Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lena pozdrawia Ciocie :loveu:

Upał doskwiera wszystkim, ale nie Lence :p

... rozdaje buziaczki, biega, skacze, zaczepia Zorbę i Dosię, oni trochę gorzej znoszą ekstremalną aurę i czasem zniecierpliwieni na nią warkną, ale ona nic sobie z tego nie robi i nadal zaprasza ich do zabawy :cool1:

Posted

Ewanka napisał(a):
Lena pozdrawia Ciocie :loveu:

Upał doskwiera wszystkim, ale nie Lence :p

... rozdaje buziaczki, biega, skacze, zaczepia Zorbę i Dosię, oni trochę gorzej znoszą ekstremalną aurę i czasem zniecierpliwieni na nią warkną, ale ona nic sobie z tego nie robi i nadal zaprasza ich do zabawy :cool1:

Lenka po prostu upierdliwa jest :D

Posted

Muszę bardzo pochwalić Lenusię ... już ładnie chodzi na smyczy, choć nie jest to jeszcze jej ulubione zajęcie :p

... prawda, że zrobiła postępy ? :loveu:

Posted

Wczoraj przeżyłam moment grozy, że Lena jest w ciąży :angryy:

... miała powiększony i zaczerwieniony jeden sutek ... a rano już dwa :crazyeye:

... skoro świt pojechałyśmy do weta i co się okazało, Lenka ma zapalenie sutków, dostała dwa zastrzyki i za 48h mamy przyjechać na kolejny etap kuracji.

Ufffffffffffffffff, mam szczerą nadzieję, że to nie ciąża!!!!

Posted

[quote name='Ewanka']Muszę bardzo pochwalić Lenusię ... już ładnie chodzi na smyczy, choć nie jest to jeszcze jej ulubione zajęcie :p

... prawda, że zrobiła postępy ? :loveu:

Lenusia uśmiechnięta na smyczy! Oj... duże postępy.

Posted

[quote name='Ewanka']Wczoraj przeżyłam moment grozy, że Lena jest w ciąży :angryy:

... miała powiększony i zaczerwieniony jeden sutek ... a rano już dwa :crazyeye:

... skoro świt pojechałyśmy do weta i co się okazało, Lenka ma zapalenie sutków, dostała dwa zastrzyki i za 48h mamy przyjechać na kolejny etap kuracji.

Ufffffffffffffffff, mam szczerą nadzieję, że to nie ciąża!!!!
Ja też Ewanko...

Posted

obraczus87 napisał(a):
Pozdrowienia dla Ewanki i Jej TZ :)

A dla Lenki, Dosi i Zorby duzo glaskania :loveu:

Dziękuję, wszystkim adresatom przekazałam :)

Lena dzisiaj była na kolejnym zastrzyku ( 20 pln + benzyna gratis) , dwa "zaatakowane" sutki trochę lepiej wyglądają, nie ma już wysięku, we środę na kolejny zastrzyk, mam nadzieję ostatni.

Dzisiaj Lena nie wyrywała się tak bardzo, była u TZ-ta na rękach i nawet nie pisnęła, dzielna dziewczynka !!! :)

Baaaaaaardzo bym chciała zobaczyć zaświadczenie o sterylce Lenusi ...
niby wiem, że miała, a jednak się martwię.

Posted

[FONT=Georgia]Lenka jest teraz w siódmym niebie :multi::multi::multi:[/FONT]

ma koleżankę Dosię, do wspólnych zabaw i wieczornych dziewczyńskich ploteczek, oraz kawalera do spacerów i wyścigów po piłeczkę. Jestem pełna podziwu, jak zgodnie ustępują teraz sobie miejsca na podium, wcześniej mało się nie pozjadały, w walce o prymat :eviltong:

Lena jest mega całuśną dziewczynką, rozdaje buziaki na prawo i lewo, po rękach, nogach, do czego tylko dosięgnie :p
Ma fantastyczny apetyt, jast absolutnie wszystkożerna ;) ... poprzednio maliny z krzaczka, a teraz morele z ręki ... sama z spadów ziemi nie zjada, taka dama :evil_lol:

... bardzo przywiązała się do swojej pańci, ale równie chętnie wychodzi na spacer z innymi domownikami, w przeciwieństwie do Dosi, która wybrała tylko jedną osobę (na razie !!!).

