Oscar Patric Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='FredziaFredzia'] Ty, Pani, wstajesz?! mój Oscar też nie raz tak gapi się na mnie:) Quote
BajUla Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Fredzia Witam!!:) Pomiętol ode mnie "Marlona Brando":evil_lol: w wersji mini. Jak szkolenie? Ile razy w tygodniu chodzicie? Ja z Bajką też się fitnesujemy, teraz zimową porą chodzę w soboty i niedziele, ale nie jest przyjemnie, Bajce w doopsko zimno:diabloti:, w kufajce nie chce chodzić i waruje w "powietrzu". tylko czeka na magiczne słowo "przerwaaa!!!!" A mały jak sobie radzi? Pozdrawiam:bye: Quote
FredziaFredzia Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 O, cześć BajUla! Na razie nie szkolimy się, Franek się trochę rozchorował no i nie może jeszcze wychodzić na dłużej na dwór. Ale leczymy się, jest poprawa. Także mam nadzieję że niedługo dalej będziemy się "przedszkolić". :) A jemu też jest zimno i za bardzo nie chce siedzieć na dworze, więc tak jak Bajka :lol: Quote
monia&nero Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Moj Nero to by biegal przy kazdej pogodzie:diabloti: Czasami daje mi odpoczac w deszczu. Chociaz jak ma kurteczke to nawet deszcz mu nie przeszkadza i patrzy wtedy na mnie wzrokiem ,,Pancia co ty z cukru jestes,,:evil_lol: Zdrowka dla Franciszka!!! Milego weekendu:loveu::loveu: Quote
Obama Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 FredziaFredzia napisał(a):O, cześć BajUla! Na razie nie szkolimy się, Franek się trochę rozchorował no i nie może jeszcze wychodzić na dłużej na dwór. Ale leczymy się, jest poprawa. Także mam nadzieję że niedługo dalej będziemy się "przedszkolić". :) A jemu też jest zimno i za bardzo nie chce siedzieć na dworze, więc tak jak Bajka :lol: To trzeba ciuch porządny kupić!!:) Quote
darii_iia Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Erisek to chyba typowy leniuszek ? Coś ciągle mu się nudzi. :diabloti: Uroczy. :loveu: Hahahh, a powaga Frania jest świetna :lol: Quote
FredziaFredzia Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 No przecież ma, supermodny niebieski w białe grochy polar z kapturem :diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Muszę się pochwalić, mamy piękną choinkę! Żywą! Już wczoraj ubraną! Do tego uwaga - za darmo, z RMF FM :diabloti: Dodaję filmik nagrany kilka dni temu, jak Franek zaczepia Erisa i jak reaguje po Erisowym stanowczym "NIE". :evil_lol: [video=youtube;dL4xk-btlVc]http://www.youtube.com/watch?v=dL4xk-btlVc[/video] PS. Tak, Eris jest leniem. Najchętniej by JADŁ (do pęknięcia brzuchola) i spał. Quote
monia&nero Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Franio daje radę :loveu: Super podskakuje:lol: Masz wesoło z białaskami :lol: Dawaj zdjęcie choinki !! Prosimy:loveu::loveu::loveu: Quote
Kawalier Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Witam. Cudowne psiaki. Eris - pies jak z bajki, a Franio - wygląda jak mały zawadiaka. Gratuluję takiej sfory. Jak będę miał więcej czasu, to (obiecuję) przeglądnę całą galerię. P.S. filmik mnie baardzo rozbawił. Pozdrawiam. Quote
betty_labrador Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 czesc! witamy sie u pieknych psiakow :) Samoyed cudo :loveu: , buldożerek słodki :D taki niunio:) Czay samoyedek na spacerek nie zwiewa Ci za jakimiś tropami? pozdrawiamy :) Quote
Vectra Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 To mówisz , że Eris jest wolniejszy od bulgota ? jestem ciekawa , jakbyś miała staffika i Erisa :evil_lol: jak szybko został by wytrymowany :diabloti: Quote
Amber Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Z drugiej strony jakbyś miała takiego kretyna jak Jari :lol: w domu to by się Franiowi szybko znudziły jakiekolwiek zaczepki. Pac łapą w łeb, głowa do paszczy i zabawa pełną gębą (dosłownie)... Jamnice do niego nigdy same nie podchodzą ;). Jak by się Franio zbyt panoszył to wiedz gdzie szukać pacyfikatora :lol: Quote
FredziaFredzia Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Franek się nigdy nie poddaje. Dlatego w razie czego, wzywam Amber albo Vectrę, one podsyłają mi swoje psy no i Franio ustawiony jak w zegareczku. Ok? :diabloti: Choinki zdjęcie zrobię w dzień, i wstawię. Kawalier, betty_labrador miło że wpadliście do nas do galerii! Eris? Nie, pokazywałam mu sarnę która uciekała 100m od nas a on jej nie zauważył. :lol: Quote
Vectra Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 moje psy się nie ustawiają , to ja jestem od tego :diabloti: Quote
