Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

66 i kilka kolejnych....:megagrin::megagrin::megagrin:
Chyba nie będę oryginalna jak po raz kolejny przyznam,że wspaniałe stado, coś czuję, że Gjalpon wie, że robisz mu album, bo tak pięknie pozował:p

Posted

"Kochane Ciocie!
Próbowałam się wyrywać, wyskoczyć z tej wanny, wiłam się na wszystkie strony, ale mieli strasznie dużo rąk i nie dałam rady - wykąpali mnie!
A przecież nic złego nie zrobiłam, nawet się nie wytarzałam, bo przy tej parszywej pogodzie nie ma w czym!
W końcu się jakoś wyrwałam.
Łaskawie ręcznik rzucili, żebym się mogła powycierać.

He he to nie tylko ja miałam sadystyczny pomysł wykąpania parówy :evil_lol:

Posted

[quote name='Anette']
He he to nie tylko ja miałam sadystyczny pomysł wykąpania parówy :evil_lol:[/QUOTE]
Witamy serdecznie na wątku Balbinki.
Mam nadzieję, że Klara nie kłaczy tak jak Balbina - ona postanowiła zmienić całą sierść, chyba w efekcie przeprowadzki z boksu do domu. Korzysta z dobrodziejstw ogrzewania i linieje na potęgę, kąpiel pomogła tylko troszkę. W dodatku skórę ma wrażliwą moja parówa i musi mieć osobną szczotkę - taką z włosia, a nie drucianą, jak reszta stada.

Posted

[quote name='Florentynka']Witamy serdecznie na wątku Balbinki.
Mam nadzieję, że Klara nie kłaczy tak jak Balbina - ona postanowiła zmienić całą sierść, chyba w efekcie przeprowadzki z boksu do domu. Korzysta z dobrodziejstw ogrzewania i linieje na potęgę, kąpiel pomogła tylko troszkę. W dodatku skórę ma wrażliwą moja parówa i musi mieć osobną szczotkę - taką z włosia, a nie drucianą, jak reszta stada.[/QUOTE]

Nie, Klarcia na lichutkie futerko więc nie ma z czego kłaczyć. Dlatego kocham jamniory że okres lnienia przechodzi sie bezbolesnie. Minusem jest to że trzeba z psem w kubraczku wychodzic bo marznie na spacerach .
Ale wiem cos na ten temat bo rottka lniała tak że mieszkanie wyglądało jakby było rok nie sprzatanie- wszedzie latające kłęby podszerstka głównie z okolic tylnych łap i ogona-masakra

Posted

Wpadnijcie do mnie - po 3 dniach od odkurzania, podłoga pokryta jest prawie równomiernie kłakami, z wyjątkiem kątów, gdzie ulokowane są piękne pukle. Spokojnie mogłabym tym czymś wypchać jakieś pluszaki dla Twoich jamników Anette :roll:

kocham kudłacze, ale trymer mamynabank kocham jakoś obecnie bardziej... ;)

Posted

E, zrzędzicie. Co Wy wiecie o linieniu...pewnie niedługo będę mogła pokazać jak wygląda prawdziwe linienie. 60 litrowy wór podszerstka - to jest coś! Mam takie dwa z ubiegłych lat i uporczywie poszukuję kogoś, kto mi to przerobi na wełnę.

Posted

[quote name='Andzike']Wpadnijcie do mnie - po 3 dniach od odkurzania, podłoga pokryta jest prawie równomiernie kłakami, z wyjątkiem kątów, gdzie ulokowane są piękne pukle. Spokojnie mogłabym tym czymś wypchać jakieś pluszaki dla Twoich jamników Anette :roll:

kocham kudłacze, ale trymer mamynabank kocham jakoś obecnie bardziej... ;)[/QUOTE]

he he ja kiedyś się zastanawiałam czy tego podszerstka na wełnę nie przerobić, a potem na bazarek :) ze sweterkami i skarpetami- prawie jak góralskie

Posted

[quote name='Florentynka']60 litrowy wór podszerstka - to jest coś! Mam takie dwa z ubiegłych lat i uporczywie poszukuję kogoś, kto mi to przerobi na wełnę.[/QUOTE]

