Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jolek68']ja tam nie widzę problemu :) dziewczynom pewnie przyda się pomoc :)
[B]TULA staram się Ci coś wysłać na pw ale chyba masz pełną skrzynkę....[/B][/QUOTE]
Jolek już ją trochę oczyściłam, faktycznie zapełniła sie nieco. To czekam na PW:)

Posted

[quote name='jolek68']jak z takim bagażem :crazyeye: to będą się cieszyć niezmiernie ;) o ile sama go będziesz taszczyć :evil_lol:[/QUOTE]

Podłota!!! Już ja się dziś zdrowo natachałam, błahahaha... Biorąc pod uwagę wszelkie wpisy - to co zostało przygotowane dla tej rodziny, to do koniowozu powinno się zabrać kilku Pudzianów (o ile się zmieszczą).

Posted

[quote name='Asior']Majka, nic nie sprawiło by mi większej przyjemności jak to, żebyś z nami tam pojechała :p[/QUOTE]
się pewnie boi że nie zdąży jakiś maczo wynająć :)
[B]Asior[/B] robiłaś aktualizację, to zmienię na mamutach...:)

Posted

Jesli chodzi o karme, to została ona już zakupiona, także nie ma mowy o zmianie.

Decyzja o zakupie suchej i puszek, została podjęta tutaj na wątku.
Rodzaj i firma zakupionej karmy zostały również przedyskutowane na wątku.

Biafra ma jeszcze pieniążki na zakup karmy, w nastepnej "turze", także wtedy będzie można coś pozmieniać :)

Posted

Dzisiaj wyślę paczkę z nowymi rzeczami:

1 kpl. pościeli
1 obrus ecru 160 x220 nieplamiący czy jak to się nazywa
1 obrus z motywem świątecznym 80x80
6 serwetek z takim samym wzorem świątecznym - prezent od pani sprzedawczyni :loveu:
2 podkoszulki na szerszych ramiączkach rozmiar 38.

Teoretycznie jest to dla mamy :p

Posted

[quote name='jolek68'][B]MAM USTALONE MIEJSCE ZBIÓRKI PACZEK W WARSZAWIE :multi: WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZEŚLĘ NA PW [/B];)[/QUOTE]
Ja poproszę .

Posted

Kalosze - 2 sztuki kupione. Do tego dokladam 3 kg karmy dla kota Royal Canin. Moj kochany siersciuch moze sie podzielic na swieta :) Oprocz tego w paczce znajdzie nowa kurtka zimowa - rozmiarowo dla sredniej dziewczynki albo chlopca, nowa bluza z kapturem dla najstarszej dziewczynki a takze kilka sweterkow i bluzeczek praktycznie nie noszacych sladow uzytkowania. Wszystkie rzeczy markowe, ladnie uszyte. Z tego co widze brakuje srodkow higienicznych. Dzisiaj dokupie proszki do prania, szampony, kremy. Jesli cos jeszcze jest potrzebne to dajcie znac. Moja paczka na jutro bedzie gotowa.

Posted

[quote name='DaSilva']Jesli jeszcze nikt nie deklarowal zakupu kaloszy to ja to zrobie. kupie dwie pary jedna w rozmiarze 38 a druga 41.[/QUOTE]

Nie wiem czy ta deklaracja została zauważona ??
Fajnie z tymi kaloszami. 41 to będą pasować i na chłopaka i na dziewczynę - jakby trafiły się tylko jedne kaloszki - będą się wymieniać :)

Posted

A ktoś podawał link, że jakiejś innej pani też przydałaby się pomoc.
Nie wchodziłam na tamten wątek, ale może pomoc materialna w postaci ubrań ?
Można podzielić te ubrania które przyjdą.

Posted

Paczka zapakowana - pocztę otwierają u nas o 10-tej...
Mam:

[LEFT]A. rzeczy nowe:[/LEFT]
puzzle Disney’a 3 szt
plecaczek Royal Canin 1szt
spodnie dla chłopca moro 2 szt
wełniane skarpetki dla chłopca? 2 pary
rękawiczki robocze 3 rodzaje po 2 pary = 6 par
piłka do drewna Fiskars 1 szt
latarka na dynamo (z kompasem i sygnałem dźwiękowym ;-)) 1 szt
B. rzeczy używane:
czapka kominiarka 1 szt
polarek w koniki dla dziewczynki 9 l 1 szt
spodnie ocieplane j.w 1 szt
niestety rzeczy moro z bundeswery za bardzo mam ściuchane aby wysłać - mocne to jest, ale cenzury nie przeszło...

