Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lemon się spisał, bo dal radę przejechac pociągiem, samochodem i wejść do kojca:-)
A tak poważnie chciałabym jeszcze raz podziękować z całego serca Lemoniadzie, że nie dała mu umrzeć tam na ulicy... Nie byłoby go już, gdyby nie jej szalona decyzja targania go do swojej komórki. Mówiłyśmy dzisiaj też o tym, że podziękowania należą się Panu, który w nocy wyszedl z domu i z synem pomógł nieść Lemona na kocu... Bo Lemon padł w pewnym momencie definitywnie i nie zrobiłby już kroku. O Pan wetce - psim Aniele nie wspomnę, bo gdyby nie ona, to też by było kiepsko.
Lemoniada mówi, że ciężko jej było dzisiaj się z nim rozstawać:-)

Posted

megii1 napisał(a):
Zapisuje:) Lemonek dostał leki i teraz smacznie śpi. W kojcach cicho także psiaki już go zaakceptowały. Dobranoc

Dzięki Ci dobra kobieto za wiadomość!!! Teraz i ja mogę spokojnie iść spać:-) Śpi w budzie?;-) Czyli jestem głupia pinda, bo nie wierzyłam, że tam tak szybko wejdzie...

Posted

Ja też już wróciłam, cała i bezpieczna :)
Ewie i Jackowi dziękuję za transport! megii i Darkowi za przyjęcie Lemonka, Myszy za uproszenie ich o przyjęcie, gusi za zgrywanie i koordynowanie wszystkiego :) A Wam, kochani przyjaciele Lemonka, dziękuję za wszystkie odwiedziny w wątku, kciuki, ciepłe myśli i słowa, wsparcie finansowe i rady :) Dziękuję, Anioły!
Przed Lemonkiem jeszcze długa (a może i nie?) dorga do znalezienia domku, ale ważne, że jest już w bezpiecznym miejscu :) megii i jej TŻ to wspaniali ludzie, ich podopieczni mają bardzo dobre warunki i wyglądają świetnie! Lemon przez jakieś dwa miesiące będzie jadł trochę lepszą - bardziej energetyczną karmę, potem pewnie przejdzie na Purinę jak reszta stada.
W pociągu był mocno zestresowany, nie chciał wejść, jakiś pan pomógł mi go wnieść. Potem popiskiwał przez chwilę, ale w końcu oparł mi łapki i główkę na kolanach, pupę ułożył sobie na siedzeniu obok, i tak wyglądając przez okno dojechaliśmy wśród głaskań do Warszawy :) Co było potem opisała już bardzo dokładnie Ewa :)

No to kamień z serca, po prostu.... Zjem coś jeszcze i zmykam spać, jutro od rana robota. Lemonek jest bezpieczny! Oj, z jaką ulgą będę dziś zasypiała... Dzięki Wam, dogomaniaczki i miauowiczki!:loveu:

Posted

Matko. No popłakałam się z rana, chociaż mi Gusia wczoraj smsa wysłała, że Lemon dotarł do hoteliku! Lemoniado, dzięki wielkie, że go tej nocy wzięłaś pod swoje skrzydła. Gdyby nie Ty to z pewnością czekałoby na niego psie niebo. Ewa, o Tobie już wspominałam, co tu więcej dodać. Takich ludzi ze świecą szukać. Wszyscy, którzy pomagali Lemonowi w ten czy inny sposób chylę czoła. I megii należą się ukłony i podziękowania!! :multi::multi:
To teraz trzymajmy kciuki za to, żeby nieborak znalazł swoje miejsce na ziemi. Z pewnością ktoś go wypatrzy i da mu ciepły kąt w swoim domu..

Posted

Kochani wpadłam w biegu, bo już wyjeżdżam na Wigilię, ale.... dostałam smsa z hoteliku!!!!!

"Lemon śpi w budzie, nie chce jeść swojej karmy, więc mieszamy mu ją z puriną. Na spacerze był bardzo grzeczny, ładnie załatwia sie na wybiegu, w kojcu czysto. Zuch chłopak".

Oddzwoniłam i Magda powiedziała, że jeszcze nie mnerda ogonkiem, ale już sie nie boi tak bardzo i jest bardzo spokojny! SUPER!!!!!!!

Posted

Dziękuję za wstawienie zdjęć!
Lemonku, cudo śliczne, bądź grzeczny i dzielny, niech Ci się wiedzie jak najlepiej! Już zazdroszczę jego przyszłym opiekunom:placz:
Czas się brać za ogłoszenia, wkleję jutro propozycję tekstu do allegro.
A jak Lemonek dogadał się z Tinką?

Posted

Lemonek się już zadomowił:) Powarkuje na sąsiada Borysa, merda ogonem i chce żeby go ciągle przytulać:) W końcu jest w kojcu z Lenką, a nie z Tiną bo Tina podjadała mu jedzenie:( a on specjalnym jadkiem to nie jest - potrzebuje trochę czasu żeby zjeść swoją porcję.

Tu Lemon w oddali i jego dziewczyny na pierwszym planie:)