ANETTTA Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 kasiek12 napisał(a):Ale ktoś będzie? BajkaB? Ktokolwiek.. ?? bajke b to juz dawno ta sprawa nie interesuje Quote
kasiek12 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ANETTTA napisał(a):bajke b to juz dawno ta sprawa nie interesuje Szkoda,,, przykro to słyszeć. I jeszcze ta sprawa z Nordim,,, I pomyśleć, że gdyby nie niedbalstwo tej baby nie doszłoby do tego wszystkiego. W normalnym domu Nelly pewnie nie miałaby przypadkowych szczeniaków, a tak to podwójny dramat. Idę o zakład, że to babsko ani razu nie zapytało ani nawet nie pomyślało o dzieciach Nelly. Quote
J_ulia Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 21.09.2000 r. Sąd Rejonowy w Dąbrowie Górniczej wydał wyrok w sprawie Oliwii P. skazująć ją na 3 miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata oraz nawiązke 1000 zł . Fundacja wystąpi o uzasadnienie wyroku. Tak na marginesie leczenie Nelly , szczeniaków i Aresa kosztowało Fundacje prawie 6 tysięcy... A choroba Nordiego nadal generuje koszty :( Quote
wapiszon Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Wyrok nie rzucił mnie na kolana :( A czy Fundacja nie może teraz z powództwa cywilnego wystąpić o zwrot kosztów leczenia. Wg mnie warto by było Quote
kasiek12 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 J_ulia napisał(a):21.09.2000 r. Sąd Rejonowy w Dąbrowie Górniczej wydał wyrok w sprawie Oliwii P. skazująć ją na 3 miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata oraz nawiązke 1000 zł . Fundacja wystąpi o uzasadnienie wyroku. MAŁO !! :puppydog: Miałam nadzieję, że to będzie modelowy proces i kara będzie odstraszająco wysoka. A już w kosztach leczenia Nelly, Aresa i szczeniaków to powinna partycypować bez dwóch zdań. Quote
bela51 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Wyrok skazujący pozbawi ją pracy nauczycielki. To bedzie dla niej dotkliwa kara. Quote
TERESA BORCZ Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Mało, ale pozbawienie prawa wykonywania zawodu to już coś , myślę że powinna jednak partycypować w kosztach ! CZY JEST SZANSA NA ODWOŁANIE W TEJ SPRAWIE? Kto poinformuje media które jednak pomogły, warto utrzymać ciałość spraw i uświadomić że jednak wyroki jakie by nie były to SĄ !!! Quote
ANETTTA Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 zajrzyjcie prosze ten psiak szuka domu na cito Link do tematu: http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=193747&goto=newpost Quote
kasiek12 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Czy Fundacja wniosła o uzasadnienie wyroku? Szkoda by było, żeby sprawa tak się zakończyła. Tym bardziej, że koszty lecznia wszystkich psiaków były tak koszmarnie wysokie. Jak dla mnie ten wyrok to śmiech na sali... takie ciche przyzwolenie na złe traktowanie zwierząt. Mam tylko nadzieję, że ta kobieta nie sprawiła sobie kolejnego psa, bo takie przypadki też się zdarzają :( Quote
Tigraa Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Emir odpuści? Przecież taki "wyrok" to koń by się uśmiał!!!!!!!!!!!!! 3 miesiące i to w zawieszeniu!!!! Dla babska bez serca, która znęcała się nad matką i dziećmi ze sczególnym okrucieństwem!!!! Trzeba wnieść apelację, ale najpierw poprosić o pisemne uzasadnienie wyroku. Quote
red Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Wystarczy odświeżyć dramat tej suni i jej dzieci-spojrzeć na zdjęcia na 1 stronie wątku - pomimo upływu czasu, łzy się kręcą w oku , cóż znaczy taki wyrok w obliczu tej tragedii, co czuła tak biedna sunia umierając śmiercią głodową, uwięziona, bezradna, nie mogła nic dać swoim dzieciom....- nic nie znaczy ! Rozumiem, że z wyrokiem nie może wykonywać zawodu nauczyciela..... Quote
