Zeliika Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Oby tylko ci zagraniczni sedziowie w rozpisce nie byli tylko na "wabia" :razz: Quote
musia Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Dla naszych gończych polskich ta światówka jest bardzo ważna. Liczymy na to , że zjedzie większość psów by pokazać naszą rasę, by utwierdzić "naczalstwo" w słusznośći decyzji. Zjadą też pewnie nasze ogary. Oczywiście nie zabraknie chartów, ponów i podhalanów - mam nadzieję. Czyź nie warto pokazać gończego polskiego światu?? [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img495.imageshack.us/img495/5660/opuskusujcasforafotmmilianmae6.jpg[/IMG][/URL] Quote
Godelaine Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Ja w ogóle zazdroszczę poznaniakom. Bo chętnie na tej wystawie posiedziałabym dłużej i pooglądała psy. W końcu w wielu rasach na pewno zjedzie się śmietanka. Musia... Jasne! Promocja (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) naszych ras się przyda :D Quote
Zeliika Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='musia'] Czyź nie warto pokazać gończego polskiego światu?? [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img495.imageshack.us/img495/5660/opuskusujcasforafotmmilianmae6.jpg[/IMG][/URL][/quote] [B][SIZE=5][COLOR=blue]WARTO! :cool2: [/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Musiałek Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Na ta wystawę pewnie w każdej rasie będą duże i mocne stawki, chętnych na światówkę domyslam się bedzie bardzo duzo. My oczywiście tez się piszemy jeszcze w Młodzieży! a sędziowac nas będzie [B]Rafael de Santiego Portugalia[/B] - czy ktoś wie lub zna tego sedziego??????????? Quote
Godelaine Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 My pewnie będziemy w pośredniej. Bo aż tak szalona, żeby startować w otwartej, nie jestem :lol: Quote
Irviers Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Będe na pewno :) Nas będzie sędziowac [SIZE=1][COLOR=#666666][B]Dorothy Hutchinson (US) ...[/B] zna ktos moze?? :)[/COLOR][/SIZE] Quote
Polna Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 jak mozna taką okazje przepuścić :lol: mam nadzieje, ze będe :D Quote
talut Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 kto sędziuje beagle? będziemy w młodzieży 8) Quote
Gazuś Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Wygrać w takiej stawce...Mmm, marzenie :lol: Chciałoby się, ale co tam, ważna dobra zabawa. I my niestety chyba będziemy szleńcami startującymi w otwartej :D Quote
Godelaine Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gazuś... Tak czy inaczej już teraz trzymam kciuki :) Talut... Suki sędziuje [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]Elisabeth Rhodin (S) [/B]a samce [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#666666][B]Luis Pinto Teixeira (P). [/B][COLOR=Black][URL="http://www.worlddogshow2006.pl/index_pl.php"]Tutaj[/URL] znajduje się dokładne info dotyczące wystawy, jak i planowanej obsady.[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Gazuś Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Godelaine - Dzięki :lol: Kuurcze, dlaczego to dopiero w listopadzie :-( A wie ktoś ile było goldów w Argentynie w tym roku? Quote
effa Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 nas sedzije jakiś Czech :) A Hans Muller sędziował nas w Katowicach na grupach i pomimo wygłupów mojego kundla (bieg na półleżąco bo wdzięczył się do suczki :razz: ) uplasował nas w finałowej piątce :multi: Quote
Viz Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Będę na 100% z jamnikiem długowłosym mini w młodzieży :) Quote
Wojenka Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 A my będziemy w weteranach:multi: i otwartej. Quote
Gazuś Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Nigdy nie byłam na miedzynarodowej w poznaniu... Jak się prezentują ringi, jaka atmosfera? Jak się tam pieski czują? Quote
Godelaine Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [quote name='Gazuś']Nigdy nie byłam na miedzynarodowej w poznaniu... Jak się prezentują ringi, jaka atmosfera? Jak się tam pieski czują?[/quote] Hale są dość spore, ringi też mają bardzo przyzwoite rozmiary. Ale mimo wszystko to hale, a więc dla większości psów jednak mniej komfortowa sytuacja, niż wystawa pod gołym niebem. Atmosfera? Cóż. Ja nie jestem obiektywna... Moja pierwsza przygoda z poznańską wystawą zakończyła się totalną klęską. Ale mimo wszystko znowu chętnie tam pojadę. Czyżby wrodzony masochizm? :roll: :lol: Quote
Zeliika Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Wiele osob zawsze narzeka na organizacje w Poznaniu. Ja bylam dwa razy, za kazdym razem bylam zadowolona, zarowno z warunkow, jak i samej wystawy, co prawda zawsze place wczesniej i dowod zaplaty przesylam razem ze zgloszeniem, wiec nie mialam nigdy kontaktu z sekretariatem. Hale sa bardzo duze, ringi rowniez. Quote
Musiałek Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Ja nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia :eviltong: aby moc Poznan porownywac ale mnie sie b. podobało, czysto, duże hale, nie tłoczno i ringi tez dosc duze. Ja bylam zadowolona i chetnie pojade jeszcze raz.:multi: Quote
Wojenka Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Ja do Poznania jeżdżę od 6 lat i nie narzekam...Ja tam Poznań lubię;) Quote
Godelaine Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Ja miałam okazję w tym roku zahaczyć o sekretariat (moja suka figurowała w katalogu jako pies) i mile się zaskoczyłam. Wszystko załatwiłam w błyskawicznym tempie - nie było żadnych kolejek. Tak więc na organizację, ani na same hale narzekać nie mogę :) Quote
filbras Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Ja także sie wybieram na światową.To troche bliżej niż w ubiegłym roku Argentyna.:lol: :lol: :lol: I chociażbym miała robić tło dla innych, to tej okazji nie przepuszczę. Jak na warunki halowe (listopad to w końcu nie lato) , nie jest najgorzej. Ja także jestem ciekawa, czy już ktoś wcześniej był sedziowany przez Luisa Pinto Teixeirę , bądź zna tego sędziego z opowiadań. Quote
Zeliika Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 [quote name='filbras']Ja także jestem ciekawa, czy już ktoś wcześniej był sedziowany przez Luisa Pinto Teixeirę , bądź zna tego sędziego z opowiadań.[/QUOTE] Znajomy wystawial u niego rodezjana na Gibraltarze w tym roku i wygral u niego rase pies nie najpiekniejszy ale za to w portugalskich rekach. Quote
nefre Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Gazuś w tym roku w Poznaniu na miedzynarodowej były zgłoszone 124 goldeny to odnośnie twojego pytania wcześniej (trzecie co do liczebności, przebiły je tylko yorki i labki) W Poznaniu będe jako widz na pewno, czy bede wystawiać psiaka jeszcze nie wiem. Wszystko zależy od tego czy Drago przyzwyczai sie do całej atmosfery jaka panuje na halach i ogółem do wystawiania ( psiak ma 2,5 roku i pierwszy raz brał udział w wystawie w listopadzie włąśnie na poznańskiej międzynarodówce) Troche czasu jeszcze mamy, kilka wystaw zaliczymy w międzyczasie i pomyślimy Quote
Recommended Posts