kasiek12 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='gonia66']MAm legalnego Dorotko jak najbardziej:) tego najnowszega nawet:D...a co to znaczy "skrakowanego"..??Mnie się jakas wtyczka nie chce wgrac po prostu:(..nie wiem dlaczego, bo wczesniej zawsze spokojnie ogladalam programy z TV..tylko niekoniecznie z TV3:/..co mogę zrobić..?? gonia a jakiej przeglądarki używasz?? Mnie w Operze też nie chciało się otworzyć, też wołało o jakąś wtyczkę, która nie chciała się wgrać. A przez tradycyiny IE poszło bez problemu. [SIZE="2"]P.S. O dopiero teraz zauważyłam, że podają wymagania techinczne: System operacyjny: Legalna wersja Windows XP/SP2, 2003, Vista oraz odtwarzacz Windows Media Player v10 (wraz z zalecanymi aktualizacjami) lub v11 Przeglądarka: Internet Explorer 7 lub nowszy, Firefox 3 lub nowszy Łącze internetowe: W przypadku oglądania filmu online (streaming) łącze o minimalnej rzeczywistej przepustowości 512 kb/s. Quote
gonia66 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='kasiek12'] gonia a jakiej przeglądarki używasz?? Mnie w Operze też nie chciało się otworzyć, też wołało o jakąś wtyczkę, która nie chciała się wgrać. A przez tradycyiny IE poszło bez problemu. [SIZE="2"]P.S. O dopiero teraz zauważyłam, że podają wymagania techinczne: System operacyjny: Legalna wersja Windows XP/SP2, 2003, Vista oraz odtwarzacz Windows Media Player v10 (wraz z zalecanymi aktualizacjami) lub v11 Przeglądarka: Internet Explorer 7 lub nowszy, Firefox 3 lub nowszy Łącze internetowe: W przypadku oglądania filmu online (streaming) łącze o minimalnej rzeczywistej przepustowości 512 kb/s. Już "zmolestowalam " swojego TZta i siedział przedwczoraj pół nocy- ale zrobił:) Nie wiem o co chodzilo z tymi wtyczkami, chociaz mi tlumaczyl;) NAjważniejsze, ze obejrzalam...szkoda, ze to taka krotka wzmianka...mam nadzieje,że coś będzie dalej....A BAjka miala nam napisac obszerniejsza relację...bo ta z TV, to tradycyjnie...nikt nic nie wie..jak sie skończyła sparwa..?? Quote
anetta Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 No właśnie ja nie mogę obejrzeć ze względu że mam inne wymagania techniczne... Quote
bela51 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Mnie sie tez nie otwiera.:mad:A na wtyczkach sie znam jak przyslowiowy niedźwiedź na gwiazdach.... Quote
carolinascotties Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [quote name='J_ulia']Dzisiaj o 17.30 na TVP3 relacja z pierwszej rozprawy przeciw nauczycielce , która przyczyniła się do śmierci Nelly Przesłuchania jeszcze trwają , następny termin wyznaczona na 11 maja 2010 r. Pani Nauczycielka stawiła się w sądzie z adwokatem i ciekawą linią obrony... Mówią ,że najlepszą obroną jest atak ... Pani Nauczycielka broni się twierdząc ,że przez Emira tą rozprawę i "innych ludzi" jest w głębokiej depresji... a jej zły stan psychiczny to wszystko "nasza wina". O Nelly ani słowa, żadnego poczucia winy, żadnych skrupułów ... tylko ja, ja. ja... Jak tylko BajkaB wróci na pewno napisze więcej szczegółów. Czekamy. niewatpliwie sad bedzie rozpatrywal glowny watek - a wiec zaniedbanie i doprowadzenie do smierci psa... samopoczucie i depresja tej kobiety hanbiacej zawod nauczyciela jest tylko wynikiem jej okrucienstwa - i wdzieczna za to moze byc tylko sobie samej! Quote
ANETTTA Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 12 maja kolejna rozprawa na tej było tylko kilka osób z Warszawy a tu ze śląska tylko BajkaB ja sama tez nie byłam nie dałam rady urwac sie z pracy czy 12 mozna na wiecej osób liczyc ..... kochani potrzebujemy WAS ....baaaaaaaaaaaa suka Nela was potrzebuje !!!!! Quote
kasiek12 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dlaczego oni wyznaczają takie odległe terminy? Wlecze się ta sprawa jak wszystko inne w tym kraju... Jeszcze trochę i umorzą z przedawnienia :roll: Ciekawe jaką linię obrony przyjmie adwokat tego babsztyla. Quote
