gusia0106 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 [quote name='mysza 1']Hm, no nie wiem; chociaż po schronisku dałaś radę to teraz może być tylko lepiej. W razie czego mogę pomóc :)[/QUOTE] Niebawem, znaczy, że coś mi leży na dywanie, śmierdzi mokrym psem i jest obrażone jak nie wiem ;) Quote
gusia0106 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 [quote name='Neigh']Rany kłute, cięte, inne obrażenia??[/QUOTE] Gdzie tam ;) Anioł!! :) Tyle, że bliznę nową odkryłam....na głowie tym razem, spora, nierówno pozrastana...nie chcę wiedzieć po czym Quote
Ewanka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ja wiedziałam, że ANIOŁ :) Łapę ściskam z szacunkiem !!! Quote
mysza 1 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='gusia0106']Niebawem, znaczy, że coś mi leży na dywanie, śmierdzi mokrym psem i jest obrażone jak nie wiem ;)[/QUOTE] Dzielny Marlej, dzielna Gusia. Obok mnie też właśnie leży mokra kulka ;) Quote
Nutusia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='gusia0106']Gdzie tam ;) Anioł!! :) Tyle, że bliznę nową odkryłam....na głowie tym razem, spora, nierówno pozrastana...nie chcę wiedzieć po czym[/QUOTE] A nie mówiłam, że to porozumienie Wasze to już nie jest żadna tam gibliwa kładeczka, ino most na betonowych filarach?... :) Quote
gusia0106 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Ale klnę na czym świat stoi za ten swój pomysł z kąpielą :evil_lol: Lnienie wiosenne mu się po niej zaczęło i kłaki są WSZĘDZIE !!! :evil_lol: Quote
gusia0106 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='3 x']a fotki jakies beda? z kąpieli?[/QUOTE] Z kąpieli nie będzie bo nie robiłam :oops: Ale mogę dzisiaj strzelić pokąpielowe :) Quote
3 x Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='gusia0106']Z kąpieli nie będzie bo nie robiłam :oops: Ale mogę dzisiaj strzelić pokąpielowe :)[/QUOTE] oo fajnie by było :) Quote
Nutusia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='gusia0106']Ale klnę na czym świat stoi za ten swój pomysł z kąpielą :evil_lol: Lnienie wiosenne mu się po niej zaczęło i kłaki są WSZĘDZIE !!! :evil_lol:[/QUOTE] Się czepiasz! Musi chłopak na wiosnę nowy garnitur, świeży i pachnący przywdziać, nie? :evil_lol: A jeśli się martwisz o ulubiony dywan - przyjeżdżaj - pożyczę Ci wypasioną turbo-szczotkę! Quote
mala_czarna Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Mogę z offem u Marlejka? :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/181427-Nie-je-nie-pije-a-chodzi-i-A-yje[/url] Quote
mysza 1 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='gusia0106']Ale klnę na czym świat stoi za ten swój pomysł z kąpielą :evil_lol: Lnienie wiosenne mu się po niej zaczęło i kłaki są WSZĘDZIE !!! :evil_lol:[/QUOTE] Kurde, mam to samo z Zuzią... Masakra lekka. A szersza się zrobiła dwa razy.:evil_lol: Quote
Ewa Marta Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='gusia0106']Z kąpieli nie będzie bo nie robiłam :oops: Ale mogę dzisiaj strzelić pokąpielowe :)[/QUOTE] No i gdzie te zdjęcia? Stęskniłam się już za cudnym Marlejem:-) Gusiu, POPROSZĘ o jego fotki:-) Quote
gusia0106 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 [quote name='Ewa Marta']No i gdzie te zdjęcia? Stęskniłam się już za cudnym Marlejem:-) Gusiu, POPROSZĘ o jego fotki:-)[/QUOTE] :) Dzisiaj nadrobię zaległości - wczoraj mieliśmy sesję wyczesywania;) Może dzisiaj się przekonasz na żywo Ciociu jaki jestem mięciutki ;) Quote
