Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NAreszcie znalazłam wątek... koszmar z tą dogomanią... jaja sobie robią, a przecież my tu czasem walczymy o życie i liczą się minuty! musimy mieć możliwość komunikowania się!
teraz zaczyna działąć syubskrypcja...
Rozmawiałam z Jaagą i miałąm odebrać maluszki z Piotrem (TŻ Formici) po 19.30, ale okazało się, że Ania_w ma po drodze i to ona maluszki przewiozła do mnie.
Jeden został u Jaagi, do mnie trafiły trzy czarne kluseczki. Zostały odrobaczone pyrantelum u JAagi i już wychodzą robale, kupki jednak nie najgorsze. Maluchy popiły wody, skubnęły żarełka i poszły spać.

Posted

halbina napisał(a):
NAreszcie znalazłam wątek... koszmar z tą dogomanią... jaja sobie robią, a przecież my tu czasem walczymy o życie i liczą się minuty! musimy mieć możliwość komunikowania się!
teraz zaczyna działąć syubskrypcja...
Rozmawiałam z Jaagą i miałąm odebrać maluszki z Piotrem (TŻ Formici) po 19.30, ale okazało się, że Ania_w ma po drodze i to ona maluszki przewiozła do mnie.
Jeden został u Jaagi, do mnie trafiły trzy czarne kluseczki. Zostały odrobaczone pyrantelum u JAagi i już wychodzą robale, kupki jednak nie najgorsze. Maluchy popiły wody, skubnęły żarełka i poszły spać.

Ale fajnie,a miałaś nie brać tymczasów:diabloti:

Posted

Halbino, piszesz, że robaki wychodzą. Ciesz się, że nie widziałaś tego, co wyszło z nich u mnie. U Ciebie poszły juz niedobitki. Ja wczoraj jeść nie mogłam po tym widoku. Lała się z nich woda zamiast kupy z kłębowiskami robali. Mała dzisiaj zrobiła już w miarę fajną kupkę i tylko jednego robala. Śmiga po całym pokoju, ciągle je.
Dziś chyba dostanę odpowiedź, jakiej płci szczeniorka chcą do DS. Jesli sunie, to dam swoją, a jeśli pieska, to proszę Halbinę o tel. kontaktowy, który moge podać ludziom.

Posted

Mnie z ledwością otwiera sie forum, wiec nawet nie próbuje wstawiac zdjęć. Zresztą na razie i tak nie ma mowy o wydaniu naszej kluchy, bo w domu byłaby tragedia. Mała jest niekłopotliwa, robi prawidłowe kupki, ładnie je.

Ciekawe, co słychac u jej rodzeństwa?

Ihabe, na już szuka domu jamnisiowaty rudy z białymi znaczeniami 4 miesieczny szczeniorek. Może jego chcieliby chętni? Fotki ma Erka, mogę poprosić o przesłanie.

Posted

[quote name='Jaaga']Mnie z ledwością otwiera sie forum, wiec nawet nie próbuje wstawiac zdjęć. Zresztą na razie i tak nie ma mowy o wydaniu naszej kluchy, bo w domu byłaby tragedia. Mała jest niekłopotliwa, robi prawidłowe kupki, ładnie je.

Ciekawe, co słychac u jej rodzeństwa?

Ihabe, na już szuka domu jamnisiowaty rudy z białymi znaczeniami 4 miesieczny szczeniorek. Może jego chcieliby chętni? Fotki ma Erka, mogę poprosić o przesłanie.

Dzięki Jaaga:)

to opis malucha w razie co:

"Dzisiaj dostałam maila od kobiety, która znalazła 3 tyg. temu szczeniaczka na cmentarzu, zabrała go do domu, ale z myślą ,że będzie mu szukać miejsca, bo ma juz psa , kota i królika.
Niestety po 3 tyg. poszukiwań nie znalazł się chętny. A teraz oni wyjeżdżają w przyszłą sobotę , swoje zwierzaki gdzies umieszczają po rodzinie, a tego psiaczka chcą oddać do schroniska.

Uświadomiłam pani, czym jest kielecki schron i na co skazuje psiaka, ale ona pisze,że nie ma wyjscia i ,że wyrzuty sumienia powinien mieć raczej ten, kto go na cmentarzu wyrzucił.

Szkoda psiaczka, bo jest bardzo ładny, ma teraz ok 4 mies .
W schronie nie ma szans, jest nieszczepiony,bo pani twierdzi,że nie było ją stać na szczepienie."

Ma czas tylko do soboty."

no i jeszcze pinie domu potrzebują 2 szczeniory - Tumcia i Linka...

Tumcio

Linka

Posted

dramat z tymi szczeniakami w Kielcach... zresztą nie tylko tam... śliczne psiaki, a domków nie mają...

ja też nie wchodzę na dogo, bo się nei da... wczoraj weszłam na chwilkę, dziś dopiero teraz... fotki będą, niech się tylko da je wklejać...

Posted

Andzia69, ten rudzielec juz prawdopodobnie jutro pójdzie do domu. Akcja była niesamowita, ale napiszę na naszym wątku,żeby nie zaśmiecać szczeniorków.

Posted

DG32 witamy Cię najserdeczniej! Czekam na wklejenie fotek Alutki i tej małej spod Żywca, bo w telefonie mało co widać...
Ta nowa dogomania zjadłą moje płomyczki... ech...

• Upvote 1
Posted

halbina napisał(a):
DG32 witamy Cię najserdeczniej! Czekam na wklejenie fotek Alutki i tej małej spod Żywca, bo w telefonie mało co widać...
Ta nowa dogomania zjadłą moje płomyczki... ech...

Halbinko - bez płomyczków wszyscy jesteśmy równi:evil_lol: nikt mi nie będzie wytykał, ze tylko klikam i sobie posty nabijam:diabloti:

próbowałam dzisiaj zdjecia wklejać tak jak kiedys...nie wyszło wcale...nie mam pojęcia jak to teraz robic:angryy: