zerduszko Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Poker napisał(a):pytam o wrażenia z DS, te o koo są mniej interesujące. Żartowałam ;) A domkiem jestem zachwycona. Taki ludzi ze świeczką szukać. Ważna rzecz: Pani chciała wiedzieć jak długo Cudna była u tamtych ludzi. Będzie ze 2 tygodnie? Problem jest taki, że Cudna może być w ciąży i należałoby się szybko koło tego zakręcić. Quote
Klaudus__ Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Może biegunkę miała ze stresu... Bo sporo ich miała w ostatnich dniach... Może warto zaznaczyć wetowi,że przez około 3 tygodnie na chappi była... Może to jakaś alergia żywieniowa? Bo Pani u której koczowała kupiła Jej pake tej karmy i tylko tym karmiła. Bardzo się cieszę,że taki fajny domek ma. Żeby każdy psiak w takim tempie trafiał na taki domek... [ehh marzenia...] Myślę,że Gabi jeszcze niejednokrotnie zadziwi swoją nową rodzinkę ;) Quote
zerduszko Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jak ja ją odbierałam to miała kupe w miarę, dziś rano kiepską, a Pani mówiła jak jej dała suche, to się ustabilizowało. Moze ona z tych, co po gotowanym dostaje rozstroju? Quote
Poker Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dzwoniłam do Gabi.Przespała całą noc, grzeczna , przytulasta.Sunię koleżanki pani wylizała, wypieściła , no i je niesamowite ilości.Te objawy mogą niestety wskazywać ciążę. Uświadomiłam pani,że istnieje sterylka aborcyjna, nie ma nic przeciwko.Będzie rozmawiać z wetem. Quote
TERESA BORCZ Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 u mnie sunia też jadła przeogromne ilości wszelkiego pożywienia gotowanegu, przysmaków raz na dzień i raz sporą ilość suchej karmy,(mieszanka Pedigree z Royal Canin) bo jak słusznie przypuszczałam do suchej była przyzwyczajona. Wiedziała doskonale skąd przychodzi papu i częstowała sie jeszcze bułeczkami i rogalikami. Ulubiony przysmak to chrupiące herbatniczki bonitki lub petitki. poznaje po opakowaniu, i tak długo prosi aż dostanie. prosi pięknie jedną a nawet dwoma łapkami. INNY PIES JUZ BY PADŁ Z PRZEJEDZENIA ALE ONA DOKAŃCZAŁA JESZCZE PORCJE INNYCH TYMCZASOWICZÓW. WIDAĆ SMAKOWAŁO INNE JEDZENIE NIŻ PRZEDTEM. STĄD TE WIELGACHNE I TO PO TRZY RAZY PRZY SPACERZE KUPELKI. PRZERAŻAŁ MNIE ICH OGROM I JASNY KOLOR, ALE BEZ DOMIESZKI KRWI. TAK CZY TAK TRZEBA JEJ ZROBIĆ STERYLKĘ BY ZAPOBIEC WSZELKIM OKROPNYM CHOROBOM, WIĘC W RAZIE CZEGO BĘDZI TO S. ABORCYJNA. CUDNA SUNIA.CZEKAMY NA WIEŚCI Z DOMKU . Quote
zerduszko Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Mi ona od pierwszego dnia wygladała na cieżarną, Klaudia ma dar do takich ;) Quote
Poker Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Być może wywalili ją , bo się " puściła".Uzgodmniłam z panią ,że w razie czego będzie sterylka aborcyjna. Quote
Klaudus__ Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Zerducho... Czy Ty sugerujesz,że jak 'od Klaudii' to zaraz ciachać trzeba, bo brzdące będa? ]:-> :x [czarne w dodatku] Ty Ty Ty niedobra :mad: :D Quote
bela51 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Czytałam gdzies, że niełatwo poznac wczesną ciaże u suki. Mam nadzieję, że wet bedzie kompetentny. Szkoda byłaby z marszu fundowac suni sterylke, gdyby nie była w ciązy. Tyle zmian, a to jednak dodatkowy stres. Trzymam kciuki za cudna Gabi. Quote
zerduszko Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Klaudia, jeszcze nie mikołajki, zebyś te swoje jajka niespodzianki podrzucała :eviltong: bela51 - ona już jest na tyle długo u "ludzi", ze w ciąże da się rozpoznac łatwo. Noe chyba, ze west coś zmalował ;) Quote
