Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weterynarz u którego sa w tej chwili szczeniaczki nie znalazł im jeszcze domu?

Dostałam maila w sprawie szczeniaków.
Kobieta mieszka na wsi pod Łodzią.
Rodzina składa się z dwóch dorosłych osób i małego kotka.
Same poczytajcie:

"
[FONT=Arial]jestem zainteresowana szczeniakiem, ale niezbyt małym (młodym) - piesek będzi wokół domu nie w domu, więc musi sobie poradzić "bez mamy". Ponieważ wokół domu jest dużo miejsca (działka ma prawie pół hektara), więc będzie miał gdzie biegać i bawić się, a wiązać go nie mam zamiaru.[/FONT]
[FONT=Arial]Oczywiście, że nigdy nie trafi do schroniska - stanie się częścią naszej rodziny - na razie niewielkiej - jesteśmy dwoje z mężem i małym kotkiem (3 miesięcznym). Chciałabym, żeby zwierzaki razem się wychowywały, bo tylko wtedy mogą żyć zgodnie.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie widzę żadnego problemu z wizytą wolontariuszki, wręcz przeciwnie - zapraszam serdecznie.[/FONT]
[FONT=Arial]Czekam na dalsze informacje; a może umawiajmy spotkanie?"[/FONT]

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
Poszukaj na poczcie chyba ze wykasowalas.

Przejrzę skrzynke. Jednak od czasu do czasu robię tam jakieś mini porządki...

Ciekawe czy pani wypełni ankietę... Jakoś nie lubię dawać małych psów na podwórko. Tym bardziej, że one nie będa jakieś kudłate.

Posted

Marinkaa napisał(a):
Nie mam zaufania do ludzi, którzy chcąc adoptować pieska posługują się mailem, zamiast zadzwonić...choć i tu bywa różnie...

Ja czasami wolę gdy ktoś najpiewr napisze. Wtedy po wysłaniu ankiety mam w miare jasny obraz czy w ogóle tyłek sobie zawracać ludźmi czy nie ;)

Czesto tez wpisuje maila w internet. czasami wyskakuja interesujące informacje... kiedyś w ten sposób uchroniłam psa przed oddaniem do mini pseudohodowli..

Posted

Potrzebne są równie piękne jak Neli zdjęcia szczeniaczków :)

Ruszymy natychmiast z ogłoszeniami...wiem anett już im robiła, ale ładniejsze zdjęcia przyniosą lepszy efekt :)

Posted

Marinkaa napisał(a):
Potrzebne są równie piękne jak Neli zdjęcia szczeniaczków :)

Ruszymy natychmiast z ogłoszeniami...wiem anett już im robiła, ale ładniejsze zdjęcia przyniosą lepszy efekt :)

Mam nadzieję, że te zdjęcia Neli przyniosą zamierzony efekt.. :)

Posted

Dziewczyny a te szczeniaczki nie są za małe aby być na dworze? Sam w ciemnościach ? będzie płakał:-( Kurcze już kilka razy słyszałam jak maleństwa płakały na dworze, aż serce się kraje. Może zaproponujcie jakiegoś pieska lekko wyrośniętego który będzie miał grubszą sierść aby nie marzł. Tyle takich na dogo, a tym szukajmy domków gdzie będą mogły wygrzewac dupkę w pościeli

Posted

Ja bym odrzuciła od razu tą ofertę.
Jest mnóstwo dorosłych-młodych psów, które nie nadają się o mieszkania w domu. Dla nich buda, kojec i przestrzeń to idealne rozwiązanie.
Te maluchy mają po 10 tygodni. Czyli jak przyjdą porządne mrozy będą miały po kilkanaście tygodni. Sam taki maluszek w budzie? Bez możliwości ogrzania się, przytulania do innego psa? Co będzie jeśl ta zima będzie taka jak poprzednia?

Posted

Tak w ogóle Nelę wet ocenił na 3-4 miesiace. Jest ogłaszana z informacją, iz ma 3 miesiace.

A ja nigdy nie odrzucam domów tylko dlatego że ktoś chce psa na podwórko. Wymiana zdań z ta kobieta nie jest równoznaczna z wydaniem szczyla do tego domu. Warto chociażby pomailować z taka osobą, bo być może skorzysta na tym inny pies.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Tak w ogóle Nelę wet ocenił na 3-4 miesiace. Jest ogłaszana z informacją, iz ma 3 miesiace.

A ja nigdy nie odrzucam domów tylko dlatego że ktoś chce psa na podwórko. Wymiana zdań z ta kobieta nie jest równoznaczna z wydaniem szczyla do tego domu. Warto chociażby pomailować z taka osobą, bo być może skorzysta na tym inny pies.

Masz całkowitą rację. Szkoda byłoby stracić osobę która jest szczera i otwarta. Wprost napisała że chce psa na podwórko. Dużo psiaków może mieszkać na dworze, wręcz lepiej się tam czują niż w domu. Mam nadzieję ze pomożecie znalezć tej kobiecie odpowiedniego pieska