Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli bylby chętny na spacer to bede mogła go wziac? Jutro jade do Janowa więc mogłabym wstąpic . Nie wiem jeszcze tylko o ktorej godzinie. Mysle ze byłabym kolo poludnia lub troche po...

Posted

Przepraszam ze dopiero dzisiaj,ale w sobote umarła moja sunia..miłosc moja najwieksza i nie potrafie sobie z tym wogole poradzic bo to spadło jak grom z nieba....

Tak byłam widzialam sie z Argo. Mocno to przeżylam. 4 lata zrobiły swoje.. Nie chcial podejsc przez dluzsza chwile...po jakimś czasie podchodzil . Wygłaskalam go i wycalowalam. Trzeba zrobic wszystko by Argo mogl reszte zycia spedzic w domu...On ma problemy z chodzeniem .

Mam pare zdjec wysle Tysce . 

Posted
1 godzinę temu, funia napisał:

Tyśka nie moge Cie znalezc na fb . Prosze napisz do mnie wysle Ci zdjecia Argo.

Ale chwilowo łatwo się wstawia z komputera trzeba tylko zmniejszyć 

Posted
14 godzin temu, funia napisał:

Przepraszam ze dopiero dzisiaj,ale w sobote umarła moja sunia..miłosc moja najwieksza i nie potrafie sobie z tym wogole poradzic bo to spadło jak grom z nieba....

Tak byłam widzialam sie z Argo. Mocno to przeżylam. 4 lata zrobiły swoje.. Nie chcial podejsc przez dluzsza chwile...po jakimś czasie podchodzil . Wygłaskalam go i wycalowalam. Trzeba zrobic wszystko by Argo mogl reszte zycia spedzic w domu...On ma problemy z chodzeniem .

Mam pare zdjec wysle Tysce . 

11 godzin temu, Murka napisał:

Nasz wielkopies Czarek też dzisiaj odszedł:(

Bardzo Wam współczuję.

Posted

Szkoda, że taki wspaniały psiak ma coraz mniejsze szanse na dom. Tyle już lat składamy się na Argusia, a to taki wspaniały pies i nikt go nie chciał nawet, gdy był dużo młodszy.

• Like 1
Posted
Dnia 28.06.2020 o 16:11, mari23 napisał:

wpłaty dla Argusia na konto stowarzyszenia:

45,- ranias (2.06.)

300,- Skarpeta im. Talcott (4.06.)

20,- Marek M. (5.06.)

25,- mtf zalesie (5.06.)

20,- zachary (8.06.)

10,- dorota 1 (12.06.)

53,39- mari23 (13.06.)

473,39 ,- razem wpłaty

360,- stan konta Argo w SHA na dzień 28.06.2020

finanse Argusia na koncie SHA:

wpłaty:

40,- ranias (02.07.)

20,- zachary (06.07.)

50,- mtf zalesie (06.07.)

30,- Marek M. (06.07.)

100,- Aimez_moi (06.07.)

60,- Dorota1 (14.07.)

10,- Jolanta 08 (17.07.)

40,- ranias (03.08.)

40,- mari23 (03.08.)

390,- razem wpłaty

wydatki:

720,- Hotelik u Murki - przel.03.07.)

30,- stan konta Argo w SHA dnia 03.08.

• Like 1
Posted
Dnia 5.08.2020 o 12:29, ranias napisał:

Bez długu.....

oj tak, bez długu :)

ciągle myślę o Argo, od dawna "walczę" sama z sobą, by dać mu dom...choć to nie do końca taki prawdziwy dom, bardziej "staruszkowo", ale z pełną psów kanapą... jednak Argo coraz starszy, zaczynają się problemy z łapkami, a u mnie wysoki parter, 14 schodów, po których w 2011 nosiłam dogomaniackiego Charlisia[*]...on był dużo mniejszy i ja młodsza, zdrowsza.... 

wspominając Charliego pomyślałam o tej, która mi go przywiozła z wrocławskiego schroniska - o kikou - ona ma dom z wejściem "płaskim", bez schodów, a jej serce i doświadczenie znamy wszyscy, pomyślałam, że może na zimę mógłby się Argo na kanapę przeprowadzić... to tylko takie moje przemyślenia - co Wy na to?

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, mari23 napisał:

wspominając Charliego pomyślałam o tej, która mi go przywiozła z wrocławskiego schroniska - o kikou - ona ma dom z wejściem "płaskim", bez schodów, a jej serce i doświadczenie znamy wszyscy, pomyślałam, że może na zimę mógłby się Argo na kanapę przeprowadzić... to tylko takie moje przemyślenia - co Wy na to?

To byłoby wspaniałe... wspaniała starość... w domu... :( To chyba niejednego marzenie, aby Argo właśnie tak przeżył ostatnie lata, miesiące, tygodnie... ale czy kikou przypadkiem nie ma kotów/kota? :( Coś mi się kojarzy, że dogomaniacki Ptyś [*] musiał przeprowadzić się od kikou do anecik, bo Ptycholek gonił kota.

Aaaa Argo nie tylko je goni... Argo morduje koty z ogromną zawziętością, z tego też powodu stracił miejsce u funi :( 

• Upvote 1
Posted

Byłoby super, gdyby kikou się zgodziła. Wiemy,że Argo ma problem ze stawami i wiekowy już przecież z niego piesio. Miałby domek na dożycie...a może jakaś suczka by mu tam przypadła do gustu. 

• Upvote 1