To zwracam honor... ;)
Śniło mi się czy ostatnio chodził jakiś link do filmiku czy artykułu o sweterkach z tego co można wyczesać z kota?
Florentynka, pomyśl ile swetrów było z Gjalpo...
I na bazarek :D :D :D

Posted

[quote name='Florentynka']E, zrzędzicie. Co Wy wiecie o linieniu...pewnie niedługo będę mogła pokazać jak wygląda prawdziwe linienie. 60 litrowy wór podszerstka - to jest coś! Mam takie dwa z ubiegłych lat i uporczywie poszukuję kogoś, kto mi to przerobi na wełnę.[/QUOTE]

Widzę z e wpadłysmy na ten sam pomysł :)
Ja wyczesywałam z rottki codziennie jedną pełna reklamówkę a wyobrażam sobie ile z Twojego tybeta można wyczesać

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Wystarczy wysłać do Beci ;-). Choć Łucji nie pomogło...[/QUOTE]

no raczej nie pomogło bo miałam co zbierać po ostatnich odwiedzinach, zwłaszcza z Florentynkowego łóżka :cool3:

Posted

[quote name='Becia66']no raczej nie pomogło bo miałam co zbierać po ostatnich odwiedzinach, zwłaszcza z Florentynkowego łóżka :cool3:[/QUOTE]

Taa, pewnie oprócz Łucjowych kłaków były tam jeszcze Balbinowe, Florencowe, Gjalponowe, Kangurze, kocie... Aśka przywiozła ;-)
A Twoje dobrze wychowane suczki patrzyły z oburzeniem.

Posted

Parówa straszliwa jest!
Scenka pierwsza: Ogród. Psy. Gjalpo z kością. Na którejś z sąsiadujących posesji dziecko z gwizdkiem. Dziecko zaczyna gwizdać, psy się zrywają i biegną szczekać.
Kość zostaje (po)rzucona. I oto widzimy, jak Balbina porzuca szczekające stado i cichcem, wężowym ruchem pełznie ku kości. Rozpłaszczona na ziemi, ukryta wśród zdechłej trawy czołga się powolutku uważnie łypiąc na boki, czy aby prawowity właściciel kości nie nadciąga. Otóż i nadciąga! Widzimy go, jak startuje spod siatki, w paru skokach pokonuje odległość dzielącą go od kości i...w tym momencie Balbina rzuca się na trawę na wznak i wpijając się zębami w Gjalpową łapkę wrzeszczy "ratunku, biją mnie, ratunku, biją małego, ratuuuunkuuuu!!!!" Gdybym nie widziała scenki od początku do końca pewnie bym jej uwierzyła.

Scenka druga: siedzimy z Dorotą w pracowni, psy "na pokojach" jedzą sobie świńskie racice. Najpierw słychać chlupot z toalety, co oznacza, że Gjalpo przerwał jedzenie i poszedł się napić. Gjalpo konsekwentnie gardzi wodą z miski i z tego co dostępne w domu uznaje jedynie "muszlowiankę". Przestaje chlupać. Słychać tupot łap, ryk Gjalpa i wrzask straszliwy katowanej Balbiny. Oczywiście zrywamy się i pędzimy ratować. Gjalpo leży na swoim obiedzie i usiłuje strząsnąć z siebie Balbinę, która z wściekłą furią tarmosi go za futro na boku. I wrzeszczy przy tym straszliwie. Tak straszliwie, że Dorota myślała, że Gjalpo ją morduje i że znajdziemy trupka paróweczki biednej...

Posted

[quote name='mamanabank']Jestem absolutną zwolenniczką suchej karmy, dwa razy dziennie. Kropka.
Mhm. I Balbiny, która potrafi opędzlować 4 miski naraz? Ona się autentycznie multiplikuje na widok jedzenia - potrafi okraść wszystkie pozostałe psy jednocześnie. A suchym się dławi, biedulka.

Posted

No fakt, grymaśna nie jest. Wczoraj robiłam surówkę z kapusty, głąb odłożyłam dla królika, ale Balbinka tak prosiła...żarła tą surową kapustę jakby to było nie wiem co!

Mamonabank: musiałam sobie wygooglać to Puffi i to drugie...chyba jednak podziękujemy.