Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

halbina napisał(a):
Oczywiście nie wycofuję propozycji, podobną złożyła Emiś z Sosnowca... ile ich jest? organizujcie transport na Śląsk...

Halbina, ja klękam przed Tobą:loveu::loveu::loveu: Jesteś , ja juz nawet nie wiem jak opisać takie zjawisko:loveu::loveu:

jeśli chodzi o transport to z Krakowa chyba mogłabym pomóc ale w środę po południu albo w czwartek. W środę do 16:00 mam dywanik u szefa jako spotkanie regionu;-((((

Posted

Ihabe, czy znasz telefon do halbiny, bo muszę ustalić, czy będzie mogła jutro odebrać szczeniorki ok 10, no i nie znam adresu. Proszę podaj na pw, jak znasz.
Bo facet wyjeżdża jutro rano o 7 z Kielc i trzeba teraz wszystko ustalic.

Posted

erka napisał(a):
Gdyby to był ślepy miot z pewnośćią namawiałabym również do uśpienia, ale one mają 3 tyg.

Dokładnie, te psiaki już widzą, nie wyobrażam sobie usypiania ich teraz. :shake:

Halbina, czy możesz wziąć wszystkie kluski?

Posted

[quote name='basia0607']Dogo chyba schodzi na psy. Szczenieta bezdomniaki bez matki i nikt nie namawia do uspypiania ? istny szok. Niedwano były starsze ale kundelki i w myśl niektórych ciotek powinny nie żyć bo pozostawiajac je przy życiu powiększamy ilośc bezdomnych psów w schroniskach. szok, szok szok.

Gdyby ode mnie to zalezalo, to uspilabym je oczywiscie. Ale ze narazie w Polsce panuje sredniowiecze w tej dziedzinie, to szkoda strzépic jézyka. A Ty po co wywolujesz awanturé?

Posted

Saticzarownica napisał(a):
Jestem gotowa na pomoc...

Bardzo ci dziękuję:loveu: Mozecie się z Halbinką podzielic maluszkami - a mogłabyś je rano odebrać z transportu i potem jakoś przekazać Halbince?

Posted

roz,awiałam z Erką przez telefon, a z Formicą przez gg.
Maluchy przyjadą rano ok. 10.00 do Katowic, do Jaagi, niestety ja z TŻ Formici możemy je odebrać od Jaagi dopiero po 19.30, czekam na sms z adresem i telefonem Jaagi.

Posted

Wczoraj nie umialam wejsc na dogo ,a dzis nie umie nic znalezc...Napiszcie czy mam cos kombinowac? W koncu sie potracilam czy mam brac szczeniorka czy nie...

Zostawiam swoj numer w razie jesli bedzie wiadomo prosze o kontakt czy mam kombinowac transport do K-C wystarczy sygnal oddzwonie 724-136-888

Posted

Chyba wszystkim zmieniono wygląd forum i bardzo ułatwiono pracę;-( Nie działa PW, nie ma subskrypcji wątków;-( Normalnie super, płakać się chce, że tak z nami postępują;-(

Posted

tu się ważą losy żywych istot a oni sobie jaja robią z poważnych osób i bardzo bardzo powaznych spraw!!! PW nie można odebrać!!! Subskrybcji nie ma!!! wygląd obecny dogomanii beznadziejny, nie działaja banerki, nie działa nic - PO PROSTU SKANDAL!!

Posted

Też nie potrafiłam wejśc na forum. Już wszystko piszę.
Szczeniaczki są u mnie od rana. Są to dwie suczki i dwa pieski. Wszystkie czarne. Nie są tak małe, jak miały być. Teraz mają po 1,2-1,3 kg. Mają pełny koplet zębów. Same z miseczki jedzą Startera RC, same też piją wodę. Ładnie chodzą załatwiać się na gazety. Miały paskudne kupki, ale pewnie były karmione krowim mlekiem. Po Royalu kupy ustały. Zostały już odrobaczone.
Moja p. doktor ma dom dla jednego, ale musi podjechac tam po pracy, żeby dowiedzieć się, czy ma być piesek czy suczka. Oczywiście, jak moja córka je zobaczyła, to w drodze kompromisu jednego musimy u nas zostawić na DT.