Poker Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Pani dzwoniła wieczorem.Byłą z sunią u weta.Uważa,że nie jest w ciąży, ale dla pewności będzie USG. Niestety nie miał czytnika do czipów. Sunia dostała antybiotyk w związku z bywszą krwią w koo, ma być odrobaczona , a potem zaszczepiona.Zachowuje się jakby była u pani od dawna.Robi to co jej poprzednia sunia czyli wywala kubeł na śmieci :eviltong:. Jest bardzo dobrze :multi: Quote
TERESA BORCZ Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Dzięki opatrzności i cioteczkom jest cudnie oby tak dalej.!!!! Gorące pozdrowionka dla pani, jedniej z 'naszych" i dla sąsiadki też!!!! Quote
bela51 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Dobrze po Strzemieszyckich horrorach, przeczytać takie fajne wiadomości. To jest wlasnie Dogo. Raz śmiech a kiedy indziej łzy. Oby tego pierwszego było więcej.:lol: Quote
Klaudus__ Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 O jak dobrze,że wszystko jest ok... dziękuję Cioteczki za szybką i sprawną pomoc... Jak dobrze mieć świadomość,że jest na kogo liczyć... Quote
Poker Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 u suni wszystko super, całuje pańcię , słucha jej , zaczepia do zabawy.Zdjęcia będą jak pojadę i porobię.Pani nie jest zaprzyjaźniona z internetem. Quote
TERESA BORCZ Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Balsam na serce takie wieści od rana po tym wszystkim co dostaję w nocy na pw. Pozdrowić proszę panią cudowna dla cudownej gabi. Dziewczyny, pomóżcie julii z 2 psami. Rozsyłajcie wątek. Poker prosimy bardzo, znasz juz tę historię. To jest na już. Za moment może być za pózno. Zazwyczj panie takie jak nowa właścicielka gabi mają podobnych znajomych, wiem to po sobie , może popytacie czy nie zna kogoś kto by chciał też psiaka albo sunię. Czasem przypadkiem się ktoś z kimś zgada. Dajcie jej nr telefonu do mnie gdyby sie taki cud zdarzył. Quote
Poker Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [FONT=Arial]Gabi Z ma się wyśmienicie.jest pieszczochem i lasuchem nieprawdopodobnym. puszcza bąki na dzień dobry, bardziej nasycone niz najlepszy dezodorant.jest ukochanym psem,spi w korytarzu ale przychodzi do łóżka na dobranoc i rano na przebudzenie dać buzi. kupki robi ogromne ale juz sie kolorem stabilizują. uwielbia się bawić i obgryzać i szczypać zapraszając do zabawy.[/FONT] [FONT=Arial]biega bez smyczy i sie bardzo pilnuje i przychodzi na zawołanie.bawi się z psami na podwórku.[/FONT] [FONT=Arial]To po prostu jest DOBRY I KOCHANY PIES.hau.pozdrawiam- mamusia Gabi. nie mogę wkleić zdjęc :mad: [/FONT] Quote
Poker Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 http://img28.imageshack.us/img28/3223/gabi21.jpg http://img40.imageshack.us/img40/9021/gabi22e.jpg http://img697.imageshack.us/img697/403/gabi23.jpg Quote
TERESA BORCZ Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 oglądznie wieści i zdjęc Gabi zaczynam dzień. OBY BYŁ TAK DOBRY DLA INNYCH NASZYCH BIED. ZDJĘCIA SZCZĘŚLIWEJ SUNI PIĘKNE !! Quote
bela51 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sunia jest piękna i widac z pysia, ze szczesliwa.:loveu: Quote
zerduszko Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 "Kocham moją Pancię" :loveu: Aż miło sie na serduchu robi, jak sie takie wieści czyta i zdjecia ogląda :p Quote
Klaudus__ Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 O jakie wspaniałe zdjęcia! Oby każdy biedak miał takie życie... I w tak szybkim tempie... Quote
Dark Lord Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Witam, Gabi przez cały luty będzie mieszkała u mnie, bo pani wyjeżdża do sanatorium.Na razie jest zdezorientowana i pilnuje drzwi.;) Quote
Recommended Posts