Ladymonia0610 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 anett napisał(a):bo bez wizyty p/adopcyjnej, jest to na razie taki sam "domek" jak ten w Świdnicy - czyli gruba kasa wywalona w błoto, zmarnowany czas ludzi organizujących transport i jedynie szczęście Neli, że wieźli ją na tyle rozsądni i odpowiedzialni ludzie, że nie oddali jej w łapy handlarzy!! Czyli wszystko moja wina?? Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Ladymonia0610 napisał(a):Na jutro jest transport z Bełchatowa do Kamiennej Góry. Koszt 530zł. Ladymoniu.. to koszmarnie dużo wychodzi ... nie lepiej zatrzymać je na jakiś czas na DT i wyadoptować w woj. mazowieckim? Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 A chcecie tak? Zeby zostały tutaj . Quote
obraczus87 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 obraczus87 napisał(a):Kochani, rozmawiałam z Ajlii. Ajlii i Jubu załatwili DT dla szczyli w Bełchatowie do czwartku. Jesli do tego czasu nie zostanie znaleziony transport do Kamiennej Góry, Ajlii zabierze psy do siebie do Warszawy. Jesli zostanie znaleziony transport na jutro to super. ANNICA czy Ty masz kontakt do p.Danusi?? Możecie ustalić o której sie widzicie jutro i gdzie? Chce, aby wszytsko było dopięte na ostatni guzik. Ponadto wysyłam Ci na PW namiary na osobe, któa odbierze od Was psy. Jesli mozesz to skontaktuj sie z Nią proszę. Nie wiem czy p.Danusia już cokolwiek ustaliła czy nie. Cytuje sama siebie . Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Słuchajcie...wiem, ze transport łączony z Ocelot jest juz opłacony i psiaki maja jechać do Zamościa jutro, ale... mysle, ze byłoby o wiele lepiej, gdyby pojechały pod Garwolin do Yumanji... Zamość nie jest tak chłonny, aby psiaki mogły szybko znaleźć dom... Wiem, ze jest już późno, ale jeszcze mozna cos zmienić. Koszt pobytu to 490 złotych za oba psiaki (z karmą) Psy byłyby w jednym boksie wewnetrznym....co o tym myślicie? Jeszcze dziś muszę dac znac...jaka jest decyzja Quote
Danusia110 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 nie mam nr.tel,proszę podać mi nr,tel,ja się odezwię:)i domówimy się w sprawie psiaków:),pozdrawiam....... Quote
Danusia110 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 nie dopisałam,to jest wiadomość do Annika:) Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Domyśliłam się...ja także nie mam tego numeru... myślę, że przed wieczorem odezwie się do Ciebie. Kochani warto zabezpieczyć szczeniaki p/wirusówkom Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Ladymonia0610 napisał(a):A chcecie tak? Zeby zostały tutaj . Moniu, my chcemy dla szczeniaków jak najlepiej Quote
tripti Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 szczepienie powinno nastąpić około 5 dni po odrobaczeniu, przy pewności, że szczeniak jest zdrowy, przynajmniej nam tak wet przy szczeniakach za każdym razem zalecał. Quote
Danusia110 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ladymonia0610 napisał(a):Czyli wszystko moja wina?? wróciłam właśnie z lasu,założyłam psiakom obróżki,i czekam na kontakt z annica,jutro rano wieziemy pieski do weta na szczepienie...... Quote
andegawenka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Uf jaka ulga....powodzenia w akcji:loveu: Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='Marinkaa']Słuchajcie...wiem, ze transport łączony z Ocelot jest juz opłacony i psiaki maja jechać do Zamościa jutro, ale... mysle, ze byłoby o wiele lepiej, gdyby pojechały pod Garwolin do Yumanji... Zamość nie jest tak chłonny, aby psiaki mogły szybko znaleźć dom... Wiem, ze jest już późno, ale jeszcze mozna cos zmienić. Koszt pobytu to 490 złotych za oba psiaki (z karmą) Psy byłyby w jednym boksie wewnetrznym....co o tym myślicie? Jeszcze dziś muszę dac znac...jaka jest decyzja Zero odzewu na ten post... dlatego cytuję ponownie... Uważam, że należy zrezygnować z transportu wspólnego z Ocelot, a psiaki przewieść do hotelu Yumanji...taniej, bliżej i większe szanse na adopcje Quote
Annica Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ja właśnie miałam dzwonić do osoby, która jutro organizuje transport, a tu są jakieś decyzje podejmowane. O co chodzi? Quote
Ladymonia0610 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Rezygnujcie z transportu wspólnego z Ocelot i do tanszego hotelu trzeba psy zawieźć. Quote
ocelot Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Przepraszam, że ja się wtrącę. Tańszy hotelik - nie znaczy lepszy. Trzeba by tu i tu warunki porównać. A to, że psy są w Zamościu nie znaczy, że tam mają znaleźć dom. To do chłonności Zamościa. Ale oczywiście decyzja należy do osób opiekujących się psiakami. Quote
Annica Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ja chciałam tylko pomóc jutro zawieźć psy do weterynarza na szczepienia i oddać do transportu, mam nr do Moniki, która się tym zajmuje. Nic więcej nie wiem. Mam do niej dzwonić czy nie? Quote
Annica Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Decyzja powinna zapaść teraz, bo nie będę do ludzi po nocy dzwonić.... Najpóźniej po 20 dzwonię na ten nr co mam, jeśli nie postanowione zostanie co innego. Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Ten drugi hotel jest polecony przez anett. Anett już rozmawiała z Yumanji, dziś trzeba podjąć decyzję. Psiaki mieszkałyby w boksie wewnętrznym. Karma z wyższej półki. Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 ocelot napisał(a):Przepraszam, że ja się wtrącę. Tańszy hotelik - nie znaczy lepszy. Trzeba by tu i tu warunki porównać. A to, że psy są w Zamościu nie znaczy, że tam mają znaleźć dom. To do chłonności Zamościa. Ale oczywiście decyzja należy do osób opiekujących się psiakami. Nie twierdzę, że Zamość jest zły...znam osobiście Funię i uważam, że psy mają u niej cudownie...kłopot pojawia się wówczas, gdy trzeba organizować transport do DS Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Dziewczyny decyzja musi być podjęta dziś Quote
Marinka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Annica napisał(a):Nie tyle dziś, ile teraz... Dokładnie... Psiaki mogą tam trafić tam w niedzielę Quote
Recommended Posts