gusia0106 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Zdjęć nie ma i nie wiem kiedy będą bo aparat nie żyje :( Mamy za to maila od Piotra: Cześć Aga. Krótkie podsumowanie naszego ostatniego spotkania: 1. Największą zmianą jaką wprowadziliśmy było tzw. spalenie michy, czyli całą dzienną porcję karmy pies dostaje za pracę w ciągu dnia - pracujemy nad drugim etapem przywołania na gwizdek (cofamy się, gdy pies podąża w naszą stronę gwiżdżemy, potem dajemy chrupka), [I]cel - większość karmy pies dostaje za to ćwiczenie[/I], - karmę możemy także wykorzystywać do nauki siadania, zajmowania pozycji "waruj", - możemy także rozsypać kilka chrupków w różnych zakamarkach mieszkania, tak aby pies mógł wyszukiwać smakołyki. 2. Nauka siadania - do tego ćwiczenia wprowadziliśmy kliker jako znacznik zachowania, używamy go zamiast słowa "tak", po czym dajemy psu smaka. Kliker możesz wytłumić trzymając go za plecami, tak aby dźwięk był mniej intensywny. - pracowaliśmy nad mocniejszym wyciągnięciem głowy, które zaznaczaliśmy dźwiękiem klikera, po czym dawaliśmy psu nagrodę. [I]Cel - wyciąganie głowy za każdym razem i wytrwanie w tej pozycji kilku sekund.[/I] 3. Nauka "waruj" - pracowaliśmy nad zajmowaniem pozycji leżącej. Smaka trzymamy przy ziemi, jeżeli pies ugina kłąb, naciskam kliker i daję psu smaka. Na tym etapie nie jest istotne, aby pies zajmował pozycję leżącą, ważne jest, aby obniżał kłąb lub schylał głowę. Na tym etapie jeszcze nie podkładamy komendy słownej. [I]Cel - pies interesuje się ręką ze smakiem trzymając przy ziemi głowę przez kilka sekund.[/I] 4. Zabawka na sznurku. Spróbuj zainteresować psa tchawicą, żwaczem na sznurku. Przedmiot powinien uciekać od psa, pies nie może na tym etapie chwycić łupu. [I]Celem ćwiczenia jest rozbudzenie chęci pogoni. [/I] To w skrócie na tyle. Masz jakieś pytania? Jak tam "palenie michy". Czy Marlej chętnie zjada smaki podczas wykonywanych ćwiczeń? Quote
rufusowa Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Gusiu czy w ten weekend chcialabys mnie widzieć? :) z aparatem oczywista :p Quote
gusia0106 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='rufusowa']Gusiu czy w ten weekend chcialabys mnie widzieć? :) z aparatem oczywista :p[/QUOTE] Oczywista!! Czekamy na Ciebie Ciociu!! :) Quote
mala_czarna Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='rufusowa']Gusiu czy w ten weekend chcialabys mnie widzieć? :) z aparatem oczywista :p[/QUOTE] Pa, a mnie to tylko raz zaprosiła!! Quote
gusia0106 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='mala_czarna']Pa, a mnie to tylko raz zaprosiła!![/QUOTE] Bo ja się kolegują tylko ze zrównoważonymi psychicznie :evil_lol: :scared: Quote
3 x Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='mala_czarna']Pa, a mnie to tylko raz zaprosiła!![/QUOTE] moim zdaniem to rufusowa sie sama zgrabnie wprosiła ;) Quote
Ewa Marta Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='mala_czarna']Pa, a mnie to tylko raz zaprosiła!![/QUOTE] Może nie brałaś aparatu;-) Ja mogę też podskoczyć z aparatem albo spotkać się na spacerze i porobić kilka fotek:-) A może Gusiu w ramach kolejnych prób, to Wy wpadlibyście do mnie w odwiedziny? Mogłybyśmy zobaczyć, czy Marlej w ogóle wejdzie do klatki i windy, a jeśli tak, to jak zachowa się w stosunku do moich psów. Moje są przyzwyczajone do psich wizyt i nieźle je znoszą:-) Ja w każdym razie ZAPRASZAM:-) Quote
Tora&Faro Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Wpadłam się przywitać i z góry zazdroszczę wszystkim Ciociom które w najbliższym czasie planują spotkanie z Marlejkiem....:loveu::loveu::loveu: ...niecierpliwie czekam na fotki....:) Quote
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 dawno u was nie byłam...ale siakoś tak ni mom casu:( same zmartwienia psiejskie...ech:( Dużo zdrówka Gusiu dla ciebie i Marlejka:) i postępów w oswajaniu smoka:): ps. - co to jest "palenie michy"? Quote
gusia0106 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='andzia69']dawno u was nie byłam...ale siakoś tak ni mom casu:( same zmartwienia psiejskie...ech:( Dużo zdrówka Gusiu dla ciebie i Marlejka:) i postępów w oswajaniu smoka:): ps. - co to jest "palenie michy"?[/QUOTE] Ale jesteś! A to najważniejsze :) Palenie michy oznacza, że pies nie dostaje jedzenia za darmo - tylko cała jego dzienna porcja jest za coś - dostaje ją najczęściej za ćwiczenia i pożądane zachowania. Quote
Recommended Posts