Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O wszystkim powiem pani.Ona jest tak zakochana w suni,że mało co a by mnie wczoraj udusiła z radości.
Czy da się coś zrobić z transportem? Pani da 100 , moje 30 przeznaczę na przewóz.Do Wrocławia miała jechać Budrysek, tylko nie wiem z jakiegp ona jest maista i kiedy dokładnie się wybiera.
Coś klaudus milczy, mam nadzieję,że zaakceptuje nasz wybór DS.

Posted

Ponieważ ja rok temu adoptowałam strachulca, ktorego najmniejszy niespodziewany odgłos wprawial w panike i powodował serwowanie sie ucieczką, to gorąco POLECAM SZELKI. Proszę, uczulcie na to przyszłą włascicielkę Cudnej suni. Z obrozy, nawet najciaśniej zapietej, każdy pies sie uwolni. Oczywiście po jakimś czasie można juz zakładać normalna obroże. Teraz mój strachulec nie ucieka, tylko chowa sie za mnie:evil_lol:

Posted

ja mam akurat inne doświadczenie z obrożą i szelkami.Z szelek potrafi sprytny pies wylęźć, bardzo ciasnej obróżki nie da rady.Obróżka musi mieć obwód mniejszy niż głowa w najszerszym miejscu i na pewno nie wylezie.

Posted

[quote name='Poker']Obróżka musi mieć obwód mniejszy niż głowa w najszerszym miejscu i na pewno nie wylezie.
Niektóre psy maja tak duży obwód szyi, a mały głowy, ze ciężko taką dobrać. Z szelek typu guard odp. dopasowanych nie da się uciec.

Miłe Panie, kolejne biedy wypatrzone przez Klaudię potrzebuja pomocy już tak długo. http://www.dogomania.pl/threads/148414-Dt-pilnie-potrzebny-Jak-nie-to-resztAE-A-ycia-spAE-dzAE-w-melinie-Pszczyna

Posted

W moim, tzn. w przypadku Janki tak było ( gruba szyja, szczupła głowka):evil_lol:. A nie wyobrazam sobie, jak mogłaby uwolnic sie z szelek, które sa dopasowane i zapiete pod brzuchem.Mysle, że trzeba na Cudnej przetestować w domu, czy nie ściągnie obroży. Moja poprzednia ONka długowłosa, potrafiła rozebrać sie nawet z kolczatki.( choć powody bywały zupełnie inne niz u Janki).

Posted

Połowa to to na pewno nie jest, chyba żebym czołgiem jechała ;)

Dobra, dzwonię do Klaudii, jak coś będę wiedziała, to i do Pani zadzwonię. A co ze szczeniakami - przywieźć jutro? Jednego, oba - bo nei do końca zrozumiałam.

Posted

zerduszko, przywiozłabyś sunię do Wrocławia ?
to się spytam pani.Ile potrzeba na paliwo?
Może któraś z cioteczek oferujących na hotelik dla Cudnej przeznaczyłaby jedną działkę na jej transport?

Posted

Poker napisał(a):
zerduszko, przywiozłabyś sunię do Wrocławia ?
to się spytam pani.Ile potrzeba na paliwo?
Może któraś z cioteczek oferujących na hotelik dla Cudnej przeznaczyłaby jedną działkę na jej transport?

Za transport nieco ponad 100zł do 150 max (zależy gdzie dokładnie Pani mieszka).

Dodzwoniłam się do Klaudii, wygadałam wszystkie fundusze na telefonie :lol: Teraz pozostaje dograć szczegóły - o której by Pani-przyszłej właścicielce pasowało?? Najlepiej prosiłabym nr tel. żebym się mogła dogadać dokładnie.

Pani Tereso - jak jutro Pani pasuje?