Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Taksowa obróżka jak zwykle zbiera pochwały! Uwielbiam jej wyroby, Eris ma dwie od niej. :) No i Franek teraz tą w kropki. Wdzianko supermęskie, co? :diabloti:

Dzwoniłam do weta dowiedzieć się co wyszło w tym moczu Erisa, szczawiany niestety, nierozpuszczalne. Także kupujemy karmę HILLS U/D i obserwujemy. Ponoć pozawoli ona opóźnić proces tworzenia się nowych kamieni i następnej operacji.
Szkoda tylko że muszę karmić jedynie nią, takie karmy jego nie sycą a tuczą... No i niestety po sierści też widać, że to karma lecznicza.

Posted

Niestety mam podobny problem ze swoim psem, tylko ja bym chciała, żeby go ta Gastro choć trochę tuczyła, a on nic ;). No i sierść też kiepska :roll: Najważniejsze jednak, że te nasze karmy pozwalają uniknąć innych, ważniejszych problemów i tym należy się pocieszać...

Posted

[quote name='Amber']Niestety mam podobny problem ze swoim psem, tylko ja bym chciała, żeby go ta Gastro choć trochę tuczyła, a on nic ;). No i sierść też kiepska :roll: Najważniejsze jednak, że te nasze karmy pozwalają uniknąć innych, ważniejszych problemów i tym należy się pocieszać...

I dokładnie tak jak piszesz, tym się pocieszam. A jaką karmę teraz Jari je?

gandalf
- dziękuję, trzymaj długo. ;)

Posted

Aktualnie Royal Canin Intestinal Gastro Low Fat, byłam wczoraj w sklepie i chciałam wziąć wersję Moderate Calorie (ma 11% tłuszczu, zamiast 7%), ale nie mieli i kupiłam znowu Low Fat. Następnym razem zamówię MC wcześniej, bo ten Low Fat ma dawkowanie prawie 1 kg dziennie :mdleje:

Mam nadzieję, że i Erisowi nowa karma posłuży dobrze na nerki :).

Posted

FredziaFredzia napisał(a):

Dzwoniłam do weta dowiedzieć się co wyszło w tym moczu Erisa, szczawiany niestety, nierozpuszczalne. Także kupujemy karmę HILLS U/D i obserwujemy. Ponoć pozawoli ona opóźnić proces tworzenia się nowych kamieni i następnej operacji.
Szkoda tylko że muszę karmić jedynie nią, takie karmy jego nie sycą a tuczą... No i niestety po sierści też widać, że to karma lecznicza.

To trzymamy kciuki zeby karma spelnila swoja role!

Posted

[quote name='FredziaFredzia']To nie na nerki, na pęcherz. ;) KILOGRAM? To bardzo dużo. I przez to pewnie schodzi w dwa tygodnie? To może zamawiaj przez net karmę?
Ups :oops: Ale nerki, pęcherz - jedna rodzinka :lol:

No, niecały kg ale schodzi w 2,5-3 tyg. lekko :roll: Ja mam filię sklepu internetowego www.kar-ma.pl blisko domu, gdzie mają te same ceny, więc tak jakbym kupowała przez net. W normalnych sklepach to chyba nawet nie mają tych linii wet, a jakbym kupowała u weta to poszłabym z torbami już dawno ;)