Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja się nie zgadzam. Mój francuz to mega świrusek. Na spacerze biega jak oszalały do póki nie padnie. 10 minut regeneracji i może znowu szaleć. Na punkcie piłki ma obsesję i moze się nią bawić cały dzień. Wiadomo jak każdy ma czasem leniwy dzionek. Ale na codzień to wulkan energii.
Frani ma już 9,5 kg - ooo ale będzie z niego byczek :)
Głaski dla bialasków

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Vectra - CHALLENGE ACCEPTED :diabloti:
Franio tez by chciał poszaleć na dworze szczególnie, ale aktualnie jeszcze nie może za dużo, musi się wykurować do końca. A jak dzisiaj spadł śnieg, to za kulkami śniegowymi biegał i chciał je łapać, ale zimne to to było. :lol:

Posted

FredziaFredzia napisał(a):

Franio tez by chciał poszaleć na dworze szczególnie, ale aktualnie jeszcze nie może za dużo, musi się wykurować do końca. A jak dzisiaj spadł śnieg, to za kulkami śniegowymi biegał i chciał je łapać, ale zimne to to było
No to życzymy mu powrotu do pełni zdrowia. Pozdrawiam.

Posted

monia&nero napisał(a):
a ja się nie zgadzam.

ależ oczywiście , że możesz się nie zgadzać :)tym bardziej , że nie zgadzasz się z czymś , czego nie zrozumiałaś.
Jakbyś doczytała moje posty i Żonkilki , w czym tkwi różnica w żywiołowym TTB a BF - wtedy byś zrozumiała , moje wypowiedzi.
No i nie zrozumiesz , bo trudno jest te różnice dostrzec czytając teorię :) zapraszam do mnie , ze swoim żywiołowym bulgotem :diabloti: na żywo zrozumiesz i raczej się zgodzisz.
Dla Ciebie bulgot to norma , bo masz ... ja zanim weszłam w posiadanie bulgota , posiadałam inne rasy psów ŻYWIOŁOWE inaczej :cooldevi: dlatego rozumiem i widzę różnicę i rozumiem że się nie zgadzasz.
Gdyby bulgot był wystarczająco żywiołowy i szybki , nie dolewano by do niego krwi terriera :) Tak został skonstruowany staffiik z bulgota i terriera :)

Do jakiego wieku , rosną bulgoty ? Bo Bączuś Bogusław ostatnio się zatrzymał ...

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Haha, basset to wymarzony pies mojej mamy - może jej kiedyś sprezentuję na starość. :lol:

[FONT=Georgia]Moja mama natomiast uważa że bassety są brzydkie ale ona ogólnie jest fanka psów 'ładnych' czyli długa sierść, klasyczna kufa bez dużych fafli...jej ulubiona rasa to shih tzu ale pogodziła się z tym że dopóki mieszkamy razem to nie będzie miała takiego psa bo ja uwielbiam psy z krótką sierścią, pomarszczone i fafluniaste a poza tym małe psy 'ozdobne' mnie nie urządzają ;)

monia&nero, mój wcześniejszy pies też był żywiołowy i to bardzo. Był mieszańcem owczarka niemieckiego i potrafił calutki dzień aportować kamienie. Zawsze ujadał jak opętany jeśli nikt nie rzucał, trzeba było to robić bo nie szło wytrzymać. Teraz mając na co dzień do czynienia z temperamentem bulla uważam że Bingo był po prostu psiakiem, który lubił sobie pobiegać :)
Zresztą tak jak Vectra pisze ciężko o tym opowiedzieć, to trzeba zobaczyć i niekiedy poczuć. :evil_lol:
[/FONT]

Posted

Wczoraj nie mogłam się ruszyć ani w prawo, ani w lewo jak się położyłam. :lol: No bo przecież psy ŚPIĄ!

Był też i taki widok (TYLKO DLA DOROSŁYCH ;) )

Życzę Wszystkim Wesołych Świąt! I żeby Mikołaj jednak był ubrany. :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

ale jak fajnie można rozpocząć dzień kiedy tacy przystojniacy przy Tobie śpią, albo Cie budzą buziakami :loveu:
mnie obecnie budzi codziennie pies i 2 koty, więc kolorowo od rana jest i lepszy humor :)

Posted

kalyna napisał(a):
ale jak fajnie można rozpocząć dzień kiedy tacy przystojniacy przy Tobie śpią, albo Cie budzą buziakami :loveu:
mnie obecnie budzi codziennie pies i 2 koty, więc kolorowo od rana jest i lepszy humor :)

Kalyna, Ciebie budzą tylko pies i dwa koty:diabloti:, a Fredzie budzą dwa psy i gooołyyy Miki i to w dodatku święty!!!!:evil_lol:

Pozdrowionka