Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A Ty co już nie śpisz??

A bo jak nie wywlekamy, to rano są kałuuuuże, niestety

Aaaa... no to ok, to jestem za postronkiem w takim razie, temat kałuż jest mi bliski:roll:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Balbina była u mnie jeden dzień i robiła dokładnie to samo, cały czas toczyła się w stronę domu, a było to latem, wszyscy siedzieliśmy na zewnątrz, zawrócić ją z drogi było bardzo trudno z jej ówczesną masą, stosowałam wspominaną tu wcześniej metodę na lewarek i na walec ;-) inaczej się nie ruszyła z miejsca.

Posted

Domatorka Balbina, którą na ogół trzeba wywlekać na sznurku na spacer, dziś nagle zapałała entuzjazmem do wychodzenia. Oczywiście nas to zaskoczyło i staraliśmy się odkryć przyczynę tej nagłej zmiany nastawienia.
Okazało się, że z krzaka gdzie wywieszone są jedzonka dla ptaków, spadła tekturowa wytłoczka po jajkach, która była napełniona stopionym smalcem z ziarnami.
Co prawda ptaszki wyjadły tłuszcz i ziarenka, ale w upadłej wytłoczce pozostał smród, który Balbinę przyciągał jak magnes. Biedna, zagłodzona sunia wymykała się z domu żeby żuć tekturkę!

Posted

Biedna, zagłodzona sunia wymykała się z domu żeby żuć tekturkę!

No ja nie wiem, ale myślę, że to najwyższa pora, aby ciotki łowickie zrobiły wizytę poadopcyjną, zaczyna mi sie ten dom nie podobać:diabloti:

Posted

majuska napisał(a):
No ja nie wiem, ale myślę, że to najwyższa pora, aby ciotki łowickie zrobiły wizytę poadopcyjną, zaczyna mi sie ten dom nie podobać:diabloti:

Koniecznie,wizyta poadopcyjna,koniecznie...;)

Posted

mamanabank napisał(a):
Co Ty Romka, ziąb jak nie wiem! Ja tam do Krakowa nie jadę, phi!

A jak Ci napiszę, że przed chwilą Balbina została nakryta na przeżuwaniu kawalątka surowej cebuli, który spadł na podłogę, to też nie przyjedziesz?
Zapraszam na poadopcyjną na wiosnę, jeśli ziąb Wam straszny.

Posted

Menu na dziś ( jak na razie):
- kawa mielona sucha ( wysypało mi się)
- ser biały twarogowy ( dostała legalnie w ramach porannej przekąski)
- cukinia surowa ( spadnięta na podłogę w ferworze przygotowań do obiadu)

Posted

Prawda, prawda Glajpo, Gjalpo (? imię ma skomplikowane, jakiś księciuniu?) bardzo imponujący, reszta stada burkowata nieco :-D ale też warto zwrócić uwagę. Dobrze się ogląda szczęśliwe psy ;-)

Posted

Mamanabank, proszę mnie tu nie kpić z imienia Jego Wysokości! Tu zapodaję poniżej w oryginale i z tłumaczeniem - trochę koślawy mój tybetański "hendrajting", ale nie mam tybetańskiej klawiatury i inaczej nie pójdzie:

Posted

Ja w ogóle tych "burkowatych" nie zamierzam komentować, jedyne, co mogę zrobić to udawać, że nie zauważyłam zniewagi...
A tak BTW - nie spodziewałam się, że Balbina się zechce włączyć w zabawę Gjalpa z Kangurem, na ogół wszyscy w takiej sytuacji uciekają. No ale Balbisia to taki malutki czołg...

Posted

Pacz pan, pacz pan, jakie miastowe wszystkie i światowe, "burki" im nie pasują!
Och przepraszam szanownego księciunia wraz ze świtą przerasową :-)

A jakby ktos powiedział żeś mamanienabank ?

Nie uwierzyłabym...

P.S. Burki kocham nad życie :-)

Posted

mamanabank napisał(a):
Pacz pan, pacz pan, jakie miastowe wszystkie i światowe, "burki" im nie pasują!
Och przepraszam szanownego księciunia wraz ze świtą przerasową :-)

No... Owszem, przerasowe są, a co!
Łucja i Balbina to jest sama śmietanka parówkowej elity, to są najrasowsze, modelowe, wzorcowe parówy.
Flo jest typową neurotyczną panienką z dobrego domu - romantyczna, histeryczna, wzdycha po kątach i pewnie pisze wiersze jak nie patrzymy.
A Kangur z tym swoim długim nosem i sylwetką to przecież jak jakaś "hrabini" wygląda, heraldycznie wręcz.

• 2 weeks later...
Posted

Florentynka napisał(a):
A niedobre baby! Nikt do Balbisi mojej nie zajrzał! Fe!
Niniejszym melduję że wróciłam, stęskniona za moim stadem i za Wami trochę też...

Niech Ci się w głowie nie przewraca ;)ale my za Tobą także trochę tęskniliśmy:roll:..nawet dziś zapytałam Mamanabank czy już wróciłaś...:lol::lol: