halbina Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 podaruj nam dobrego człowieka, który jest odpowiedzialny i nigdy nas nie opuści i nie porzuci, tak jak my będziemy wierne aż do ostatniego tchnienia Quote
emilia2280 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Piékne potffffory. Mam takiego rudego ;>>> Quote
jolek68 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 emilia2280 napisał(a):Piékne potffffory. Mam takiego rudego ;>>> e tam zaraz pottfffforki :evil_lol: węgielki słodkie ładniej brzmi :eviltong: Quote
andzia69 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 węgielki cosik słabo rosną na tych "gorących kubkach":evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://lh6.ggpht.com/_cvHwFIC3BXA/Sxsqgo9Y1oI/AAAAAAAAEIE/4ZTTWx6rsjw/s720/PC060040.JPG Quote
Jasza Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Jestem Halbino. Na takie zaproszenie trudno jest nie odpowiedzieć. Pomodlę sie do Świętego oczywiście. Może On ma chody tam, gdzieś, gdzie ludzie kochają zwierzęta tak jak ludzi... W czym moge pomóc? Potrzeba maluchom ogloszeń? Mogę zrobić. Napiszcie tylko ile ich jest dokladnie, w jakim są wieku i jakiej są płci. Na szybko moge zrobić Alegratkę i Gumtree. Jutro rano. Potem resztę. Uściski dla maluszków. Są piękniutkie. Quote
jolek68 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 bo jak zawartość wyjadła właścicielka to jak mają przytyć :evil_lol: Quote
Jasza Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Doczytałam, że są dwaj panowie i jedna panienka. Quote
halbina Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Nazwałam je... Dziewczynka ma na imię Euro... Panowie: Rubel i Dolar... Podoba się? Chciałam je zaszczepić teraz... Ale nie wiem, jak będzie... Formica urodziła, jej TŻ - Piotr, też wet wziął urlop... Chciałąm je przetrzymać przez Święta, żeby nie wydawać jako prezenty pod choinkę, ale zadeklarowałam przejęcie dwóch szczeniaków 20 grudnia... z pięcioma może być już koszmar siuśkowo-kupkowy i awantura o byle co, że o finansach nei wspomnę (karma, szczepienia), mam około 10 dni wolnego, ale to jednak pięć szczeniaków... w zimie, nieszczepionych... latanie z mopem mało co daje, na kolanach nie wyrabiam zdrowotnie... mam jakieś problemy krążeniowe z nogami... klękanie na zimnych kaflach na pewno nie posłuży... wietrzenie w zimie też ograniczone, a zapachy wiadomo jakie... będę więc raklamować spanielki i potrzebuję ogłoszeń i allegro (Formica nie może zrobić fundacyjnego w tej chwili), przydałoby sie cafeanimal... i jak najwięcej innych... DG32 na pewno pomoże, parę osób deklarowało zrobienie allegro... pomożecie? jeszcze dziś wkleję treść ogłoszenia... a foty najświeższe są tu: http://picasaweb.google.pl/halbina2009/SpanielkiMikoAjkowe# czarny kociak i ten biało-czarny też szukają pilnie domów... i też potrzebują ogłoszeń... (na dodatek zapisałam się na prawo jazdy... zajęcia co drugi dzień, egzamin wewnętrzny 4.01, mam też stertę prac maturalnych z dwóch klas i inne wypracowania do sprawdzenia na cito... klasyfikacja 21.12... znowu przesadzam...ech...) Quote
Jasza Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Euro, Rubel i Dolar. Pięknie! Jutro startuję z ogłoszeniami! Ile mają dokladnie? Quote
halbina Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 jolek68 napisał(a):bo jak zawartość wyjadła właścicielka to jak mają przytyć :evil_lol: one jedzą na pewno lepiej... biały serek, kurczaczek, żółtko, sucha karma i puszeczki... i moim zdaniem kluchy z nich naprawdę duże! ja jadam to, co widać... zalewane emulgatory głównie... Quote
Gosiara Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 A Lipton taki już duży i Behemot też:)O psiurach nie wspomnę:)Ja też już ogłoszenia porobiłam z zaznaczeniem że do adopcji po świętach! Quote
halbina Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Jasza napisał(a):Euro, Rubel i Dolar. Pięknie! Jutro startuję z ogłoszeniami! Ile mają dokladnie? jeżeli 16 listopada miały trzy tygodnie, to 6 grudnia mają sześć tygodni skończone... Quote
jolek68 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 halbina napisał(a):one jedzą na pewno lepiej... biały serek, kurczaczek, żółtko, sucha karma i puszeczki... i moim zdaniem kluchy z nich naprawdę duże! ja jadam to, co widać... zalewane emulgatory głównie... zmień dietę i to koniecznie :) Quote
