Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lena wita ciocie i pięknie dziękuje za odwiedziny :loveu:

Dzisiaj rano dostała tabletkę na odrobaczenie, a w planie mamy szczepienie na wirusówki.

Lena zaczyna mieć dość tymczasu ;) ... jest gotowa, by pójść swoją drogą :multi: ... prosi kochane ciocie o ogłoszenia i swój stały cudowny domek ... u nas już zna wszystkie kąty w domu, ogrodzie i sadzie, uwielbia bawić się piłeczką ... aportuje i grzecznie czeka, żeby jej rzucać ... jest w tym niezmordowana, jak zresztą we wszystkim :p Ładnie i bezproblemowo jeździ samochodem, chodzi na smyczy, ma świetny apetyt, jest wszystkożerna, uwielbia maliny, jabka, morele, bez problemu wcina suchą karmę.

... psiak ideał !!!!! ... no i gdzie ten domek ?????

Jest mega-całuśna, wesoła, typowa prymuska, wszystko chce robić najlepiej i oczywiście zawsze być pierwsza :D ... jest bardzo czujnym stróżem domu i posesji, a nawet łownym obrońcą przed ... myszkami :eviltong:

Posted

Udalo mi się skontaktować z Natalijo ... jest w szpitalu .......... :(

Natalijo, życzymy Ci duuuuuuuużo zdrowia i wracaj do nas szybko !!!!!!!!!!!

Lena też się bardzo za Tobą stęskniła :loveu:

Posted

Jeśli się nie mylę to ......

LENA MA CIECZKĘ ............................................................. :(

cała podłoga w krwiste kropki, sprawdziłam, ze to ona plami, a nie Dosia ...

trochę mnie tylko dziwi zachowanie Zorby, kokietuje ją ale nie szaleje ... a chyba powinien :/

Posted

Ciotki, zaczynają się schody .............. Lenka zostawia na podłodze czerone plamki, Dosia to zlizuje, resztę rozdeptują ......... Zorba zaczyna zerkać z zainteresowaniem na drzwi do pokoju, gdzie śpią suczki.

Może któraś ma jakiś pomysł, jak nie dać się zwariować ;)

Posted

Trzeba podać suni jak najszybciej blokadę. Ona wstrzymuje cieczkę i potem po określonym terminie można kastrować. Konieczne jest jednak izolowanie od Zorby, bo na pewno zanim ustanie cieczka to potrwa kilka dni i sunia zacznie wydzielać feromony.

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
Trzeba podać suni jak najszybciej blokadę. Ona wstrzymuje cieczkę i potem po określonym terminie można kastrować. Konieczne jest jednak izolowanie od Zorby, bo na pewno zanim ustanie cieczka to potrwa kilka dni i sunia zacznie wydzielać feromony.

O, dobrze że o tym piszesz, to dla mnie nowy temat ... zaraz dzwonię do weta i popytam.

Edit. : Wet powiedział, że już niestety jest za późno, trzeba jakoś przetrzymać cieczkę, a potem można zrobić sterylkę .............. :(

Posted

Cioteczki ... teraz Dosia dostała cieczkę ........

czy to możliwe , że obie jednocześnie??????

Zaraz wezmę Lenę pod lupę ... coś mi tu nie gra ................. :shake: :crazyeye::crazyeye::crazyeye: :shake:

Ciotki, błagam .................

trzymajcie kciuki, żeby ta sterylka Leny okazała się prawdziwa, a nie tylko wirtualna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Malwi napisał(a):
tak, to możliwe ze obie dostały jednocześnie ... suki mieszkające razem bardzo często "synchronizują" cieczki ...

No to ładnie .............

podobno od przybytku głowa nie boli ............

zobaczymy :cool3:

Posted

[quote name='Ewanka']Cioteczki ... teraz Dosia dostała cieczkę ........
czy to możliwe , że obie jednocześnie??????
Zaraz wezmę Lenę pod lupę ... coś mi tu nie gra ................. :shake: :crazyeye::crazyeye::crazyeye: :shake:

Ciotki, błagam .................
trzymajcie kciuki, żeby ta sterylka Leny okazała się prawdziwa, a nie tylko wirtualna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, ja już naprawdę nie wiem, czy Lena ma cieczkę, może to głupio zabrzmi :roll: ......... plamiła odrobinkę kilka dni temu, a potam NIC ... czy to możliwe???

Dosia ma regularną, kapie z niej na podlogę ... zaczynam myśleć , że Lena się podszywa ;) :)
... może miała jakieś zapalenie cewki moczowej, albo coś ????

Posted

Nieszczęścia chodzą parami ........ :roll:

Lena zwymiotowała dzisiaj śniadanie dokładnie w godzinę po posiłku, potem za jakiś czas znowu dostala suchą karmę, bo przecież była głodna i ... znowu po godzinie zwymiotowała lekko nadtrawioną karmę :(

Jak pisałam wielokrotnie Lena jest wszystkożerna , oprócz malin, moreli i jabłek również patyki i szyszki są w jej menu. Obawiam się, że coś zjadła i to jest przyczyną tych wymiotów ... jest żwawa, bawi się, biega i nie wygląda na chorą.

Posted

odwiedzam Lenke, Natalii życzę zdrowia Dobra Kobieto wracaj do zdrowia i do Nas,
trzeba w końcu wyjaśnić czy Lenka miała sterylike czy nie żeby nie było jakiś niespodzianek ...

Posted

Ciotki, nie jet dobrze ............. :( ............Lena ma PARWO .... :(

ma wysoką gorączkę 39.8 , przy mierzeniu lała jej się spod ogona śmierdząca woda w nocy wymiotował kilka razy śliną z żółcią, rano zwróciła śniadanie i zrobiła bardzo jasną koopę konsystencji śmietany.

... u weta dostała ataku pniki, pogryzla masywny skórzany kaganiec, wyrywała się, biegała w panice po wielkim gabinecie i gryzła wszystko dookoła, bidulka, TZ ledwo utrzymał ją potem, z całych sił i chyba cudem zrobiono jej dwa zastrzyki.

Za 24 h mamy iść na kolejne zastrzyki.

Koszt zastrzyków 30 pln.

Zastanawiam się czy jest sens izolować teraz Lenę i Dosię, bo przecież cały czas są razem , wodę piją z jednej miski .... :(

Posted

nie ma sensu ... jeśli cały czas były razem to oddzielenie jej nie pomoże, jeśli miała się zarazić to już to zrobiła ... a czy lena nie miała być przypadkiem szczepiona na wirusówki?

i to na pewno parwo ? miała test robiony ?

Posted

Malwi napisał(a):
nie ma sensu ... jeśli cały czas były razem to oddzielenie jej nie pomoże, jeśli miała się zarazić to już to zrobiła ... a czy lena nie miała być przypadkiem szczepiona na wirusówki?

i to na pewno parwo ? miała test robiony ?

Testu nie miała, lekarz obejrzał i ... zawyrokował - parwo :(

Lena (tak jak całe stadko) była odrobaczana w ubiegłym tygodniu i teraz miała być szczepiona na wirusówki.