Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla naszych gończych polskich ta światówka jest bardzo ważna.

Liczymy na to , że zjedzie większość psów by pokazać naszą rasę, by utwierdzić "naczalstwo" w słusznośći decyzji.

Zjadą też pewnie nasze ogary. Oczywiście nie zabraknie chartów, ponów i podhalanów - mam nadzieję.

Czyź nie warto pokazać gończego polskiego światu??
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img495.imageshack.us/img495/5660/opuskusujcasforafotmmilianmae6.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ja w ogóle zazdroszczę poznaniakom. Bo chętnie na tej wystawie posiedziałabym dłużej i pooglądała psy. W końcu w wielu rasach na pewno zjedzie się śmietanka.

Musia... Jasne! Promocja (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) naszych ras się przyda :D

Posted

[quote name='musia']
Czyź nie warto pokazać gończego polskiego światu??
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img495.imageshack.us/img495/5660/opuskusujcasforafotmmilianmae6.jpg[/IMG][/URL][/quote]
[B][SIZE=5][COLOR=blue]WARTO! :cool2: [/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Na ta wystawę pewnie w każdej rasie będą duże i mocne stawki, chętnych na światówkę domyslam się bedzie bardzo duzo.

My oczywiście tez się piszemy jeszcze w Młodzieży!
a sędziowac nas będzie [B]Rafael de Santiego Portugalia[/B] - czy ktoś wie lub zna tego sedziego???????????

Posted

Wygrać w takiej stawce...Mmm, marzenie :lol: Chciałoby się, ale co tam, ważna dobra zabawa. I my niestety chyba będziemy szleńcami startującymi w otwartej :D

Posted

Gazuś... Tak czy inaczej już teraz trzymam kciuki :)

Talut... Suki sędziuje [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]Elisabeth Rhodin (S) [/B]a samce [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]Luis Pinto Teixeira (P).

[/B][COLOR=Black][URL="http://www.worlddogshow2006.pl/index_pl.php"]Tutaj[/URL] znajduje się dokładne info dotyczące wystawy, jak i planowanej obsady.[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

nas sedzije jakiś Czech :)

A Hans Muller sędziował nas w Katowicach na grupach i pomimo wygłupów mojego kundla (bieg na półleżąco bo wdzięczył się do suczki :razz: ) uplasował nas w finałowej piątce :multi:

Posted

[quote name='Gazuś']Nigdy nie byłam na miedzynarodowej w poznaniu... Jak się prezentują ringi, jaka atmosfera? Jak się tam pieski czują?[/quote]
Hale są dość spore, ringi też mają bardzo przyzwoite rozmiary. Ale mimo wszystko to hale, a więc dla większości psów jednak mniej komfortowa sytuacja, niż wystawa pod gołym niebem.

Atmosfera? Cóż. Ja nie jestem obiektywna... Moja pierwsza przygoda z poznańską wystawą zakończyła się totalną klęską. Ale mimo wszystko znowu chętnie tam pojadę. Czyżby wrodzony masochizm? :roll: :lol:

Posted

Wiele osob zawsze narzeka na organizacje w Poznaniu. Ja bylam dwa razy, za kazdym razem bylam zadowolona, zarowno z warunkow, jak i samej wystawy, co prawda zawsze place wczesniej i dowod zaplaty przesylam razem ze zgloszeniem, wiec nie mialam nigdy kontaktu z sekretariatem.
Hale sa bardzo duze, ringi rowniez.

Posted

Ja nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia :eviltong: aby moc Poznan porownywac ale mnie sie b. podobało, czysto, duże hale, nie tłoczno i ringi tez dosc duze. Ja bylam zadowolona i chetnie pojade jeszcze raz.:multi:

Posted

Ja miałam okazję w tym roku zahaczyć o sekretariat (moja suka figurowała w katalogu jako pies) i mile się zaskoczyłam. Wszystko załatwiłam w błyskawicznym tempie - nie było żadnych kolejek.

Tak więc na organizację, ani na same hale narzekać nie mogę :)

Posted

Ja także sie wybieram na światową.To troche bliżej niż w ubiegłym roku Argentyna.:lol: :lol: :lol:
I chociażbym miała robić tło dla innych, to tej okazji nie przepuszczę.
Jak na warunki halowe (listopad to w końcu nie lato) , nie jest najgorzej.
Ja także jestem ciekawa, czy już ktoś wcześniej był sedziowany przez Luisa Pinto Teixeirę , bądź zna tego sędziego z opowiadań.

Posted

[quote name='filbras']Ja także jestem ciekawa, czy już ktoś wcześniej był sedziowany przez Luisa Pinto Teixeirę , bądź zna tego sędziego z opowiadań.[/QUOTE]
Znajomy wystawial u niego rodezjana na Gibraltarze w tym roku i wygral u niego rase pies nie najpiekniejszy ale za to w portugalskich rekach.

Posted

Gazuś w tym roku w Poznaniu na miedzynarodowej były zgłoszone 124 goldeny to odnośnie twojego pytania wcześniej (trzecie co do liczebności, przebiły je tylko yorki i labki)
W Poznaniu będe jako widz na pewno, czy bede wystawiać psiaka jeszcze nie wiem. Wszystko zależy od tego czy Drago przyzwyczai sie do całej atmosfery jaka panuje na halach i ogółem do wystawiania ( psiak ma 2,5 roku i pierwszy raz brał udział w wystawie w listopadzie włąśnie na poznańskiej międzynarodówce) Troche czasu jeszcze mamy, kilka wystaw zaliczymy w międzyczasie i pomyślimy