Jedyne, co mnie u niej niepokoi, to obawa, czy Lena nie jest w ciąży ... jest u nas już ok. półtora miesiąca, więc jeszcze dwa tygodnie i będzie jasne w 100% ... wet zapewnia, że nie mam się czego obawiać, że byłoby już widać, sutki itp., ale wiem, choćby z lektury na dogo, że czasem do ostatniej chwili nic nie widać ...

ech, jakoś trzeba przetrwać jeszcze te dwa tygodnie :mad:

Posted

ewanko - a nie lepiej jej USG zrobić ? przeciez bedzie widać czy jest w ciąży czy nie .... i może będzie widać czy jest po sterylce ( bo czasem widać )

Posted

Malwi napisał(a):
ewanko - a nie lepiej jej USG zrobić ? przeciez bedzie widać czy jest w ciąży czy nie .... i może będzie widać czy jest po sterylce ( bo czasem widać )

Też rozważałam, ale niedawno 13-letnia sunia koleżanki, urodziła jednego szczeniorka i na USG go nie wykryto (!!!) ... więc to też nie daje 100% pewności.

Wet twierdzi, że to niemożliwe by była w ciąży, bo sutki byłyby już nabrzmiałe, a u niej są bez zmian.

Posted

jak to nie wykryto .... :O to za przeproszeniem jakiś niedowidzący chyba ten wet musiał być .... to ja osobiście widziałam 2-3 cm guza na pęcherzu mojej suczy.... a szczeniak "trochę" większy jest ...

Ewanko - a co będzie jak Lenka (tfu tfu) jednak będzie w ciąży i urodzi ? co stanie ię ze szczeniakami ? (tfutfutfu)

Posted

Malwi napisał(a):
jak to nie wykryto .... :O to za przeproszeniem jakiś niedowidzący chyba ten wet musiał być .... to ja osobiście widziałam 2-3 cm guza na pęcherzu mojej suczy.... a szczeniak "trochę" większy jest ...

Ewanko - a co będzie jak Lenka (tfu tfu) jednak będzie w ciąży i urodzi ? co stanie ię ze szczeniakami ? (tfutfutfu)

Tamten wet chyba rzeczywiście był niedowidzący ... może się spodziewał ciąży mnogiej, a tam był jeden szczaniaczek , no i go nie znalazł, dodam że sunia koleżanki jest mniejsza od Leny.

Nic nie wskazuje na ciążę, więc tego się trzymam!!!

Najlepiej by było, gdyby poprzednia opiekunka Lenki AlinaS, przyslała książęczczkę zdrowia z wpisem o sterylce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Nie mam już najmniejszych wątpliwości, że ... Lena wolność ma we krwi ;)

Ostatnio, gdy byliśmy u weta na ostatatnim zastrzyku, musiała chwilę posiedzieć w samochodzie, gdy Dosia dostawała swój zastrzyk ...
i co w tym czasie (może 4 minuty) zrobiła Lenusia ??? ... pytanie za 100 punktów ;)... sami zobaczcie , jaka spryciara ;)

zaraz będzie fotka ... nie chce się wgrać ... ;)

Posted

... a taka była ładna smycz, całkiem nowiutka, treningowa .... :mad:

... wystarczyło naprawdę 3 - 4 minutki :crazyeye:

... przypięłam ją do zagłówka, żeby nie wyskoczyła i nie zwiała na parkingu u weta, jak będę wsiadać z Dosią. Jak wróciłam, Lenusia radośnie mnie powitała i zademonstrowała mi jaka jest zdolna :lol:

Pamiętam, że czytałam na wątku, że kiedyś przegryzła sobie szelki ... nie znosi być na uwięzi ... może ktoś kiedyś ją przywiązywał i gdzies zostawiał wbrew jej woli.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Dobry pomysł. Tylko trzeba odszukac tekst do ogłoszen i zdjecia wybrac.

Jak znajdę chwile wolnego to wezmę się za to ale teraz nie to , ze goście to robię bazarek ale idzie weekend