amica Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Jak dobrze, że cioteczki przybyły na wątek malutkiej Iskierki:)!!!! słodzik z niej niesamowity! Pomóżmy Evelce przywrócić Iskierce sprawność! Czy takiemu słodziakowi można czegoś odmówić, a tym bardziej pomocy? Quote
NaamahsChild Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ewelinko, czekamy na Was..:) Dzisiaj przyjedziecie? Quote
Evelka Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 NaamahsChild napisał(a):Ewelinko, czekamy na Was..:) Dzisiaj przyjedziecie? Martuś Kochana!:loveu: Nawet nie chcę myśleć co byśmy zrobili (a raczej czego byśmy nie zrobili) bez Waszej pomocy i wsparcia! Jesteście wspaniali!:loveu: A z racji, że dziś w końcu (po zimowej przerwie) udałam się do pracy i dopiero wróciłam to dziś już nie pojedziemy, ale wyruszamy jutro z samego rana! Zatem do zobaczenia;) A Wy Cioteczki trzymajcie MOCNO kciuki!!!!!!!!! Jutro wszystko się okaże... MUSI być dobrze...! Quote
Divi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bazarek prawie gotowy wieczorem wsawie zdjęcia, a raczej moja druga połowa bo ja nie zabardzo umiem. Napiszcie mi tylko czy może byc i jaka jest data zakończenia ja wstawiłam byle jaką na razie. http://www.dogomania.pl/threads/182738-Tworze-Lubisz-dobry-film-A-adnAE-biA-uterie-Iskierka-zaprasza-8-04-10-godz-21-00?p=14382099#post14382099 Quote
amica Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bazarek bardzo fajny, super wyróżniłaś na zielono nazwy przedmiotów. :) Zdjęcia jakbyś miała kłopot to pisz śmiało, pokierujemy Cię :) Quote
NaamahsChild Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Piszę w imieniu Evelki i swoim (oraz Iskierki oczywiście). Opatrunek został ściągnięty. Na lewej łapce niestety zrobiła się odleżynka, troszkę zaropiała i śmierdząca. Dostała na nią maść i została zaopatrzona. Prawdopodobnie powstała, ponieważ w gipsie zrobił się luz (możliwe, że z powodu utraty masy mięśniowej), doszło do niewielkiego podciągnięcia się łapki ku górze, w pewnym momencie ona jej się tam zaklinowała, spuchnęła i doszło do pojawienia się obrzęku zastoinowego. Pojawiło się lekkie niedokrwienie miejsca i nie wiadomo, czy nie doszło do uszkodzenia nerwu. W związku z tym, dr Bieżyński prosił, by zaprezentować Iskierkę jutro:) I tak to Evelka wraz z Iskrą zamieszkała dzisiaj u nas. Obżarte pizzą, a suczydło zmęczone emocjami leżymy sobie na kanapie i trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień. Evelka prosiła dodać, że nic jej się nie chce, to się dzisiaj nie loguje;) Ale wybaczamy jej to, w końcu specjalnie dla Iskry zerwała się o poranku (bardzo wczesnym! - dopisek Eweliny), żeby tutaj przyjechać z naszą małą damą;) Quote
Divi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bardzo mocno trzymam kciuki za maleńką i mam nadzieje, wierze że wszystko będzie dobrze. Quote
Vlk Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ale dawno nie byłam u ISkierki. Dopiero po obronie jestem, więc na razie nie myślę tylko podniosę ślicznotkę :) Quote
Evelka Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Dziś znowu byłyśmy u dr Bieżyńskiego... Ruchomość w stawach kolanowych faktycznie jest dużo lepsza, ogólne wyprostowanie nóżek też. Ale niestety Iskierka zaczęła je krzyżować:-( A to nie rokuje zbyt dobrze... Ale na szczęście odleżyna bardzo ładnie się goi i ten pierścień pouciskowy też już powoli zanika:multi: Generalnie Maleńka znacznie lepiej radziła sobie wczoraj z tą nóżką z odleżyną, bo ona była w opatrunku, który delikatnie usztywniał Jej staw skokowy. W związku z tym doktor zalecił opatrunki lekko usztywniające na stawy skokowe (ten na łapce z odleżyną mamy zmieniać co 2/3 dni), żeby ułatwić Jej chodzenie w prawidłowej postawie. Mamy też intensywnie rozciągać Jej łapki na boki, żeby wyeliminować krzyżowanie. Za 2/3 tyg. jedziemy do kontroli. Doktor mówi, że albo będzie znaczna poprawa, albo zasadniczo nic więcej nie będziemy w stanie zrobić...:-(:-(:-( A Iskierka tak bardzo się stara! Tak garnie się do życia! Każdy Kto Ją poznaje zawsze jest Nią zachwycony! Ten pies jest WYJĄTKOWY! Teraz intensywnie myślimy co dalej. Na codzienne wyjazdy do katowic na rehabilitację nie ma szans. O DT na miejscu na czas ćwiczeń i zabiegów pewnie też nie ma co marzyć... Ale tak sobie myślimy z TŻ'tem, że może pojedziemy tam chociaż na jedną wizytę? Żeby pokazali nam dokładnie wszelkie możliwe ćwiczenia, powiedzieli, czy