mamanabank Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Balbina Zabieramy Balbinkę ze schroniska, chcemy ofiarować jej lepsze zdrowe życie. Wiąże się to jednak z wydatkami (specjalistyczna karma, leczenie i hotelik) DEKLARACJE: STAŁE: marzec 10zł fundusz parówkowy :loveu: kwiecień 10zł fundusz parówkowy :loveu: maj 10zł fundusz parówkowy :loveu: czerwiec 10zł fundusz parówkowy :loveu: lipiec 10zł fundusz parówkowy :loveu: sierpień 10zł fundusz parówkowy :loveu: wrzesień 10zł fundusz parówkowy :loveu: październik 10zł fundusz parówkowy :loveu: listopad 10zł fundusz parówkowy :loveu: grudzień 10zł fundusz parówkowy :loveu: JEDNORAZOWE: 30zł fundusz parówkowy :loveu: 415zł z bazarku SPA 40zł za figurkę Balbinki 29zł skarpeta łowicka 260zł od Florentynki z bazarku na Farta 16zł skarpeta łowicka 124zł bazarek szeleczkowy 14zł skarpeta łowicka 200zł skarpeta łowicka W skarbonce Balbiny mamy [SIZE=5]10zł które zostało przekazane do skarpety łowickiej wydatki czerwiec 228zł KARMA RC OBESITY 21zł fiprex 200zł opłata DT lipiec (z góry) lipiec szczepienie 50zl odrobaczenie 24zł ochrona przeciwkleszczowa 12zł DT sierpień z góry 200zł sierpień karma 89zł DT 200zł (za wrzesień) wrzesień DT 200zł (za październik) październik DT 200zł (za listopad) listopad karma 89zł DT 200zł (za grudzień) banerek [FONT="][/FONT] Balbinka ma około 5-6 lat i jest w schronisku już po raz drugi. Pan Balbinki zabrał ją ze schroniska jako małego szczeniaka. Balbina miała dom, miskę, budę i ogródek, po którym biegała i... kopała dołki.To właśnie nie spodobało się "ukochanemu" panu Balbiny i oddał Korę (takie imię miała w domu) do schroniska jak niepotrzebną rzecz. Mała jest bardzo gruba, była też grubiutka, gdy przyprowadzono ją do schroniska. Ta grubość zagraża jej zdrowiu: stawom, sercu. Brak ruchu, łakomstwo i stres powodują, że mała zwiększyła rozmiary. Balbina jest po sterylizacji. nowe zdjęcia na str. 4 i 11 a także wielu innych :-) TEKST DO OGŁOSZEŃ: Balbina je z rozpaczy! Nieduża suczka, jeszcze młoda – ma dopiero 4 lata. Mieszka w schronisku, gdzie z nudów i rozpaczy obżera się ponad miarę. Skazano ją na życie w tych warunkach za kopanie dołków w ogrodzie. W efekcie Balbina roztyła się strasznie. Jeśli nie zeszczupleje zacznie mieć kłopoty ze zdrowiem. Balbina nie potrzebuje wiele – nieduży kawałek miejsca w ludzkim domu i w ludzkim sercu, kogoś, kto o nią zadba i pokaże jej, że oprócz jedzenia są na tym świecie inne fajne rzeczy. Balbina ma dużo do zaoferowania – jest miła, przylepna, spragniona kontaktu z człowiekiem. Ma w sobie dużo entuzjazmu i dużo ciepła. Ma przepiękne, wyraziste spojrzenie. Ma rozkoszne, koślawe nakrapiane łapki i merdający zakręcony ogonek. Odnosi się przyjaźnie do ludzi i do innych zwierząt. Balbina to mała, niekłopotliwa sunia, pełna niezwykłego uroku. Pokaż Balbinie jak piękne może być życie psa! Sunia przebywa w schronisku w Łowiczu. Kontakt http://www.dogomania.pl/forum/f1159/lowicz-schronisko-dla-zwierzat-171870/ NOWY TEKST Balbina – najpiękniejszy pies świata po wielkiej metamorfozie! Nakrapiane, koślawe łapki, zakręcony ogonek, bursztynowe spojrzenie, uroczy uśmiech – tak właśnie wygląda Balbina – najpiękniejszy pies świata. Troszkę podobna do welsh corgi, ale lepsza, bo jedyna i niepowtarzalna. Jeszcze parę miesięcy temu Balbina cierpiała na ogromną nadwagę – w schronisku zajadała rozpacz i nudę. Dzięki czułej opiece i rygorystycznej diecie w domu tymczasowym zrzuciła zbędne kilogramy. Odzyskała energię, entuzjazm i radość życia. Do pełni szczęścia brakuje jej już tylko własnego domu i człowieka, który ją pokocha. Za kącik w Twoim domu Balbina odwdzięczy się całym psim sercem. Spójrz tylko na nią – czy mając Balbinę można się martwić? Czy można być smutnym z Balbiną u boku? Ta cudowna, promienna sunia może wnieść tyle radości w Twoje życie! Balbinka ma 5 lat, jest wysterylizowana, zdrowa, ma komplet szczepień. Chcesz zostać właścicielem najpiękniejszego psa na świecie? Zadzwoń lub napisz… zainspirowany przez Balbinę wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/ Quote
Romka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Zrobimy w sobotę w schronisku,może grubiutka znajdzie dom! Quote
Figafiga Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Do góry Balbinka do domku:multi::multi::multi::multi: Quote
Romka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Spróbuję zainteresować Balbiną dziewczyny z południa Polski tam jak widziałam na wątkach parówy mają wzięcie.Figa kiedy możesz iść ze mną do schroniska Twoje zdjęcia zrobia z grubej Balbiny miss Uniwersum! Quote
Romka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Bede ok.10 00 jak będę rano nie mogę być pózniej!Spotkamy się przy okazji postrzyżyn Miśka!Bardzo chętnie damy znać na pewno! Quote