jonQuilla Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='Vectra']To mówisz , że Eris jest wolniejszy od bulgota ? jestem ciekawa , jakbyś miała staffika i Erisa :evil_lol: jak szybko został by wytrymowany :diabloti: [FONT=Georgia] ostatnio miałam przyjemność bawić się z 1,5 rocznym budlogiem angielskim, który chwilowo stacjonuje u kumpla...w życiu się tak nie wynudziłam bawiąc się z psem :evil_lol: ani nie podskoczył do piłki, szczekać szczekał ale pojedynczo jakby mu to wiele trudu sprawiało a jak już rzuciłam piłkę i po nią 'pobiegł' to mogłam śmiało w tym czasie ugotować obiad, posprzątać mieszkanie, iść na zakupy i wrócić żeby obserwować moment wzięcia piłki do pyska ;) niby bawić się jak najbardziej chciał ale truchtał do tej piłki takim tempem że po drodze wszystkie możliwe rzeczy go rozpraszały, przystawał wąchać albo się porozglądać po chwili przypominając sobie że przecież uczestniczy w trakcie mega zabawy.... nie wiem może akurat ten model jest jakiś taki ciut popsuty :evil_lol:[/FONT] Quote
Vectra Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia] ostatnio miałam przyjemność bawić się z 1,5 rocznym budlogiem angielskim, który chwilowo stacjonuje u kumpla...w życiu się tak nie wynudziłam bawiąc się z psem :evil_lol: ani nie podskoczył do piłki, szczekać szczekał ale pojedynczo jakby mu to wiele trudu sprawiało a jak już rzuciłam piłkę i po nią 'pobiegł' to mogłam śmiało w tym czasie ugotować obiad, posprzątać mieszkanie, iść na zakupy i wrócić żeby obserwować moment wzięcia piłki do pyska ;) niby bawić się jak najbardziej chciał ale truchtał do tej piłki takim tempem że po drodze wszystkie możliwe rzeczy go rozpraszały, przystawał wąchać albo się porozglądać po chwili przypominając sobie że przecież uczestniczy w trakcie mega zabawy.... nie wiem może akurat ten model jest jakiś taki ciut popsuty :evil_lol:[/FONT] to przynajmniej wiesz co czuje co dzień :evil_lol: Boguś jest normalny ... tylko różnica jest w tym , że jak ktoś ma średnio temperamentne psy , to bulgot nie jest zaskoczeniem , jako flegmatyk. Oczywiście że Bogusław i biega i skacze i się bawi i nosi patyki - piłka mu się do mordy nie mieści :evil_lol: próbuje latać na jajem ... latać :mdleje: , obgryza mi nogawki , szarpie , szczeka na mnie .... tylko porównując do reszty , to jakby ich puścić w zwolnionym tempie :evil_lol: Akcja która toczy się na filmiku , to taka akcja Boguś również ... bo on też zaczepia do zabawy ... czasem sam pewno tego żałuje :diabloti: bo staffika dwa razy do zabawy nie trzeba prosić .. Tylko bulgot który prosi do zabawy i adorowany go oleje czy pogna ... odejdzie .. w chwili kiedy Eris mówi "won" to staffiki miały by iskry w oczach , mordy roześmiane i odpędzane , same by go porwały do zabawy , ciągnąc za fryzurę. Kudłacz który u mnie rezydował , miał przerypane ... czasem nie chciał się dobrowolnie bawić :grins: Niby skąd na Bogusławie , tyle wycinków na sierści ? Bawić się chciał , to robił np za miotłe w lesie. Jeśli Eris jest jeszcze spokojniejszy od bulgota , to ze staffikiem by oszalał :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 A to też ostatnio spotkałam anglika buldoga - o matko jakie to wolne jest :lol: Vectra, jak będę chciała opitolić Erisa to Ci go podrzucę ok? :diabloti: W pakiecie z Frankiem, a niech ma trochę zabawy ze staffikami. Quote
Vectra Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ja już pomijam że bulgot angielski jest wolny , jakie to to jest uparte :mdleje: znam takiego pana , co miał anglika bulgota - piesek już nie żyje .... więc co dzień , o 17 waćpan musiał dostać ogromne jabłko , pokrojone w ósemkę .... jeśli jabłka nie było , bądź było za małe .. to bulgot w akcje rozpaczy/zemsty* niepotrzebne skreślić ;) nie chciał wyjść na dwór , nie dał się pogłaskać , potrafił oblać pół domu i obsrać np panka buciki :diabloti: Pomijam fakt , że jaśnie wielmożny bulgot , potrafił nie chcieć iść nagle , np na środku skrzyżowania .. bo nagle go nogi bolały. Zasadniczo piesek , dla mega cierpliwych - ja bym zatłukła :evil_lol: Bogusław się już nauczył , że nie warto robić dąsów ... bo przymus boli :evilbat: Quote
jonQuilla Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [FONT=Georgia]Dlatego ja planuję buldoga angielskiego bądź francuskiego na starość...jak już będę miała wolniejszy refleks :evil_lol:[/FONT] Quote
Vectra Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Dlatego ja planuję buldoga angielskiego bądź francuskiego na starość...jak już będę miała wolniejszy refleks :evil_lol:[/FONT] to na trzeciego , proponuje basseta - i można spokojnie dziergać na drutach :diabloti: Quote
jonQuilla Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Vectra']to na trzeciego , proponuje basseta - i można spokojnie dziergać na drutach :diabloti: [FONT=Georgia]:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie no nie chcę mieć odleżyn [/FONT] Quote
FredziaFredzia Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Haha, basset to wymarzony pies mojej mamy - może jej kiedyś sprezentuję na starość. :lol: Właśnie korzystając z tego że jestem w domu rodzinnym w Nowogardzie, zważyłam psy. Eris - 26,7 kg (7,5 roku) Franek - 9,4 kg (5 msc) Quote
Recommended Posts