J_ulia Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Dobrze ,że zapadł wyrok... w Polsce to nigdy nic nie wiadomo... Skoda ,że tylko 3 miesiące , a kwota pieniężna to śmiech na sali... ale dzięki temu wyrokowi kobieta nie może uczyć, a co bardziej dotkliwe osoba z prawomocnym wyrokiem z tego co wiem nie powinna być rodzina zastępcza... Ja mam cały żywy obraz Nelly u siebie w domu w postaci jej chorego syna Nordiego. To właśnie najprawdopodobniej przez tą kobietę Nordi ma nieodwracalnie uszkodzoną trzustkę. Same jego leki miesięcznie to ok. 100 zł nie mówiąc o wyżywieniu... Off... Szukam DT dla czterech szczeniaków mieszkających w rozpadającej się szopie, którym grozi wyziębienie ;( http://www.dogomania.pl/threads/195030-%C5%9Al%C4%85sk-Pilnie-potrzebny-tymczas-dla-4-szczeniak%C3%B3w Quote
Tigraa Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Dla Nelly, kochanej, dobrej psiej Mamusi, od której ludzie powinni się uczyć... Śpij spokojnie psinko, Twoje dzieci są bezpieczne (*) Quote
magdola Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ania-tygrysiczka napisał(a):Emir odpuści? Przecież taki "wyrok" to koń by się uśmiał!!!!!!!!!!!!! 3 miesiące i to w zawieszeniu!!!! Dla babska bez serca, która znęcała się nad matką i dziećmi ze sczególnym okrucieństwem!!!! Trzeba wnieść apelację, ale najpierw poprosić o pisemne uzasadnienie wyroku.KONIECZNIE!!! Dla porownania: Facet za paserstwo (chcial sprzedac skradziony sprzet) dostal 6 mies w zawieszeniu na 2 lata, 100 zl kosztow sądowych i 1000 zł na fundacje- reasumując: wyrok w tej spawie to jakas PARODIA!!!!!!!! Quote
wapiszon Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ania-tygrysiczka napisał(a):Dla Nelly, kochanej, dobrej psiej Mamusi, od której ludzie powinni się uczyć... Śpij spokojnie psinko, Twoje dzieci są bezpieczne (*) Nelly, biegaj szczęśliwa za TM Quote
anna10025 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Szkoda naszych podatków na opłacanie rozpraw z wyrokami pt. " róbta co chceta". Quote
Alexandra29 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Skopiowane Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom? Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto. http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794 Quote
Kirke69 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Stara sprawa, ale... jestem ciekawa czy wniesiono apelację do wyroku? Na pewno nie tylko ja jestem poruszona losem Nely do dnia dzisiejszego a temat zdaje się poszedł w zapomnienie :shake: Quote
J_ulia Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 W związku ze złożonym przez skazaną odwołaniem od skazującego wyroku Sadu Rejonowego w Dąbrowie Górniczej - sprawę rozpatrzył Sąd Okręgowy w Katowicach i 21.01.2011 zmienił wyrok w ten sposób,że : 1) za przypisany oskarżonej czyn z art.35 ust.1 ustawy o ochronie zwierząt w zw. z art.34 i 35 par.1 kk wymierza oskarżonej karę sześciu miesięcy ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonywania nieodpłatnej kontrolowanej pracy na cele społeczne w wymiarze 30 ( trzydzieści) godzin w stosunku miesiecznym. 2)w pozostałej części zaskarżony wyrok utrzymuje w mocy. Kopiuje z Forum Fundacji Quote
Odi Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Pamięci Nelly - najlepszej Psiej Mamy ... [*] :-( :-( :-( Quote
Tigraa Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Kochanej Nelly (*) Psinko, niejedna ludzka matka powinna brać z Ciebie przykład. Dla mnie jesteś wzorem, Kochanie. Śpij w pokoju. Quote
Recommended Posts