Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
pytam o wrażenia z DS, te o koo są mniej interesujące.

Żartowałam ;) A domkiem jestem zachwycona. Taki ludzi ze świeczką szukać.

Ważna rzecz: Pani chciała wiedzieć jak długo Cudna była u tamtych ludzi. Będzie ze 2 tygodnie? Problem jest taki, że Cudna może być w ciąży i należałoby się szybko koło tego zakręcić.

Posted

Może biegunkę miała ze stresu... Bo sporo ich miała w ostatnich dniach...
Może warto zaznaczyć wetowi,że przez około 3 tygodnie na chappi była... Może to jakaś alergia żywieniowa?
Bo Pani u której koczowała kupiła Jej pake tej karmy i tylko tym karmiła.
Bardzo się cieszę,że taki fajny domek ma. Żeby każdy psiak w takim tempie trafiał na taki domek... [ehh marzenia...]
Myślę,że Gabi jeszcze niejednokrotnie zadziwi swoją nową rodzinkę ;)

Posted

Dzwoniłam do Gabi.Przespała całą noc, grzeczna , przytulasta.Sunię koleżanki pani wylizała, wypieściła , no i je niesamowite ilości.Te objawy mogą niestety wskazywać ciążę. Uświadomiłam pani,że istnieje sterylka aborcyjna, nie ma nic przeciwko.Będzie rozmawiać z wetem.

Posted

u mnie sunia też jadła przeogromne ilości wszelkiego pożywienia gotowanegu, przysmaków raz na dzień i raz sporą ilość suchej karmy,(mieszanka Pedigree z Royal Canin) bo jak słusznie przypuszczałam do suchej była przyzwyczajona. Wiedziała doskonale skąd przychodzi papu i częstowała sie jeszcze bułeczkami i rogalikami. Ulubiony przysmak to chrupiące herbatniczki bonitki lub petitki. poznaje po opakowaniu, i tak długo prosi aż dostanie. prosi pięknie jedną a nawet dwoma łapkami. INNY PIES JUZ BY PADŁ Z PRZEJEDZENIA ALE ONA DOKAŃCZAŁA JESZCZE PORCJE INNYCH TYMCZASOWICZÓW. WIDAĆ SMAKOWAŁO INNE JEDZENIE NIŻ PRZEDTEM. STĄD TE WIELGACHNE I TO PO TRZY RAZY PRZY SPACERZE KUPELKI. PRZERAŻAŁ MNIE ICH OGROM I JASNY KOLOR, ALE BEZ DOMIESZKI KRWI. TAK CZY TAK TRZEBA JEJ ZROBIĆ STERYLKĘ BY ZAPOBIEC WSZELKIM OKROPNYM CHOROBOM, WIĘC W RAZIE CZEGO BĘDZI TO S. ABORCYJNA. CUDNA SUNIA.CZEKAMY NA WIEŚCI Z DOMKU .

Posted

Czytałam gdzies, że niełatwo poznac wczesną ciaże u suki. Mam nadzieję, że wet bedzie kompetentny. Szkoda byłaby z marszu fundowac suni sterylke, gdyby nie była w ciązy. Tyle zmian, a to jednak dodatkowy stres. Trzymam kciuki za cudna Gabi.

Posted

Klaudia, jeszcze nie mikołajki, zebyś te swoje jajka niespodzianki podrzucała :eviltong:

bela51 - ona już jest na tyle długo u "ludzi", ze w ciąże da się rozpoznac łatwo. Noe chyba, ze west coś zmalował ;)

Posted

Pani dzwoniła wieczorem.Byłą z sunią u weta.Uważa,że nie jest w ciąży, ale dla pewności będzie USG. Niestety nie miał czytnika do czipów.
Sunia dostała antybiotyk w związku z bywszą krwią w koo, ma być odrobaczona , a potem zaszczepiona.Zachowuje się jakby była u pani od dawna.Robi to co jej poprzednia sunia czyli wywala kubeł na śmieci :eviltong:.
Jest bardzo dobrze :multi:

Posted

Dobrze po Strzemieszyckich horrorach, przeczytać takie fajne wiadomości. To jest wlasnie Dogo. Raz śmiech a kiedy indziej łzy. Oby tego pierwszego było więcej.:lol:

Posted

u suni wszystko super, całuje pańcię , słucha jej , zaczepia do zabawy.Zdjęcia będą jak pojadę i porobię.Pani nie jest zaprzyjaźniona z internetem.

Posted

Balsam na serce takie wieści od rana po tym wszystkim co dostaję w nocy na pw. Pozdrowić proszę panią cudowna dla cudownej gabi. Dziewczyny, pomóżcie julii z 2 psami. Rozsyłajcie wątek. Poker prosimy bardzo, znasz juz tę historię. To jest na już. Za moment może być za pózno. Zazwyczj panie takie jak nowa właścicielka gabi mają podobnych znajomych, wiem to po sobie , może popytacie czy nie zna kogoś kto by chciał też psiaka albo sunię. Czasem przypadkiem się ktoś z kimś zgada. Dajcie jej nr telefonu do mnie gdyby sie taki cud zdarzył.

Posted

[FONT=Arial]Gabi Z ma się wyśmienicie.jest pieszczochem i lasuchem nieprawdopodobnym. puszcza bąki na dzień dobry, bardziej nasycone niz najlepszy dezodorant.jest ukochanym psem,spi w korytarzu ale przychodzi do łóżka na dobranoc i rano na przebudzenie dać buzi. kupki robi ogromne ale juz sie kolorem stabilizują. uwielbia się bawić i obgryzać i szczypać zapraszając do zabawy.[/FONT]
[FONT=Arial]biega bez smyczy i sie bardzo pilnuje i przychodzi na zawołanie.bawi się z psami na podwórku.[/FONT]
[FONT=Arial]To po prostu jest DOBRY I KOCHANY PIES.hau.pozdrawiam- mamusia Gabi.

nie mogę wkleić zdjęc :mad:
[/FONT]

• 1 month later...
  • 1 month later...