Asior czy pw dostałaś? bo nie wiem czy chodzi???

Posted

[quote name='Monday']A ktoś podawał link, że jakiejś innej pani też przydałaby się pomoc.
Nie wchodziłam na tamten wątek, ale może pomoc materialna w postaci ubrań ?
Można podzielić te ubrania które przyjdą.[/QUOTE]

tutaj prosze:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/172316-Dogomaniaczki-potrzebujAE-pomocy[/url]

Posted

[quote name='DaSilva']Kalosze - 2 sztuki kupione. Do tego dokladam 3 kg karmy dla kota Royal Canin. Moj kochany siersciuch moze sie podzielic na swieta :) Oprocz tego w paczce znajdzie nowa kurtka zimowa - rozmiarowo dla sredniej dziewczynki albo chlopca, nowa bluza z kapturem dla najstarszej dziewczynki a takze kilka sweterkow i bluzeczek praktycznie nie noszacych sladow uzytkowania. Wszystkie rzeczy markowe, ladnie uszyte. Z tego co widze brakuje srodkow higienicznych. Dzisiaj dokupie proszki do prania, szampony, kremy. Jesli cos jeszcze jest potrzebne to dajcie znac. Moja paczka na jutro bedzie gotowa.[/QUOTE]
Jesteś wspaniała...
Daj znać kiedy trzeba będzie to od Ciebie odebrać... I jak zakupisz te rzeczy proszkowe to też daj znać, co, żeby można było zaznaczyć w pierwszym poście ile tego już mamy....
[quote name='Monday']Nie wiem czy ta deklaracja została zauważona ??
Fajnie z tymi kaloszami. 41 to będą pasować i na chłopaka i na dziewczynę - jakby trafiły się tylko jedne kaloszki - będą się wymieniać :)[/QUOTE]
tak, została zauważona ;)
wczoraj komentowałam ;)
[quote name='CHI']Paczka zapakowana - pocztę otwierają u nas o 10-tej...
Mam:

[LEFT]A. rzeczy nowe:[/LEFT]
puzzle Disney’a 3 szt
plecaczek Royal Canin 1szt
spodnie dla chłopca moro 2 szt
wełniane skarpetki dla chłopca? 2 pary
rękawiczki robocze 3 rodzaje po 2 pary = 6 par
piłka do drewna Fiskars 1 szt
latarka na dynamo (z kompasem i sygnałem dźwiękowym ;-)) 1 szt
B. rzeczy używane:
czapka kominiarka 1 szt
polarek w koniki dla dziewczynki 9 l 1 szt
spodnie ocieplane j.w 1 szt
niestety rzeczy moro z bundeswery za bardzo mam ściuchane aby wysłać - mocne to jest, ale cenzury nie przeszło...

Asior czy pw dostałaś? bo nie wiem czy chodzi???[/QUOTE]
dostałam wczoraj, ale już nie miałam wieczorem mocy, żeby odpisać, bo dużo tego :)

Posted

[quote name='karina1002']Dzisiaj wyślę paczkę z nowymi rzeczami:

1 kpl. pościeli
1 obrus ecru 160 x220 nieplamiący czy jak to się nazywa
1 obrus z motywem świątecznym 80x80
6 serwetek z takim samym wzorem świątecznym - prezent od pani sprzedawczyni :loveu:
2 podkoszulki na szerszych ramiączkach rozmiar 38.

Teoretycznie jest to dla mamy :p[/QUOTE]

Wysłane priorytetem.

Posted

[quote name='Asior'][COLOR=Black][SIZE=3]- [/I][COLOR=Blue]portfelik i kosmetyki jakieś, [/COLOR][I]zakupuione przez-... (proszę o przypomnienie nicku)[/QUOTE]
To podarunek od mojej Mamy, ona nie ma tu nicku ;)

Dorzuciła jeszcze grubą, czerwoną świecę na świąteczny stół, a ja dopakowała dwie pary rajstop dobrej jakości i paczkę kadzidełek sandałowych. To dla Pani. Wciąż nie wysłałam tej paczuszki, bo nadal jest trochę miejsca, muszę coś dorzucić, choćby to miały być drobiazgi. W drugiej paczce pójdą dwie plastikowe miski dla psów i kurtka szyta dla słóżb mundurowych, częściowo nieprzemakalna - z myślą o chłopcu. Jeśli znajdę jeszcze coś sensownego do czasu wysyłki, to dołożę.

P.S. Spakować obroże p.pchelne, albo jakiś spray typu frontline? Tabletki na odrobaczenie dla psów i kotów?