Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
Suczka jest w hoteliku. 6zł za dobe.
Bedzie miała szczepienia -dostałam od pani Danusi numer do dziewczyny , która chce szczeniaka. Zadzwonie i porozmawiam.Aleee wizyte przedadopcyjna zrobia 2 osoby.

na koncie Stowarzyszenia Help Animals jest 30 złotych dla rodziny z lasu... na 5 dni w hotelu jest...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anett napisał(a):
Tylko mam nadzieję, że ten dom jest sprawdzony?? adopcja 3 szczeniaków do Berlina...? rozumiem, że ta koleżanka będzie im tam szukać docelowych domów??

Koleżanka nie będzie szukała dolecowych domów. Te szczeniaki sa dla niej. Będą u niej na domu stałym.!

Posted

Pokasowałam większość wiadomości w skrzynce i nie wiem czy miałam już nr konta na szczeniaki. Jakiś czas temu obiecałam, że coś wpłacę, a dziś wpłynęło mi kilka zł - więc proszę o nr konta.

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
Suczka jest w hoteliku. 6zł za dobe.
Bedzie miała szczepienia -dostałam od pani Danusi numer do dziewczyny , która chce szczeniaka. Zadzwonie i porozmawiam.Aleee wizyte przedadopcyjna zrobia 2 osoby.

Hotelik awaryjny zalatwila AJlii. dziekuje Jej za to. Po szczepieniach sunia ma miejsce w DT za karme i koszty weta. Tutaj dziekuje pewnej osobie z dogomanii, która znalazla miejsce dla suni! Dziekuję!

Informuje, iż w chwili gdy zapadła decyzja o zabraniu suni do Warszawy, dalsze decyzje odnośnie adopcji suni mają przechodzic przeze mnie. Mieszkam w warszawie, bedziemy szukac domu dla suni w woj. mazowieckim. Gdy nie bedzie chetnych zaczniemy szukac gdzie indziej.

MARINKO czy kontaktowalas sie z Ocelotkiem w sprawie transportu spbotniego? Sa jakieś decyzje odnosnie transportu dwoch doroslych psów??

Posted

Właśnie ściągnęłam do domu. Sunieczkę odstawiliśmy do Astaroth - tam ma zapewnioną opiekę, będzie też zaszczepiona i odrobaczywiona.
Jubu jeszcze pojechał ze szczurem. Jak wróci zda pewnie relację.
Muszę teraz zająć się moimi zwierzakami. Jutro napiszę co widziałam na miejscu i dlaczego nie zgodziłam się zostawić małej.

Posted

ajlii napisał(a):
Właśnie ściągnęłam do domu. Sunieczkę odstawiliśmy do Astaroth - tam ma zapewnioną opiekę, będzie też zaszczepiona i odrobaczywiona.
Jubu jeszcze pojechał ze szczurem. Jak wróci zda pewnie relację.
Muszę teraz zająć się moimi zwierzakami. Jutro napiszę co widziałam na miejscu i dlaczego nie zgodziłam się zostawić małej.

Dziękuje za wszystko:*

Posted

Po krótce...

Szukając adresu pod który miałem dostarczyć sunię dowiedziałem się od Panów Sąsiadów stojących przed blokiem: "to u tych co wynajmują", "to tam gdzie te ciągłe awantury o psy" oraz "a co oni robią z tymi psami?"
Stojąc pod drzwiami DS poczytałem na karteczce wetknietej w ww drzwi: "proszę nie wchodzić, zamki wymienione, "costamcośtam" umowę, proszę kontaktować się telefonicznie".
Ponieważ nowy pan suni wciąż się nie pojawiał rozpytałem wśród sąsiadów. Dowiedziałem się, iż: "mieszkali tu z miesiąc", "pojawiło się dużo psów w dużych plastikowych skrzynkach", "mieli swojego psa, co go wyprowadzali".
W końcy u zamknietych drzwi pojawiły się dwie panienki. Nie zwróciły ŻADNEJ uwagi na transporter z sunią stojący tak, że wchodząc po schodach widać było psią zawartość. Nie rzuciły się witać wyczekanego szczeniaczka... poprostu ominęły. Wyjęły z drzwi karteczkę, szybko schowały ją do kieszeni i zaczęły majstrować przy zamkach. Niestety klucze nie chciały pasować.
Wg Pań: "ja tu mieszkam a to moje siostra", "to siostra przychodziła tutaj z psem i on dużo szczekał", "nie było żadnych psów", "nie żyjemy dobrze z sąsiadami".
Po chwili pojawiła się Ajlii, która wcześniej obserwowała owe panienki, i zagroziła zgłoszeniem na policję usiłowania wyłudzenia psa. Jedna "siostra" natychmiast się ulotniła. Wg dalszego tłumaczenia, "to mąż zawsze chciał mieć psa".
W ciągu tych kilkunastu minut żadna z pań nawet nie zajżała do transportera w której siedziała sunia. Nie spytała czy zdrowa i najwyraźniej miały ją z głębokim poważaniu. Natomiast wypytywane uparcie twierdziły, że w życiu żadnego psa nie widziały a mąż zawsze marzył o psie.
Ogólnie całość - łącznie z paniami i nieobecnym "mężem" - sprawiała wrażenie "ściemy". Wszystko było grubymi nićmi szyte...