Florentynka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 No to się melduję! Hi hi - sympatia do parów to nie jest chyba kwestia lokalizacji, tylko bardziej personalna. Balbina śliczna jest, ale od razu mówię, że ja jej nie wezmę - jestem zaparówiona na śmierć. Ale może będę mogła pomóc w inny sposób. Zróbcie dziewczynie jakąś fajną fotkę, zaczniemy od banerka, żeby przyciągnąć więcej ludzi i będziemy kombinować jak znaleźć dom paróweczce. Romka - to ten Pikunio, co szedł do adopcji jakoś tak naraz z moją Łucją to teraz u Ciebie jest? Quote
mamanabank Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Witaj! Romka będzie dzisiaj zakręcona, to ja Ci powiem, że tak, Pikunio jest u Romki i miewa się świetnie! kangurek Quote
Florentynka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Fajnie, dobrze chłopak trafił! Moja Łucja podobno za nim tęskniła trochę... Trzeba się brać do roboty i szukać domu paróweczce - nie wiem czemu ludzie nie doceniają takich psów, toż to cudo, na tych krzywych łapkach i cudnie nakrapiane! Quote
Romka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Tak Florentynko to ten sam Pikuś teraz Pako podobnie a jednak inaczej bo chciałam,żeby miał nowe życie!Twoja parówa i mój Pako są na zdjęciach w domu Beaty tuż przed tym jak pojechały do swoich nowych domów!Wejdż na wątek Pikuś maleńki staruszek z Orzechowców ma dom!Tam zobaczysz swoją Łucyję i mojego Pako! Rano oddawałam do adopcji dwie malutkie suczki Blankę i Figę obie mają wątki obie znalazły naprawdę świetne domki w których są zwierzęta jest tez dużo przestrzeni do spacerow.Pomino tego zdążyłam wziąć na spacer "Grubą Kaśkę"-zdjęcia wrzuciłam Mamienabank i pewnie zaraz je zobaczysz!Kierownik schroniska obiecal mi,że Balbina będzie biegać luzem po schroniaku może będzie miala więcej ruchu!Kupujemy też dla niej specjalną karmę,może trochę schudnie!Mała wrócila do schroniska chcialabym znależć jej dom!Dziękujemy za pomoc!Czytam z przyjemnością Twoje posty!Zawsze mnie rozbawią!Pozdrawiam serdecznie!Moje 2 psiaki Romcia i Pako też Cię ściskają! Quote
Romka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dodam jeszcze że nasza mazowiecka parówa zrobi kilka kroków i kładzie się na brzuszku ,jesli oczywiście nie wywala go do głaskania!:evil_lol:Ożywia się wyrażnie na widok kota i próbuje biec!Waży bardzo dużo ,myśle,ze powinna schudnąć nawet 5kg! Quote
mamanabank Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Moim zdaniem powinna ważyć z 6-7kg, a wazy pewnie z 16! :crazyeye: Zdjęcia za moment. Quote
Figafiga Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 oj pewnie więcej waży..moja suka waży 15 kg a jest trochę większa...mi się wydaje, że z 10 kg byłoby ok w jej przypadku ważyć.Będziecie jutro o 10.?? bo znajdę czas i mogę podjechać...i wziąść na spacer Balbinkę, może wezmę swoją i zobaczymy jak reaguje na inne psiory Quote
mamanabank Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Tak, jesteśmy jutro o 10.00. Musisz być! Nadworny fotografie! Quote
Romka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Małgoś tak się cieszę ,że masz czas!Oczywiście ,ze będziemy!Tylko Ty robisz tak piękne zdjęcia !Zaraz zobaczysz moje...i zrozumiesz dlaczego tak czsami Cię zadręczam! Quote
Figafiga Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dręcz mnie dręcz!!!ha ha ha...a jakbyście mnie teraz zobaczyły z packą w ręku i gipsem :evil_lol: z doskoku piszę ps.Romka wysłałam Ci PW Quote
Romka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jak się domyślacie po wytężony w dal spojrzeniu Balbiny tam w lesie czaił się...kot schroniskowy Łiskas!:lol: Quote
Figafiga Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 nie ma bata, biorę Negrę i Balbinkę na spacer i lekkie bieganko:evil_lol: Quote
Florentynka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Pierwszy banerek dla Balbiny ( podlinkowany) - będzie więcej zdjęć, to zrobię więcej banerków do wyboru. Pokazałam parówę mojemu TZ-owi - teraz przeżywa załamanie, że taka fajna parówa a my nie możemy jej mieć :shake: Quote
majuska Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Banerek przyciąga:p Melduję sie u Balbinki, co za cudowne imię, takie parówkowe:eviltong: A tak wogóle, to ona to tak pod fokę już podchodzi bardziej:evil_lol: Co prawda to prawda, u Florentynków jest zaparówienie na maksa, ale dziś jej porobie troszkę ogłoszeń, wogóle to fajnie by było, żeby miała jakieś zbliżenia pyszczka , coś ze smutnymi oczkami, albo na rączkach jak się tuli...wiecie takie rozczulajace;) Quote
Figafiga Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ma się rozumieć.Nadworny fotograf naszego schroniska gotowy do realizacji zamówienia na zdjęcia Balbinki:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: za 1,5 godzinki jej porobię.Nie ma słoneczka, ale dam radę...wymodzić coś przekłuwającego serce....:razz::razz::razz: Quote
Recommended Posts