widzę różnicę od ostatniego widzenia w piątek. Może więc mimo wszystko hotel nie byłby takim złym wyjściem? Mam tu na myśli boks oczywiście, bo finanse...:shake: Antybiotyk wykupiłabym od wetek, Imizol też, więc leki by odpadły, sam koszt pobytu i karmienia psa. Ale ja nie mam ani grosza na comiesięczne deklaracje hotelowe :-( Nie wiem, co robić...

LAZY - ja go zabrać nie mogę, nie mam gdzie, poza tym mama się nie zgadza..:( Zaraz zrobię podgląd na konto, finanse na pewno się przydadzą.

Posted

W tym momencie na koncie mam 434,40zł.
Z wydatków - dziś zapłaciłam 7,74zł za puszki dla Lemonka
Z wpływów - przyszło 50zł od mojego TŻ, któremu bardzo i z całego serca dziękuję:loveu:

Tutaj rzeczywiście w grę wchodzi jedynie płatny DT, zapomniałam, że do hotelu to tylko ze szczepieniem... Boże, pomóż nam znów...:(

Posted

Napisałam do zuziM, bo przyuważyłam, że w sygnaturce napisała o 12 wolnych miejscach u siebie w hotelu. Ale to kawał drogi, ona jest z Dolnego Śląska. Zobaczymy...
EDIT: czytam właśnie jej wątek, raczej nie weźmie Lemonka, bo tylko staruszki i kaleki przygarnia..

Posted

A hotelik AlinyS?
Cytuję " Hotelik Pani AlinyS jest w Popielarni (okolice Warszawy). To jest domek z ogrzewaniem na opał, 24h psy są pod opieką pani Iwonki. Pani AlinaS mieszka w Jaktorowie (też okolice Warszawy) i codziennie dojeżdża do hoteliku w sprawach organizacyjnych - dowozi karmę, załatwia wizyty weta. W wątku niewidomego Dziadka wszystkie dziewczyny pochlebnie wypowiadają się o Pani AlinieS i jej hotelik cieszy się powodzeniem. Jeżeli będzie potrzebna specjalistyczna karma to napewno nie będzie problemu, wtedy będzie to wliczone w cene. A może ktoś z okolic Wawy będzie mógł podjechać sprawdzić warunki?"

Znalazłam wątek, opinie są dobre http://www.dogomania.pl/threads/148872-PROPOZYCJA-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie

Posted

Wysłałam maila do jamora, AlinyS, wiosny i szybszego_od_dylizansu. Dzwonić o tej porze nie odważę się, jutro rano przekręcę. W propozycje Astaroth i Donki5 zaraz się wczytam. Renata5 przyjmuje chyba tylko nieduże pieski. Pamiętam z wątku Łatka, że był za duży, a to był średniej wielkości kundelek. Lemonka w takim razie nie weźmie na pewno.

Posted

Lemoniada napisał(a):
Lemonek nam wygląda na powsinogę, ja go zresztą widywałam parę razy jak łaził po ulicy jeszcze za czasów zdrowia, pewnie szukał czegoś do zjedzenia:shake:

Lemoniada, z tego, co napisałaś wynika, że Lemon błąkał się od jakiegoś czasu. Czy to pies bezdomny, czy czyjś zaniedbywany pies - włóczykij?