Jutro Ajlii opisze swoje wrażenia i obserwacje.

Posted

Kinia1984 napisał(a):
koniecznie tych ludzi na czarne kwiatki! żeby żaden pies tam nie trafił...skad sie biora takie poje...y?!

Dziękuję wszystkim za tak wielkie zaangażowanie w bezpieczeństwo "mojego" maleństwa:-(,bardzo ,ale to bardzo dziękuję za czujność i właściwą reakcję tych Państwa którzy odbierali ode mnie sunieczkę z całego serca Państwu dziękuję!!!mam nadzieję że w końcu kruszynka osiądzie w stałym miejscu u ludzi którzy okażą jej dużo miłości ,tego ci sunieczko życzę:)

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Na czarnych kwiatkach trzeba podać nawisko i adres jako przestrogę .

Wiecie co?? Dobrze, trzeba ich wrzucic na CzK... ale tak naprawde to Oni dostali przyzwolenie na takie coś.. przeciez nie było wizyty. Niestety, jak się◘ nie wymaga od siebie i od ludzi pewnych rzeczy, to nie ma co sie dziwić, że później dochodzi do takich sytuacji. Taka jest prawda.

Swoją drogą ruda sunia zaczęła nowy etap w swoim życiu. Założyłam Jej nowy wątek.

Posted

Napisałam do osoby która będzie zawozić psiaka od Ocelot do Zamościa. Zobaczymy czy w ogóle jest szansa na połaczenie transportu.

Przypominam o tym, że kasa jest pilnie potrzebna. I na dopłate za transport Ajlii i na szczepienia dla rudej suni szczyla... i na kolejne transporty...

Posted

ajlii napisał(a):
Co do pani która chciała "adoptować" sunię - mamy jej imię, nazwisko, pesel, nr dowodu...

Gdzie jest wątek nowy sunieczki?

I bardzo dobrze!

Posted

ajlii napisał(a):
Co do pani która chciała "adoptować" sunię - mamy jej imię, nazwisko, pesel, nr dowodu...

Gdzie jest wątek nowy sunieczki?

to trzeba ją wstawić żeby już przynajmniej nikt na darmo nie jechal do tego domu...

Posted

No dobra, a co z braćmi rudej sunieczki? Ona już tyłek grzeje w hoteliku, a dwa pozostałe maluchy marzną w lesie...
Czy ten domek w Berlinie jest nadal aktualny? Czy ktoś go sprawdził?
Kiedy jadą? Czy do tego czasu będę miały zrobione szczepienia i wystawione międzynarodowe książeczki zdrowia? Bez nich - jeśli straż graniczna się zainteresuj - to szczeniaki nie wjadą do Niemiec. Co z nimi wtedy? Czy osoba z którą jadą ma dla nich alternatywę jeśli nie przejadą przez ganicę?
To trzeba załatwić TERAZ, żeby nie było więcej przykrych niespodzianek.

Posted

Dorosłe psy zostana zabrane w sobote około południa. Transport będzie łaczony razem z psiakiem od Ocelot (Ania dziekuje za namiary).

KOSZT TRANSPORTU PO PODZIALE WYNIESIE NAS 150ZŁ !
Pieniązki musza trafić na konto najpóźniej w piątek.

Jedna kwestia. Pani Danusiu, psy musza mieć obroże i smycze. Inaczej z transportu nici. Tylko obroża i smycz będzie dawać jakakolwiek kontrole nad tymi psiakami.

Poproszę o wysłanie na PW;
- miejsce pobytu psów
- telefon do pani Danusi
- informację, kto jest odpowiedzialny za te dwa dorosłe psy

Posted

Za dorosłe psy jest odpowiedzialna Ladymonia.
Jeśli chodzi o transport do Zamościa - to zanim trafią tam psy muszą być koniecznie zaszczepione.
Szczepienie + odrobaczenie
Pani Danusiu czy były odrobaczane?