halbina Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 ktoś tu swego czasu deklarował zainteresowanie jednym z maluchów... gdzie ta osoba?... Quote
andzia69 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Halbinko - chyba 2 razy wstawiłaś te zdjęcia - albo ja mam omamy;) A ta osoba była zainteresowana na str. chyba 15 post 147...ale potem się już chyba nie odzywała... ja wstawiłam maluszki na 2 wątki na przygarnę psa ze śląska: http://www.dogomania.pl/threads/174902-Dom-dla-spaniela-A-lAE-sk-katowice http://www.dogomania.pl/threads/173820-Sosnowiec-dom-dla-maA-ego-pieska?p=13642832#post13642832 Quote
halbina Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Św. Mikołaju, jesteśmy dziećmi, choć psimi... Nie znamy naszego tatusia, a mamusia nasza była rudą spanielką. Bardzo nas kochała i dbała o nas, ale kiedy mieliśmy trzy tygodnie, zabił ja pociąg. Byliśmy jeszcze bardzo mali i nieporadni. Na szczęście znaleźliśmy się pod opieką dobrych ludzi, którzy zaopiekowali się naszą czwórką. Teraz jesteśmy już dość duże (mamy już 6 tygodni), aby zamieszkać w ludzkich rodzinach, jak przystało na domowe pupile. Jesteśmy zdrowe i zadbane, zostałyśmy odrobaczone i będziemy zaszczepione, mamy też swoje książeczki zdrowia. Umiemy wesoło merdać kuperkami na widok człowieka i kiedy nas przytula, rozdajemy całusy. W nocy grzecznie śpimy w łóżeczku z naszą zastępczą pańcią. W dzień jeszcze dużo śpimy także, ale potrafimy już bawić się piłeczką i innymi zabawkami. Na razie mamy do towarzystwa dorosłe psy i koty, więc możemy zamieszkać w ich towarzystwie. Na pewno też sprawdzimy się jako towarzysze zabaw dzieci, choć na razie mamy ostre ząbki i zdarza się, że trochę podgryzamy. Pani mówi, że już jesteśmy rozrabiakami, ale przekochanymi, więc wybacza nam różne psoty. Nasza tymczasowa opiekunka nie odda nas byle komu, ale martwi się, że możemy stać się "prezentami świątecznymi", a przecież zasługujemy na najwspanialsze domki... takie na całe życie! Kochany św. Mikołaju! Prosimy Cię, podaruj nam takie domki i odpowiedzialnych ludzi, którzy pokochają nas miłością odpowiedzialną i bedą o nas dbać całe życie. Wzamian obiecujemy miłość i radość. I że będziemy się starać być grzeczne. A kiedyś, jak dorośniemy grzeczne na pewno będziemy! Nazywamy się Euro (suczka), Dolar i Rubel (pieski). Czekamy! Pieski znajdują się w Zabrzu, pod opieką fundacji "Szara Przystań". Wydane zostaną po wizycie przedadopcyjnej i podpisaniu umowy adopcyjnej. Kontakt z wolontariuszem najlepiej na email [email protected] tel. (dzwonić po 19.00!) 793064211 Quote
Gosiara Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Ja też chce jakiś piękny Twój tekst dla"moich" Quote
DG32 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Na razie tyle: alegratka kokosy gumtree kupiepsa adopcjapsa eoferty adin owi szerlok cafeanimal ibazar dwukropek przygarnijzwierzaka pineska ogłoszeniainterpress petsy morusek olx Quote
Melisa89 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 halbina, jeżeli pozwolisz to wstawie jedno ze zdjęć na nk, może ktoś ze znajomych przygarnie taką małą kluseczke :) Quote
jolek68 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 na nk to halbinka ma już je u siebie wstawione ale pewnie nie zaszkodzi jak ktoś to jeszcze zrobi :) Quote
Melisa89 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 nk to bardzo dobry sposób ogłaszania, znajomy skopiuje zdjecie od znajomego a znajomy znajomego pokaże sąsiadce. Ja tak ogłaszałam asta którego wyciągnęłyśmy ze schronu i piesek znalazł domek dość szybko ;) Wszystkie sposoby ogłaszania są dobre :D Quote
jolek68 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 pewnie że tak :) ja kiedyś starałam się przez nk dać info o naszym zaginionym sh i też ktoś mi potem mówił dzięki właśnie nk że go widział :) szkoda że to był jednak nie mój ale liczy się fakt odzewu i reakcji innych :) Quote
Melisa89 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 A ja mam takie pytanko, bo nie wiem czy to gdzieś pisało, czy nie, ale nie dam rady przejrzeć 20 stron bo dogo mi sie ładuje w takim tempie ze bym chyba rok musiała czekać. Bo wiem że mamusia szczeniaczków została zabita przez pociąg i że była to spanielka, a o tatusiu maluszków cos wiadomo? Pytam ponieważ chciałabym wiedzieć czy to bedą pieski typowo podobne do spanieli z wielkości czy możliwe że tatusiem był kundelek i pieski będą większe. Quote
Recommended Posts