kahoona Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 kasiek12 napisał(a):Dlaczego oni wyznaczają takie odległe terminy? Wlecze się ta sprawa jak wszystko inne w tym kraju... Jeszcze trochę i umorzą z przedawnienia :roll: Ciekawe jaką linię obrony przyjmie adwokat tego babsztyla. to zgodne z prawem i niestety taka praktyka - następny termin musi być wyznaczony przed upływem miesiąca Quote
kasiek12 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Obrońca wjaśnia: "Pies był zaniedbany, bo Oliwa P. miała problemy osobiste. Nie można każdego przypadku zaniedbywania zwierząt powrównywać do innych, ponieważ robienie kata z mojej klientki w tej sytuacji jest co najmniej niestosowne". Czyli co? Są zaniedbania i "zaniedbania ??:-? Co za s#@%*&!!! Przecież ta kobieta nie była ani chora, ani biedna tylko zwyczajnie bezduszna. A jak sobie przypomnę jej zdjęcia z sunią na NK to mnie krew zalewa. Jeśli ona nie poniesie zasłużonej kary więzienia za to co zrobiła, to ja się z takiego państwa (rzekomo prawa) wypisuję!! Quote
majku33krakow Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 kasiek12 napisał(a):Obrońca wjaśnia: "Pies był zaniedbany, bo Oliwa P. miała problemy osobiste. Nie można każdego przypadku zaniedbywania zwierząt powrównywać do innych, ponieważ robienie kata z mojej klientki w tej sytuacji jest co najmniej niestosowne". Czyli co? Są zaniedbania i "zaniedbania ??:-? Co za s#@%*&!!! Przecież ta kobieta nie była ani chora, ani biedna tylko zwyczajnie bezduszna. A jak sobie przypomnę jej zdjęcia z sunią na NK to mnie krew zalewa. Jeśli ona nie poniesie zasłużonej kary więzienia za to co zrobiła, to ja się z takiego państwa (rzekomo prawa) wypisuję!! moge wejsc na nasza klase do niej? Quote
kasiek12 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Oj zdaje się, że ona już dawno temu usunęła profil. Ale uwierz mi żadna strata. Tylko nerwy człowieka biorą jak patrzy na coś takiego.. Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 kasiek12 napisał(a):Oj zdaje się, że ona już dawno temu usunęła profil. Ale uwierz mi żadna strata. Tylko nerwy człowieka biorą jak patrzy na coś takiego.. a mnie nerwy biora tez ze panstwo na pogrzeb tych w smolensku dało 20 000 000 nowych złotych,dało 50ciu rodzinom po 40 000 zł i jeszcze renty stałe rodzinom majądac,a gdzie ta bida co głoduje?ech szkoda nerwow masz racje Quote
anado Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Zadne pieniadze nie zrekompensuja tej straty,uwazam ze tak powinno byc.Szkoda tylko ze nie kazdy moze liczyc na taka pomoc:( Quote
kasiek12 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 majku33krakow napisał(a):a mnie nerwy biora tez ze panstwo na pogrzeb tych w smolensku dało 20 000 000 nowych złotych,dało 50ciu rodzinom po 40 000 zł i jeszcze renty stałe rodzinom majądac,a gdzie ta bida co głoduje?ech szkoda nerwow masz racje Myślę, że posuwasz się o krok za daleko w swoich osądach. To nie czas ani miejsce na to. O wydawaniu pieniędzy z budżetu można by pisać w nieskończoność... Ot choćby podatek od posiadania psa - u mnie jest tak, że stwaka jest 45 zł za jednego psa + 5 zł za każdego następnego - czyli ja mając 3 psy musiałabym płacić 150 zł. Na moje pytanie na co idą te pieniądze, pani w urzędzie zrobiła taką minę jakbym jej do kieszeni zaglądała, po czym wzruszyła ramionami i powiedziała, że na coś tam idą :-? A wracając do tematu to czekam z niecierpliwością na kolejną rozprawę, tylko obawiam się że im dłużej to się będzie ciągnąć tym mniejsza będzie kara. Oliwia P. będzie wynajdywała 1001 powodów dla których nie mogła opiekować się psami, że miała utrudniony dostęp do działki, szwagier, brat czy pan Zdzisio z narożnika jej coś tam uniemożliwiał, że wody w kranie zabrakło, że poświęca tyle czasu i energi na wychowanie dziatwy polskiej, że na psy już jej nie starczyło. W ogóle wyjdzie na to, że cały świat się sprzysiągł przeciwko niej, a ona jest przecież taaaką miłośniczką psów. A też nasze sądy są jakie są... Quote
