szachus Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Masakra że ktoś go tak zostawił!, strasznie milusi psiaczek, czy to możliwe że on to coś amstafo pochodny jest? I mam pytanko dlaczego on teraz jest w gipsie? miał coś robione że zagipsowali? czy tak żeby usztywnić? jakie jest uzasadnienie tego? to choroba genetyczna ale jaka? coś wiemy więcej? że jeżeli nie pomoże to czeka go operacja ale jaka? Miał robione zdjęcia/ co na nich widać? Quote
ocelot Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 W maluchu dopatrzyiśmy się już kilku ras:) Doga, wyzła i asta. Zdjęcia miał robione, wada genetyczna związana ze ścięgnami, a nie kostna. Gips ma dlatego, że łapki mają się ponoć wyprostować. Więcej musi napisać Anja bo ona była z nim u lekarza. Maluch trafił do Piotrkowa do lekarza cieszącego się szacunkiem i poważaniem. Nazwiska choroba też nie pamiętam, ale sobie przypomnę. Znajomy weterynarz twierdzi, że jeden z najlepszych w województwie. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Zakochałam się w nim, cudo. Taki tylko do noszenia i calowania. A zapewne cos tam sobie już rozrabia. Quote
agailawa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Zakochałam się w nim, cudo. Taki tylko do noszenia i calowania. A zapewne cos tam sobie już rozrabia. identyczne mnie myśli śledzą, że ten mały niewinny słodziak już tam rozrabia :razz: Zakochać to się w nim od pierwszego wejrzenia idzie ! :evil_lol: W górę śliczniutki ! :loveu: Quote
agaga21 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 to raczej pitbull red nose a nie amstaff. dodałam na watek dla bullowatych. straszny biduś malkeńki :-( Quote
doddy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Warto by było dla pitusia wystawić allegro cegiełkowe. Myślę, że może udałoby się zebrać potrzebną kwotę. Quote
ania z poznania Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 doddy napisał(a):Warto by było dla pitusia wystawić allegro cegiełkowe. Myślę, że może udałoby się zebrać potrzebną kwotę. A każdy może takie allegro wystawić czy tylko fundacje? Quote
doddy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Tylko Ci, którzy dostali zgodę allegro. Ale nie jest to trudne. Np. wiele schronisk ma takową zgodę, fundacji. Dałam Krzywołapka na forum amstaffów. Dziewczyny, podajcie nr konta do wpłat. Quote
jagoda1403 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jest strasznie słodziutki dzieki bogu że go zabrałyście i odmieniłyście jego tak smutne i trudne życie .. Teraz już będzie tylko lepiej maluch jest piękny więc na pewno znajdzie wspaniały domek :) Trzymam za niego kciuki i czekam na kolejne wieści Quote
Asior Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ocelot napisał(a):Chyba cieszyć? Teraz może być tylko lepiej... Nie mogę edytować pierwszego postu. Chciałam dodać, że malca znaleźli w lesie dwaj chłopcy. I przynieśli do schroniska musisz wejść przez firefoxa i wtedy Ci się uda edytować pierwszy post ;) Quote
agnieszka32 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Zdecydowanie red nose. Słodki jest i taki bidulek ... maleństwo kochane :-( Quote
andzia69 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Doddy - pamiętasz białego astka - szczyleczka ze schronu w Radomiu? nie mogę odnaleźć tego wątku...mial tą samą wadę...ale tam nie wsadzali go w gips tylko kazali to chyba jakos naciągać - rehabilitować...i tam coś pisano o braku jakiegoś czegoś w organiźmie i dlatego takie łapy się robiły...cholewka... a byłyście u dobrego weta? bo to dobrze by było skonsultować z ortopedą jednak... poszukam tego watku... Quote
andzia69 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/41191-Radom-maA-y-bA-ekitnooki-ast-w-schro-o-co-chodzi-miaA-o-byAE-pieknie-pies-nie-A-yje poczytajcie Quote
Greven Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Nie wygląda na rednosa, wg mnie jednak amstaff z jasnymi oczami (poza wzorcem). No i taki lekko niewymiarowy plus te biedne łapki, ale wierzę, że może być z nim lepiej... a nawet dobrze. Quote
Tymonka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='andzia69']Doddy - pamiętasz białego astka - szczyleczka ze schronu w Radomiu? nie mogę odnaleźć tego wątku...mial tą samą wadę...ale tam nie wsadzali go w gips tylko kazali to chyba jakos naciągać - rehabilitować...i tam coś pisano o braku jakiegoś czegoś w organiźmie i dlatego takie łapy się robiły...cholewka... a byłyście u dobrego weta? bo to dobrze by było skonsultować z ortopedą jednak... poszukam tego watku... Tamten ast podejżewam miał krzywice zpowodowaną brakiem wit. d , nasz ma wadę genetyczną , miał robione rtg . Zajmuje się nim wte- ortopeda ( doktor Masztak) podobno najlepszy , jak u niego byłam to przy mnie dwoje ludzi z Łodzi przyjechało ( około 60 km ) więc musi być dobry . Dzisiaj mamy kolejną wizytę , więc więcej napiszę po południu . [SIZE="4"]Dane do przelewu : 30 1020 3916 0000 0602 0151 9974 Anna Kłopotowski Glina 20 Quote
fioneczka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 :placz:jaki on jest biedny ... co będzie jeśli łapinki takie zostaną ludzie nie chcą kalekich psów ... Quote
agailawa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 W górę słodziaku ! :loveu: To czekamy na same dobre wieści ;) No i trzeba być dobrej myśli FIONECZKO :diabloti: Na pewno będzie dobrze, i będzie już niedługo gnał na zdrowych łapeczkach :lol: Quote
ocelot Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Doda_ napisał(a):Może zrobiłabym bazarek ?? Jak możesz? Quote
Recommended Posts