Halbina, jesli możesz, to przyjedź dopiero wieczorem, bo będę czekała na wiadomość odnośnie płci szczeniaczka, kóry ma jechać do DS.

Jesli uda mi się, to postaram się wkleic zdjęcia. Na razie nie chcę ich focić, bo odsypiają po jedzeniu.

Mamka wiec nie jest potrzebna, bo suka i tak nie chciałaby karmic maluchów z takimi zębami.

Posted

[quote name='ladySwallow']Nie wiem, czy ktoś tutaj wklejał ten link - wiadomość o mamce: klik w Dąbrowie Górniczej.

Ja nie chciałm tego cytować, wskoczyło samo , jak chciałam napisać posta.
To naprawdę jest skandal, co oni robią z tym dogo bez żadnego ostrzeżenia.

Sytuacja wygląda tak. Szczeniaczki juz przed 10 dotarły do Katowic do Jaagi.

Dziekuję bardzo ewab za pomoc w transporcie /nawet żadnej ikonki nie mogę dodać/.

Jaaga dzwoni do mnie,że szczeniorki są chyba starsze niż 3 tyg, wg niej co najmniej 4 tygodniowe. Bo mają już wszystkie ząbki, jedzą samodzielnie i nie są takie rozjechane.

Zapytałam jeszcze raz tej kobiety, odpisała,że urodziły się 24.10.09. Nie wiem , czy może data jej sie pomyliła, czy jakoś tak błyskawicznie dojrzewają.

Ale to jeszcze lepiej, bo szybciej je można wydac do domów.
Jaaga zostawi u siebie jednego na tymczas, drugo prawdopodobnie dzisiaj od razu pojedzie do domu stałego, bo wetka Jaagi ma jakieś dobre miejsce.
Czyli do halbiny by pojechały tylko dwa.

Posted

Cioteczki tyle chetnych domków dla tych szczeniąt było , ja szukam domków (DT) dla sczeniaków po Bokserce i zwykłej małej kundelce /. Obie zostały zauwazone ze szczeniakami , jak juz na uspienie było za późno . Maluchy mogą być odłaczone od matki za okolo tydzień lub dwa , czy ktoś będzie zainteresowany ???

Posted

Jaaga pisałyśmy jednoczesnie to samo.

Ania_w zaproponowała, że może je zawieźć z Katowic do halbiny, ale nie mam do niej żadnych namiarów.

Posted

ihabe napisał(a):
Halbinka na pewno nie da tym szczeniorkom zrobic krzywdy :-)

Tak Halbinka to spec od maluchów, a jej gromadka cudnie matkuje szczeniorkom :)

Posted

Ania_w napisał(a):
Ania_w chętnie by zostawiła namiary ale nie może wysyłać PW ( ??).

no właśnie...nic nie działa, nic znaleźć nie można...dobrze, że w ogóle można od czasu do czasu wejsć...

Cieszę się, że maluszki bezpieczne i jeszcze bardziej, ze jeden smyk może mieć ds!

Emiś, Saticzarownico - bardzo dziękuję za odzew i chęć pomocy:) ale chyba w obecnej sytuacji nie będzie ona potrzebna - Halbinka poradzi sobie chyba z 2 maluszkami. Ale faktycznie - może innym szczeniorkom - tym, o których pisała Marlenka dałybyście radę pomóc?

Posted

[quote name='Emiś']A co to za szczylki? Tak jak pisałam, mogę wziąć jednego max 3 tyg. na odchowanie. Starsze wchodzą w grę za kilka tygodni, po przeprowadzce.

Marlenka napisała:

"Cioteczki tyle chetnych domków dla tych szczeniąt było , ja szukam domków (DT) dla sczeniaków po Bokserce i zwykłej małej kundelce /. Obie zostały zauwazone ze szczeniakami , jak juz na uspienie było za późno . Maluchy mogą być odłaczone od matki za okolo tydzień lub dwa , czy ktoś będzie zainteresowany ???"

ale nie mam pojęcia ile maja te maluchy...

u nas są jeszcze pilnie potrzebujące 3 szczeniorki...ale one mają więcej - ok. 2 mies...:(

z tego wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/172801-Akcja-Tumlin-czyli-matka-i-3-maluchy-z-szopy-szukamy-dt-ds-pilnie/page10

i jeden, którego babsko chce oddać do schronu naszego...