Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marinko proszę uzupełnij rozliczenia:

150zł -Na transport psów z Bełchatowa do Zamościa (pieniązki przelałam na konto Moniki co wiozła psy 28-10-2010)
140zł -2 rata - Ajlii
100zł -Kundelkowa Skarbonka przelała pieniązki na konto Ajlii.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Psiaczki dojeżdzają do Hoteliku.... chyba na drodze był bardzo duży ruch skoro tak długo jechali.

Trasa wyszła nam 870 km, myślę, że czas i tak był niezły. Nie wspomnę o kosztach;) Też przyzwoite.

Psiaki niesamowicie grzeczne. Rudy łypał na mnie groźnie, a Czarnulka mówiła, że jej wszystko jedno, żeby tylko było dobrze.
Reasumując:) Pani Danusiu, bardzo wychowane te Pani pieszczochy:)

Posted

[quote name='elmira']Trasa wyszła nam 870 km, myślę, że czas i tak był niezły. Nie wspomnę o kosztach;) Też przyzwoite.

Psiaki niesamowicie grzeczne. Rudy łypał na mnie groźnie, a Czarnulka mówiła, że jej wszystko jedno, żeby tylko było dobrze.
Reasumując:) Pani Danusiu, bardzo wychowane te Pani pieszczochy:) jak ma się dar to i pieszczochy mozna dobrze wychować:evil_lol:

Posted

elmira napisał(a):
Dokładnie Marysiu:)
elmira :) widzisz godzinę przy swoim poście:roll:. Do wyrka kobieto:sleep2:, jesteś potrzebna tutaj 'cała i zdrowa i w pełni sił' jutro :diabloti:

Posted

Oj, ale ja się wyspałam przed podróżą:) Teraz odreagowuję.;) Tak już mam.

Ja zawsze jestem zwarta i gotowa:) Po tym wyznaniu znikam z wątku, bo mnie ciotki udzikują za oftopki.
Dobrej nocy Marysiu.

Posted

[quote name='elmira']Oj, ale ja się wyspałam przed podróżą:) Teraz odreagowuję.;) Tak już mam.

Ja zawsze jestem zwarta i gotowa:) Po tym wyznaniu znikam z wątku, bo mnie ciotki udzikują za oftopki.
Dobrej nocy Marysiu. Dziękuję i wzajemnie:lol: też zaraz umykam do 'wyrka' :p bo nawet to przestawienie czasu nie zostanie zrozumiane przez moje 'ogonki' :evil_lol: i rano jak nic zrobią mi pobudkę o normalnej porze:diabloti:

Posted

funia napisał(a):
Psiaki poszły spac .Jutro napisze więcej .Prosze tylko napisac hjakie maja imiona .On Rudy ,tak ? A sunia ?

rudy piesek to Rex a suńka to Saba:),dziękuję ,dziękuję i jeszcze raz dziękuję za wszystko!!!:),milutkiego dnia życzę:)

Posted

Ostatnie 2 dni byłam w trasie, więc dopiero zaglądam na wątek.

Widzę że rodzice już w hoteliku. Bardzo się cieszę.
Dobrze że w tym czasie szczeniaki grzały tyłki u weterynarza - bo nadal nie dostałam odpowiedzi co z nimi by się stało po zabraniu rodziców.
Nawet gdyby miały zostać w lesie tylko do nastepnego dnia, to dziś byłyby tylko dwa zimne trupki.

Widziałam zamarzniete szczeniaki. Tego sie nie zapomina. I nie jest łatwo żyć z świadomością, że gdyby dotarło się kilka godzin wcześniej to nie były by już tylko bryłką zmrożonych, wtulonych w siebie ciałek tylko ciepłymi, żywymi psiakami...

Mój transport do Świdnicy w pełni rozliczony - II ratę mam na koncie.

Teraz w kwestii szczeniaków. Są obecnie w DT u lekarza weterynarii, do czwartku. Nie wiem jakie poniósł koszty dotychczas, napewno je odrobaczywił. W czwartek można poprosić też o szczepienie (na wirusówki obowiązkowo przed czwartkiem - mam w domu 3 psy, które mogą coś przywlec ze spaceru).

Jakby sie znalazł transport z Bełchatowa do Warszawy na wtorek, środę lub czwartek - super. Jeśli nie - to pojadę po nie sama, ale proszę o zwrot za paliwo.

Daje szczeniakom DT bezpłatne - na zasadzie zwrotu kosztów (za karmę, weta itp).
Do czasu znalezienia DS lub innego DT.

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
Ajlii może lepiej sama po nie jedz. Za paliwo zwróce pieniązki.

Zróbmy tak: jeśli znajdzie się jakiś transport bezpłatny lub łączony na wtorek, środę lub czwartek - to korzystamy z tego.
Jeśli nie - w czwartek pojadę.

Druga sprawa, która jakoś umknęła w tym wszystkim - pani ze Świdnicy.
Tego dnia, postraszona policją (sprawa o wyłudzenie) zgodziła się zwrócić kasę za transport.
Mam jej pesel, nr dowodu, adres wynajmowanego mieszkania.

Ladymonia - trzeba do niej zadzwonić, podać nr konta, sumę oraz nieprzekraczalny termin 7 dni na zwrot pieniedzy.
Nie widzę dużych szans na wydobycie kasy, ale warto spróbować.

Posted

Annica napisał(a):
Jeśli chodzi o szczeniaki to sa w domu tymczasowym w Bełchatowie i weterynarz szuka im domku... To chyba lepsza opcja niż wozić je gdzieś?

DT u lekarza weterynarii mają tylko DO CZWARTKU.

Posted

ajlii napisał(a):
Zróbmy tak: jeśli znajdzie się jakiś transport bezpłatny lub łączony na wtorek, środę lub czwartek - to korzystamy z tego.

Tego dnia, postraszona policją (sprawa o wyłudzenie) zgodziła się zwrócić kasę za transport.

Ladymonia - trzeba do niej zadzwonić, podać nr konta, sumę oraz nieprzekraczalny termin 7 dni na zwrot pieniedzy.

nie "warto" a trzeba!!!
niech baba ma nauczkę - w razie potrzeby mamy (czerda ma :)) znajomą prawniczkę, która pomaga nam w rożnych sprawach związanych z "psią" działalnością - trzeba wobec kobiety wyciągnąć konsekwencje, inaczej nadal będzie "interes" prowadziła

Posted

ajlii napisał(a):

Ajlii prześlij mi jej nr dowodu,pesel .
Zadzwonie do niej we wtorek.