Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
To nie lepiej stowarzyszenie? Rzadzi zarzad, a nie 1 oso=ba fundator?

Stowarzyszenie musi mieć odpowiednią ilość członków.
My tylu nie mieliśmy.
U nas nie do końca rządzi Fundator, zarząd właściwie.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja gratuluję i mam nadzieję, że się wszystko uda. Uważam, że to bardzo dobry krok. Same się zabieramy do założenia fundacji (wcześniej stowarzyszenia) od dwóch lat i na razie mamy jedynie założony komitet. Stowarzyszenie jest zawsze trudniejsze jeśli chodzi o liczbę osób i ew. późniejsze z tym problemy.
Nie wiem o co chodzi z naginaniem prawa, to się zdarza u osób prywatnych, stowarzyszeń i fundacji. Nie ma co przekreślać. Założenie fundacji sporo ułatwia. Nam, by ułatwiło dużo, ale finanse nas ograniczają.

Posted (edited)

Błagam o ogłoszenia dla sierotki którą właśnie przywlekłam do domu .

Może łatwiej będzie jak skopiuje pierwszy post

Jedna z najruchliwszych ulic Tomaszowa , auta pędzą nie wolniej niż 80-90 km/h , a na środku tej ulicy szczeniak obgryza sobie torebkę foliową , dla mnie pech , dla niego szansa na życie ,akurat tamtędy jechałam , zatrzymałam się na środku żeby zablokować ruch i idę do maluch , a on ucieka , szczeniak prawie dziki , na szczęście głodny , a ja wracałam z zakupów , dał się złapać na serek żółty . Zabrałam do domu , bo w schronie pewnie nikt by mi furtki nawet nie otworzył , w domu burza z piorunami , TZ wściekły , ale to jakoś przeżyjemy .Najgorsze , że szczyl dziki , panicznie boi się moich psów , skacze do nich z zębami , a ja nie jestem w stanie wytłumaczyć im żeby do niego nie podchodziły , teraz małe siedzi w klatce , przerażone , piszczy jak tylko chce go dotknąć . Małe to dziewczynka , na oko 3-4 miesiące , zmienia właśnie ząbki .

http://www.dogomania.pl/forum/threads/236528-3-4-miesięczny-szczeniak-z-ulicy-(dosłownie-)-pilnie-szuka-domu-!?p=20050099#post20050099

Bardzo proszę o ogłaszanie psiaka .

Dane kontaktowe :
tel.694-195-509 , mail :[email protected]

Edited by Anja2201
Posted

Jesteśmy bardzo ciekawi postępów w rejestracji.Moim zdaniem trzeba mieć sporo kasy,aby coś takiego rozpocząć.Poza tym wiążą się z tym różnego rodzaju zagrożenia.

Posted (edited)

Witam na dogomani kociego.pazura.
Osobę znikąd....

Trzy posty i trzy obraźliwe.
Styl i poziom wypowiedzi bardzo podobny do stylu lavini.

A więc wyjaśniam.
Mamy pieniądze na rejestrację fundacji - choćby stąd, że pracujemy i mamy stałe dochody.
Stać mnie było, żeby wozić i leczyć psy ze schroniska to i stać mnie zarejestrowanie fundacji.

Psy, które znajdziemy na ulicy trafią do tomaszowskiego schroniska, bo to obowiązek TTMiOnZ, które administruje schroniskiem. Wyłapywanie bezdomnych psów w mieście to obowiązek tej organizacji. Taką umowę podpisało i niech się z niej wywiązuje. I na to dostaje pieniądze miesięcznie.

Nadmieniam, że już Tamira i Szakra i szczeniak wczoraj znaleziony nie trafiły do schroniska. A może powinny?
Albo może TTMiOnZ powinien się do ich utrzymania dołożyć?

Acha i jak Pani Prezes odda winne nam pieniądze przypominam 630 zł. nie licząc nie opłacanej Kamy, Donalda to będzie nasz stać, żeby pomóc jakiemuś psu z ulicy.

Słowo laski mamy uznać za komplement? Owszem całkiem nieźle wyglądamy jeszcze jak mniemam:)
Ale odrobina dobrego wychowania i szacunku by się przydała

Edited by ocelot
Posted

koci.pazur napisał(a):
Jesteśmy bardzo ciekawi postępów w rejestracji.Moim zdaniem trzeba mieć sporo kasy,aby coś takiego rozpocząć.Poza tym wiążą się z tym różnego rodzaju zagrożenia.

Z czyjej strony , bo strasznie mnie to ciekawi :diabloti:

Posted

psiara56 napisał(a):
Pewnie - najlepiej jest się przebrać i z nienacka albo ukryć się i udawać......:evil_lol: styl wiadomo czyj skąd ja to znam?:razz:

Może to bal karnawałowy?

Posted

Anja2201 napisał(a):
Jako ta kibicująca ma się rozumieć :evil_lol:

No wiadome :diabloti: i nadworny ogłaszający tyż :evil_lol:

Posted

Kibicuję kochane od dawna z całego serca :) Tyle, że częściej na Fb , ale tu też nieraz zagladam i podczytuję. Wierzę w Was dziewczyny. Oby tak dalej i nie przejmowac się jakimiś tam złośliwymi kocimi pazurami ;)

Posted

Amadorka napisał(a):
Fajnie,że wszystko się Wam dziewczyny udało i Fundacja wystartowała.

Jeszcze troszkę przed nami.... formalności. Ale mamy nadzieję, że się uda wszystko ząlatwić:)

Posted

No to lask:loveu:i....a tu watek będzie??? Bo ja nie FB:shake:

A kibicować Wam będę z całego serca i nie tylko;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...