ANETTTA Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 mogli dac mnie kazdej rodzinie ...bo kiedy była powódz i inne tragedie do rzad rozdawał po 2- 5 tys w sytuacji kiedy ludzie tracili dachy nad głową !!!!!!! takie jest moje zdanie !!! i macie prawo sie z nim nie zgadzać Quote
a.piurek Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Czytam kolejne dotyczące tragedii w Smoleńsku wpisy na tym wątku i z każdym z nich robi mi się coraz smutniej. Jeśli mnie pamięć nie myli, to ta smutna ceremonia zakończyła się dosłownie przed chwilą. Bez względu na moje zapatrywania na całość tematu uważam że to był NASZ PREZYDENT i dlatego należy mu się szacunek. To co się stało nie było potrzebne zmarłemu tylko nam Polakom. Podobnie wyglada kwestia tzw. zapomóg, który to temat został tu podniesiony i skrytykowany. Daję Wam słowo, że każdy z członków rodzin które otrzymają pieniądze , o których piszecie, oddali by wszystko, by miast ich mieć swoich bliskich. Gdyby nie było tych pieniędzy pisalibyście, że nie zadbano o rodziny zmarłych, są, więc zaczynamy rozliczać, porównywać, może nawet nieśmiało żądać. Dodam tylko, że samolot prezydencki nie był ubezpieczony, więc z tego tytułu rodziny nie dostały przysłowiowej złotówki. Podobnie ma się sytuacja (wcale nie rzadka) rozdzielności małżeńskiej wówczas rodzina nie może skorzystać z pieniędzy które zostały na koncie zmarłego, albowiem to konto automatycznie zostało zablokowane aż do zakończenia postępowania spadkowego. A czas żałoby narodowej trwa jeszcze dziś do północy... TRWA http://www.youtube.com/watch?v=gP8IBS0sh8k Quote
hecia13 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 a.piurek - podpisuję się obiema rękami pod Twoimi słowami. A ty majku33krakow jesteś osobą bezduszną i szkoda słów na to co wypisujesz. To samo do ANETTY. Może trochę szacunku i ludzkich uczuć... Przypominam, że Pan Prezydent i Pani Prezydentowa też opiekowali się bezdomnymi psami i kotami... Quote
dorota1 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Przenieście może tą dyskusję na ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/183442-Katastrofa-prezydenckiego-samolotu. Bo tu nie miejsce na to. Quote
ANETTTA Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jesli ty szacunek stawiasz na równi z kasa to sory ja nie odbieram tej tragedi tak jak wy że zginął Prezydent itd mnie żal ich jako ludzi wszystkich tak samo człowiek to człowiek a nie lepsi i gorsi jażdy z nich tak samo pozostawił bliskich cierpiacych takich samych ..... i oglądajac relacje w TV od kilku dni nie raz mi łza poleciała i serce mi scisneło !!!! i nie mów mi ze jestem bezduszna zareczam cie że sie mylisz !!!! nie przekładma kasy ponad wartośc człowieka !!!!!! Quote
a.piurek Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 ANETTTA napisał(a): ja nie odbieram tej tragedi tak jak wy że zginął Prezydent itd Aszkoda, bo zginął Twój Prezydent. TWÓJ bez względu na to czy go wybierałaś czy też nie. Chyba że w dowodzie osobistym masz inne niż polskie obywatelstwo. Quote
ANETTTA Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 a inni sie nie liczą .... Aniu tiu nie ma znaczenia na kogo ja głosowałam wierz mi licza sie ludzie a nie stanowisko dla mnie !!!! to ostatni moj komentarz w tej sprawie mam prawo miec takie zdanie !!!a wy macie prawo miec swoje koniec Quote
bela51 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Anettta nie jest osoba bezduszną, znam ja i przykro mi, że tak łatwo wydajecie osądy. A polityka to śliski temat do dyskusji . Szczególnie tutaj na dogo. Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 napisze do moda nie wolno ludziom ublizac Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 bela51 napisał(a):Anettta nie jest osoba bezduszną, znam ja i przykro mi, że tak łatwo wydajecie osądy. A polityka to śliski temat do dyskusji . Szczególnie tutaj na dogo. napewno nie jest bezduszną osobą,ja tez nie,anetta nonstop pomaga. Quote
Recommended Posts