np.laser ma jakikolwiek sens w tym przypadku... Co o tym sądzicie? Sama już nie wiem co myśleć, ale musimy jakoś intensywnie działać, żeby poprawa faktycznie się pojawiła i żeby nie zaprzepaścić wyniku zabiegu. Zresztą odkąd Iskierka chodziła w wyprostowanej postawie to znacznie usprawniło Jej się załatwianie potrzeb fizjologicznych! Tj.oczywiście nadal była wyciskana, ale szło to o niebo sprawniej. Naprawdę zmiana była ogromna i niesamowita! Dlatego też tak ważne jest Jej utrzymanie w normalnej postawie. Wspaniała Pani z Wrocławia, która zakładała Iskierce opatrunek wymyśliła też, że możnaby zrobić Jej takie ochraniacze/usztywniacze skórzane na stawy skokowe, które pomagałyby Maleńkiej trzymać nóżki prosto. Chciałam jeszcze ogromnie podziękować dr Bieżyńskiemu, który znowu konsultował Iskierkę bezpłatnie i Pani (z czarnymi lokami;)), która Ją, również bezpłatnie, opatrywała, a jeszcze wyposażyła nas w specjalną maść na odleżyny i spory zapas środków opatrunkowych, żebyśmy spokojnie mogli Ją przewinąć!:loveu: Quote
Evelka Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 [quote name='Divi']Bazarek prawie gotowy wieczorem wsawie zdjęcia, a raczej moja druga połowa bo ja nie zabardzo umiem. Bazarek jest wspaniały! Divi - ogromnie dziękuję za jego zrobienie, a Tobie - amica za piękne rzeczy, dzięki którym mógł on w ogóle powstać! Jesteście wspaniałe Cioteczki!:loveu: Quote
Divi Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Myśle, że dobrze by było pojechać do tych Katowic. A czy to jest jakis specjalista od zwierząt, czy równiez dla ludzi ? Quote
Evelka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Tam jest cały ośrodek rehabilitacji dla zwierząt! Zwłaszcza dla psów, dlatego naprawdę mają tam spore doświadczenie i wiedzę w tym zakresie. Popołudniu spróbuję tam zadzwonić najwyżej i podpytać co i jak:) Quote
NaamahsChild Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Evelko, ja jestem na Śląsku, blisko Katowic, do poniedziałku. Możemy pojechać tam razem, jeśli uda się Wam jakoś to zorganizować.. Quote
Evelka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 O to super! Zaraz odszukam numer do nich i jak będę wiedziała coś konkretnego to dam znać. Quote
Evelka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Niestety nikt już nie odbierał. Będę próbowała jutro. A Iskierka całkiem sobie radzi na tych nóżkach! Jeszcze bez rewelacji, ale mam wrażenie, że jest lepiej niż wczoraj. To taka dzielna, mała dziewczynka... Quote
kas999 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Iskiereczko kochana cały czas o Tobie myślę. Evelka teraz będzie już tylko lepiej. Quote
Majki1510 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Przepraszam za offa ale my też mamy "uroki" wsi - POMOCY http://www.dogomania.pl/threads/182900-Nie-umiem-szczekaAE-czy-to-oznacza-dla-mnie-A-mierAE?p=14399840&viewfull=1#post14399840 Prosimy o pomoc dla Portoska Quote
Asior Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Evelka, pisz do karusiap, ona jeździła na rehabilitacje ze sparaliżowaną Roxi gdzieś tu do krakowa do ludzkiego masażysty, u którego właśnie bywa wiele psów!!! Quote
Evelka Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Asior, dzięki za inf. Napiszę do Niej na pewno. Tylko teraz niestety mamy problem:( Iskierka od wczorajszego wieczora ma biegunkę... Dziś doszły wymioty. Widać, że się źle czuje bidulka:( Na szczęście nie ma temp. Zaraz jedziemy do weta. Nie mamy pojęcia co się mogło stać, przecież Ona nie chodzi po polu, nie mogła nic zjeść przez przypadek. Trzymajcie proszę kciuki! Quote
NaamahsChild Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Jak się czuje Iskierka? Biedne maleństwo.. Quote
karusiap Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Asiorku ten Pan do ktorego jezdzilam to glownie kregarz,moze pomoc przy problemach z kregoslupem. Iskierki rehabilitacje powinna poprowadzic Pani z Katowic, o ktorej byla juz mowa. Roxi jezdzila do niej przez 2-3 tyg codziennie na godzinne rehabilitacje z p.Magda. Quote
amica Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Jak się dziś czuje Iskierka? Co powiedział wet? Dziewczyny trzymam za Was kciuki! Iskierka zrobiła niezły prima aprlis Quote
Vlk Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 spróbuję podpytać, czy ktoś mógłby ją na DT wziąć, z okolicy Katowic, a nuż się uda (chociaż problem taki, że wszyscy zapsieni...) Quote
Recommended Posts