Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Na pewno Aśka Ci zrobi nową... Roztrzaskała się na zakończenie pewnego etapu w życiu Balbiny. Potraktuj to jako dobry znak! Quote
Florentynka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mamonabank - dostaniesz nową wydmuszkową Balbinę! Będziemy sobie siedzieć razem z prawdziwą Balbiną i wyprodukujemy nową, lepszą pamiątkę z Balbiny. I bardzo dziękuję, że podrzuciliście parówę do Andzike. 6 godzin - masakra, aż mi głupio, że Was naraziłam na takie coś... No ale wreszcie się pozbywacie parówy, choć nie całkiem, bo przecież będziemy tu pisać i pokazywać się. Nie mogę się doczekać jutra, Balbiniasta wreszcie trafi do mnie - mam poczucie że od początku tak miało być i tylko dlatego nikt jej nie chciał przez ten cały czas. Quote
mamanabank Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 :lol: :lol: :lol: Tak właśnie pomyślałam: 1. Że to dobry znak (zwłaszcza, że to był moment rozpoczęcia podróży przez Balbinę do nowego życia!) 2. Że jak tu trochę pobiadolę to dostanę nową pamiątkę (a tak jej pilnowałam, tak pilnowałam!) Florentynko, nic się nie przejmuj tą jazdą, daliśmy radę, chodziło mi tylko o warunki na drodze, niby służby drogowe zasuwają, a na drogach biało, można było jechać 40km w porywach do 50/h, a i tak wpadliśmy w poślizg, chyba tylko to, że wieźliśmy boska parówę uchroniło nas od poważniejszych konsekwencji, gdyby jeden samochód w tę czy w tamtą, no jak u Szymborskiej we "Wszelkim wypadku". Ja się cieszę, że mogliśmy odwieźć Balbinę ten kawałek, że właśnie my. Przecież to najpiękniejszy i najmądrzejszy pies świata :loveu: Quote
mamanabank Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Florentynka napisał(a):- mam poczucie że od początku tak miało być i tylko dlatego nikt jej nie chciał przez ten cały czas. nic dodać nic ująć Quote
majuska Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Wg mnie też to jakoś wszystko się tak poukładało....że Balbinka w końcu do Florentynki i Adama trafiła, mnie ciekawi "czyja " ona będzie, bo w końcu Adam ma już jedną " swoją" parówę, zresztą wogóle wszystko mnie ciekawi, jak reszta stada, jak główna parówa, czy nie będzie zazdrosna? No ale na razie najważniejsze, żeby cało i zdrowo dojechali do domku, trzymam kciuki za podróż!!! Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Florentynka napisał(a):Mamonabank - dostaniesz nową wydmuszkową Balbinę! Będziemy sobie siedzieć razem z prawdziwą Balbiną i wyprodukujemy nową, lepszą pamiątkę z Balbiny. I bardzo dziękuję, że podrzuciliście parówę do Andzike. 6 godzin - masakra, aż mi głupio, że Was naraziłam na takie coś... No ale wreszcie się pozbywacie parówy, choć nie całkiem, bo przecież będziemy tu pisać i pokazywać się. Nie mogę się doczekać jutra, Balbiniasta wreszcie trafi do mnie - mam poczucie że od początku tak miało być i tylko dlatego nikt jej nie chciał przez ten cały czas. Ja też miałam to przeczucie,nie chwaląc się oczywiście, jako pierwsza.I oczywiście byłam świadkiem jak "przypadkiem"Balbina spadła z półki i pękła na pół...a stała pod anielskimi skrzydłami...pomyślałam,ze to nasze,dziewczyn łowickich,skrzydła,których już nie potrzebuje... Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='Andzike']mam Balbinę!!! Jest cudna, boska i rozkoszna na tych swoich krzywych łapkach :) slodka, megapozytywna, szybko ogarnęła gdzie jest micha (niestety, tylko z wodą...:( ) Mamanabanki po kieliszku herbaty wracają zmienić tytuł wątku a Balbina... śpi i chrapie, jak nie przymierzając Nelka... !!!! na posłanku :( (wrzucilam jej szanowne 16kg na narożnik, ale chyba jej za ciasno było...). Burak Biszkopt nie zachowywal się skandalicznie jak na niego ;) trochę poburczał, ale ogólnie luuuz. Florentynka, farciara z Ciebie, wiesz??? Będziesz miała cudowną parówkę... Dziewczyna zmęczona dzisiejszymi przeżyciami pochrapuje, ale zanim poszla spać zrobiłam jej fotkę ;) Jutro uskuteczniam "domową awarię" ;) więc porobię jej rano inne fotki ;) Co do chrapania Balbinki to wszyscy ,którzy znają Balbinkę,wiedzą,ze chrapie jak smok... Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 A teraz dzwonię do Mamnabank bo wczoraj(nie to było dziś)nie miałyśmy czasu pogadać,jak to było w podrózy i jak u Andzike...obydwie ledwo na oczy widziałyśmy...kombinowałam coś jak to mówią "w podobie" do Andzike ale pomyślałam,ze muszę mieć urlop na poszukiwanie w Gliwicach Cynia...jedziemy tam z Andzike po świętach... Quote
Becia66 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Romka napisał(a):Co do chrapania Balbinki to wszyscy ,którzy znają Balbinkę,wiedzą,ze chrapie jak smok... no to współczuję ....:diabloti: Piszcie, piszcie dziewczyny jak najwięcej, mocno ciekawy ten dzień będzie i chyba w większości przy kompie, och i ach i takie tam. Ja już od rana zaglądam i czekam na te obiecane foty od Andzike. Quote
mamanabank Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Najwyższa pora napisać jakie Balbina ma wady :-D Florentynka już pewnie w drodze :-) Oprócz chrapania, strasznie sypie się z niej sierść, za każdym pogłaskaniem leci puszek kłaków, taka uroda :-) Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 mamanabank napisał(a):Najwyższa pora napisać jakie Balbina ma wady :-D Florentynka już pewnie w drodze :-) Oprócz chrapania, strasznie sypie się z niej sierść, za każdym pogłaskaniem leci puszek kłaków, taka uroda :-) Trzeba ją dobrze wyczesać,oprócz obcięcia pazurków... Quote
mamanabank Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 A miejsce Balbiny UMilki w trybie pilnym zajmuje Arktik http://www.dogomania.pl/threads/194913-Arktik-porzucony-szczeniak-mix-husky-ju%C5%BC-nie-t%C4%99skni-w-schronisku-JEST-W-DT?p=15935071#post15935071 Quote
Andzike Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Siódma rano. Nelka na poduszce, Biszkopt pod kołdrą, a Balbinka popiskuje pod drzwiami. Chcąc nie chcąc wstałam i na pól ślepo wyszłam z nimi na spacer. Zdecydowanie kiepsko ogarniam dwa psy na smyczy, szczególnie gdy ten jeden jest mocno zazdrosny o Tą Co Rzuca Kość ;) Wróciliśmy ze spaceru i ... do wyra ;) tym razem Balbina została siła wsadzona do łóżka, niestety Biszkoptowi się to zupelnie nie spodobało i udziabał parówkę w nos. Tak tylko troszeczkę - ale parówka z piskiem uciekła do drugiego pokoju. Zgoniłam Biszkopta, wciągnełam Balbinę i poszlyśmy dalej spać. Skruszony Biszkopt oczywiście się dolączył i tak sobie dospaliśmy do 11.30... ;) Florentynka i Adam są już niedaleko, ale najpierw pojadą na miejsce spotkania, a potem Adam przyjedzie po Balbinę - niestety musze się pojawić w pracy dziś, chociaż żeby podbić kartę, co by urlopu nie brać ;) Balbina jest zupełnie nieinwazyjna, słodka i rozkoszna. Nie da się wyjść z pokoju, żeby nie pokuśtykala za mną... Balbina w łóżku :) I na podłodze :) Quote
Andzike Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Becia66 napisał(a):śliczne ma te cętki na łapach.... W ogóle ma cudne łapki :) takie grubaśne, ze dwa razy takie jak Biszkopt :) Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Bo łapeczki ma takie trochę jak jamnik...więc może i pazurki ma trochę jamnicze... Quote
Andzike Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dzwonił Adam :) za jakieś 20min. będzie po Balbiniastą :D :D :D Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Andzike napisał(a):Dzwonił Adam :) za jakieś 20min. będzie po Balbiniastą :D :D :D O kurczę...zdjęcia rób Andzike... Quote
Becia66 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 no kurczę napiszcie coś bo mnie roznosi... Quote
Romka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Becia66 napisał(a):no kurczę napiszcie coś bo mnie roznosi... Mnie też...a Mamanabank ,aktualnie bez dostępu do komputera,każe się informować...a tu nic... Quote
Becia66 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 może Adam pożniej przyjechał i jeszcze debatują.... Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Andzike pewnie wlewa w Adama kolejne kieliszki herbaty. W końcu gościnna z niej kobita, nie? Quote
sylwiaso Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 cioteczki cały "lasek brzozowy"życzy Balbince SZCZĘŚCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts