Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i gdzie wy tą biedną Balbinkę oddałyście - widać na zdjęciach jak ci ludzie psiny duszą, maltretują. A na jednym zdjęciu to chyba przygotowują tego wielkiego do zawieszenia na rożnie, bo łapy do góry i gotowe do wiązania. STRASZNE

Posted

No przecież Majuska ostrzegała, że u nas się psy dręczy i zaprzęga do wózka z kamieniami.
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że ten wielki jednak nie został upieczony na rożnie, albowiem okazało się, że zeżarł cały zapas drewna do kominka.

Posted

Florentynka napisał(a):
No przecież Majuska ostrzegała, że u nas się psy dręczy i zaprzęga do wózka z kamieniami.

...jak widać nie mam poważania na dogo:shake::evil_lol:..dostałaś Florentynko Balbinkę , bez wizyty nawet:evil_lol::evil_lol:

Posted

Florentynka pojechała dziś roboczo do Wrocławia, a ja z TŻ zabralismy Balbinkę do weta na przegląd techniczny.

Balbinka do weta jechała na kolanach TŻ i pomagała mu prowadzić samochód, potem odstawiła histerię przy przycinaniu pazurków.
Dało się przyciąć tylko milimetry i trzeba będzie często przycinać aż się nerwy cofną. Dziewczynka waży 13 kilo!
Niestety stwierdzono straszne szmery w sercu i jedziemy zaraz na EKG.
Trzymajcie kciuki mocno mocno, żeby to nie było nic poważnego!

Posted

mamanabank napisał(a):
Czekamy na wieści jak na szpilach!!

A 13kg!!! Rety, niedawno było jeszcze 17,5kg, nieprawdopodobne!

Też zwróciłam na to uwagę,bardzo schudła...może ten tłuszcz obciążał jej serduszko?

Posted

Jesteśmy.

Generalnie wiele hałasu o nic.
Serce Balbinki pracuje prawidłowo, troszkę wolno, ale stabilnie , zastawki ok, któryś (nie pamiętam który) przedsionek być może minimalnie powiększony.
Zrobiłyśmy też echo, podczas którego Balbisia zasnęła i budziła się tylko kiedy ją przewracano z boku na bok. Zalecenia: Carsivan.
Szczegółowe wyniki echa pojutrze.
Szmery są prawdopodobnie wynikiem jakiejś przebytej przebytej przez Balbisię infekcji.
Balbina cudowna, kochana i bardzo grzeczna.
Strasznie tylko ciągnęła w tą sklepową część gabinetu, gdzie mieli całą masę pysznych smakołyków.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Jesteśmy.

Generalnie wiele hałasu o nic.
Serce Balbinki pracuje prawidłowo, troszkę wolno, ale stabilnie , zastawki ok, któryś (nie pamiętam który) przedsionek być może minimalnie powiększony.
Zrobiłyśmy też echo, podczas którego Balbisia zasnęła i budziła się tylko kiedy ją przewracano z boku na bok. Zalecenia: Carsivan.
Szczegółowe wyniki echa pojutrze.
Szmery są prawdopodobnie wynikiem jakiejś przebytej przebytej przez Balbisię infekcji.
Balbina cudowna, kochana i bardzo grzeczna.
Strasznie tylko ciągnęła w tą sklepową część gabinetu, gdzie mieli całą masę pysznych smakołyków.

Rany,jak się cieszę...kupiłaś jej chyba Dzika_Figo co pysznego za to,ze była taka grzeczna?No choć coś malutkiego...możesz nam powiedzieć dopóki Florentynka we Wrocławiu...

Posted

Ale te nasze kundle potrafia nas czasem wystraszyć, dobrze, że taki z niej chudzielec teraz, to na pewno korzystnie dla serducha....ale z tym zasypianiem przy badaniu to mnie rozwaliła:evil_lol:, tylko rasowe parówy robia takie akcje:evil_lol:

Posted

No jestem...ufff. Napędziła mi stracha parówa. W poniedziałek będą pełne wyniki echa serca, to wtedy zobaczymy czy ją trzeba czymś wspomagać.
Może ona się po prostu zdenerwowała że ją gdzieś wywożą i dlatego tak szeleściła i zgrzypiała?