Jump to content
Dogomania

TAMI po wspaniałym tymczasie u POKER znalazla wymarzony DOMEK! :)

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):

Będzie jej smutno w nowym domku bez psiego towarzysza.

Może właśnie jak nie będzie miała nikogo do towarzystwa, przytulania, to się do człowieka chcąc nei chcac przekona?
Trzymam kciuki za zdrówko.

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W nocy i rano były 4 koo z krwią :-(
Oddałam dziś koo Tami na posiew i byłam u weta.Znowu wszystkie badania krwi, znacznie podwyższony fibrynogen , co świadczy o stanie zapalnym.Zresztą miała 39,7.Reszta wyników w normie.Szczególnie cieszy mnie ,że badania w kierunku choroby trzustki też są dobre.Dostała w antybiotyk i lek rozkurczowy, zalecenie Metronidazol i badanie koo na wszelkie pasożyty i resztki pokarmowe.Zaniosę jutro.
Pękło 140 zł.
U weta bardzo się bała, ledwie ją utrzymałam, skąd w takim małym ciałku tyle siły ? :roll:

Ale żeby było weselej to nie mogłam wyjechać z zaspy samochodem, wyszłam zobaczyć co się da zrobić ,a ta małpa jak błyskawica wyskoczyła z samochodu i w nogi , a ja za nią i oczywiście łuuuup na 4 litery wrzeszcząc 'Łapcie ją!!!"
Studenci musieli mieć niezły ubaw z takiego widoku,ale pomogli,cudzoziemcy.
Tami nie uciekłaby daleko, bo miała 2 ciągnące się za nią smycze.To jest najlepiej strzeżony pies

Posted

zerduszko napisał(a):
Biedna Tamisia ;(

nie biedna , bo ma nas :evil_lol: tylko ona tego jeszcze nie docenia, najchętniej to by wybrała wolność.

Posted

Poker napisał(a):
nie biedna , bo ma nas :evil_lol: tylko ona tego jeszcze nie docenia, najchętniej to by wybrała wolność.

Jak ona tak dalej będzie chorowała, to będzie biedna ciotka Pokre, mam nadzieję, że nie bankrut ;)

Tami nie wygłupiaj się, domek czeka. Wiemy, ze kochasz Dolarka, ale bez przesady ;)

Posted

Dzisiaj kupeńka,że cud ,miód paluszki lizać :evil_lol: i mniej ucieka i się boi.
Zaniosłam 2 próbki koo do badania i pękło 75 zł :diabloti:,ale cóż, zdrowie Tamisi najważniejsze. Będę musiała od nowa na sterylke bazarkować.

Posted

Dziękujemy cioci Geselle za odwiedziny.
Dziś koo nadal paluszki lizać, Tami ma lepszy humorek, nawet dziś polizała mnie po rękach.Ładnie zjadła, ale niestety gotowane, bo na suche ma dłuuuuuuuugie zęby , ja chcę ją podtuczyć , a nie anorektyczkę hodować.
Zobaczymy czy ona ma lamblie.
Wynika z tego ,że Tami musiała coś załapać jeszcze na wolności.Pewnie jadła co popadło, a teraz księżniczka się zrobiła :evil_lol:.
Wczoraj poleżała dłuższą chwilę na kolankach :loveu:

Posted

nadal kupeńki ŚLICZNOŚCi :evil_lol:, mała się ozywiła , jest mniej dzika, podchodzi bliżej.Nawet zaczyna delikatnie dawać buzi.:loveu:
Coś kandydatka na domek zniknęła, pewnie się uczy do sesji.

Posted

w końcu już chyba wiemy dlaczego ona ma problemy z jelitkami.W badaniu kału jest bardzo dużo włosogłówki.Czyli teraz lek przeciw temu świństwu.Posiew kału jest OK,czekam na wynik w kierunku lamblii.
Mała zaczęła bardzo się cieszyć jak wracamy do domu.Skacze, popiskuje, ogonek lata jak świderek :loveu:.
Zeby jeszcze chciała z nami spać :roll:

Posted

Kupki nadal piękne.Apetyt gorszy pewnie po Metronidazolu.
Tami to mój najdroższy pies :roll:, zapłaciłam dziś za Drontal dla niej , 2 psów i kota prawie 180 zł :placz:, a zapomniałam,że był u nas przez 10 dni pies córki i on też powinien dostać lek ,szczególnie że wymiotował, miał biegunkę, wylądował na kroplówce i jest nadal leczony .
Czyli kolejne bazarki będę robić, które cosik kiepsko idą. :-(

Posted

Niestety, nie mogę pomóc finansowo, bo sama miałam sporo wydatków na tymczasowicza Mikiego i na swoje psy. Poker, Ty nigdy nie odmawiasz pomocy i wpłacasz kasę na różne psy. Może ktoś zechce wpłacić parę złotych dla Tami - łatwiej kilku osobom przeznaczyć na psa po 20 zł, niż jednej wyłożyć większą sumę.

Kto dofinansuje leczenie Tami?