zerduszko Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Poker napisał(a): Będzie jej smutno w nowym domku bez psiego towarzysza. Może właśnie jak nie będzie miała nikogo do towarzystwa, przytulania, to się do człowieka chcąc nei chcac przekona? Trzymam kciuki za zdrówko. Quote
Poker Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 W nocy i rano były 4 koo z krwią :-( Oddałam dziś koo Tami na posiew i byłam u weta.Znowu wszystkie badania krwi, znacznie podwyższony fibrynogen , co świadczy o stanie zapalnym.Zresztą miała 39,7.Reszta wyników w normie.Szczególnie cieszy mnie ,że badania w kierunku choroby trzustki też są dobre.Dostała w antybiotyk i lek rozkurczowy, zalecenie Metronidazol i badanie koo na wszelkie pasożyty i resztki pokarmowe.Zaniosę jutro. Pękło 140 zł. U weta bardzo się bała, ledwie ją utrzymałam, skąd w takim małym ciałku tyle siły ? :roll: Ale żeby było weselej to nie mogłam wyjechać z zaspy samochodem, wyszłam zobaczyć co się da zrobić ,a ta małpa jak błyskawica wyskoczyła z samochodu i w nogi , a ja za nią i oczywiście łuuuup na 4 litery wrzeszcząc 'Łapcie ją!!!" Studenci musieli mieć niezły ubaw z takiego widoku,ale pomogli,cudzoziemcy. Tami nie uciekłaby daleko, bo miała 2 ciągnące się za nią smycze.To jest najlepiej strzeżony pies Quote
Poker Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 zerduszko napisał(a):Biedna Tamisia ;( nie biedna , bo ma nas :evil_lol: tylko ona tego jeszcze nie docenia, najchętniej to by wybrała wolność. Quote
Lucyna Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Ależ z niej uciekinier :cool3: A ty Poker tzn. te cztery litery to też w zaspę, czy na lód? :p Quote
Poker Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Lucyna napisał(a):Ależ z niej uciekinier :cool3: A ty Poker tzn. te cztery litery to też w zaspę, czy na lód? :p o lód :roll: Quote
leni356 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 giselle4 napisał(a):Tamisko,Ty to juz masz szczescie ja walcze teraz o Nelle A czy Nella ma wątek? Tami cudowna :) A ona nie będzie tęsknić do psiego towarzystwa? Quote
Lucyna Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 O nie :shake:... rozumiem, że nic ci się nie stało :p. A Tamisi ... żeby jej wiara w ludzia się zakodowała życzę. I koo piękniejszych ... Quote
zerduszko Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Poker napisał(a):nie biedna , bo ma nas :evil_lol: tylko ona tego jeszcze nie docenia, najchętniej to by wybrała wolność. Jak ona tak dalej będzie chorowała, to będzie biedna ciotka Pokre, mam nadzieję, że nie bankrut ;) Tami nie wygłupiaj się, domek czeka. Wiemy, ze kochasz Dolarka, ale bez przesady ;) Quote
Poker Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dzisiaj kupeńka,że cud ,miód paluszki lizać :evil_lol: i mniej ucieka i się boi. Zaniosłam 2 próbki koo do badania i pękło 75 zł :diabloti:,ale cóż, zdrowie Tamisi najważniejsze. Będę musiała od nowa na sterylke bazarkować. Quote
Dark Lord Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Oj Poker, nie połam się na lodzie, uważaj bo ślisko wszędzie.Oby Tamisia wyzdrowiała szybko, ładna jest. Quote
giselle4 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Pokerku ,napisałam do Adama u niego jest Dolly na tymczasie tylko pierwszy dzien byly kłopoty z kupką teraz jest wszystko ok. je ,tyje i jest radosna.... Quote
Poker Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dziękujemy cioci Geselle za odwiedziny. Dziś koo nadal paluszki lizać, Tami ma lepszy humorek, nawet dziś polizała mnie po rękach.Ładnie zjadła, ale niestety gotowane, bo na suche ma dłuuuuuuuugie zęby , ja chcę ją podtuczyć , a nie anorektyczkę hodować. Zobaczymy czy ona ma lamblie. Wynika z tego ,że Tami musiała coś załapać jeszcze na wolności.Pewnie jadła co popadło, a teraz księżniczka się zrobiła :evil_lol:. Wczoraj poleżała dłuższą chwilę na kolankach :loveu: Quote
Poker Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/177607-dla-Tami-na-sterylkAE-koA-uszek-szal-kubki-maselniczka-A-ycha-i-inne-A-y-do-18-01?p=13883154#post13883154 Quote
Poker Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 bazarek dla Tami http://www.dogomania.pl/threads/177614-Apteka-czA-owieka-na-sterylke-dla-Tami-do-18-01-godz-22?p=13883514#post13883514 Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 oby ta kupka już została ładna :kciuki: Quote
Poker Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 nadal kupeńki ŚLICZNOŚCi :evil_lol:, mała się ozywiła , jest mniej dzika, podchodzi bliżej.Nawet zaczyna delikatnie dawać buzi.:loveu: Coś kandydatka na domek zniknęła, pewnie się uczy do sesji. Quote
gosia_kielce_krakow Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 uczy się uczy :( śpi po godzinkę na dobę :( ale obserwuję temat, po prostu nie piszę. czekam na wyniki kupeczki i cieszę się z dobrych! pozdrawiam!!! Quote
Energy Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 A czy kandydatka na domek wie, że nauka w nadmiarze jest szkodliwa:evil_lol: Cieszę się Poker, że malutka ma fajne kupki i tak się socjalizuje:loveu: Quote
Poker Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 w końcu już chyba wiemy dlaczego ona ma problemy z jelitkami.W badaniu kału jest bardzo dużo włosogłówki.Czyli teraz lek przeciw temu świństwu.Posiew kału jest OK,czekam na wynik w kierunku lamblii. Mała zaczęła bardzo się cieszyć jak wracamy do domu.Skacze, popiskuje, ogonek lata jak świderek :loveu:. Zeby jeszcze chciała z nami spać :roll: Quote
Poker Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Kupki nadal piękne.Apetyt gorszy pewnie po Metronidazolu. Tami to mój najdroższy pies :roll:, zapłaciłam dziś za Drontal dla niej , 2 psów i kota prawie 180 zł :placz:, a zapomniałam,że był u nas przez 10 dni pies córki i on też powinien dostać lek ,szczególnie że wymiotował, miał biegunkę, wylądował na kroplówce i jest nadal leczony . Czyli kolejne bazarki będę robić, które cosik kiepsko idą. :-( Quote
hop! Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Niestety, nie mogę pomóc finansowo, bo sama miałam sporo wydatków na tymczasowicza Mikiego i na swoje psy. Poker, Ty nigdy nie odmawiasz pomocy i wpłacasz kasę na różne psy. Może ktoś zechce wpłacić parę złotych dla Tami - łatwiej kilku osobom przeznaczyć na psa po 20 zł, niż jednej wyłożyć większą sumę. Kto dofinansuje leczenie Tami? Quote
Poker Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 hop! bardzo dziękuję za chęć pomocy.Spróbuję pobazarkować , jak nie dam rady , to będę wrzeszczeć o pomoc. Quote
Poker Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 HUUUUURAAAAA, Tamusia przybrała na wadze od poniedziałku 300 g, :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts