Ladymonia0610 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Sunieczka i jej Towarzysz dojechali do Hoteliku:) Rudy troszkę warczał na Funie -ale jest ok. Buziaki kochane psiaki:* Quote
Ladymonia0610 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Marinko proszę uzupełnij rozliczenia: 150zł -Na transport psów z Bełchatowa do Zamościa (pieniązki przelałam na konto Moniki co wiozła psy 28-10-2010) 140zł -2 rata - Ajlii 100zł -Kundelkowa Skarbonka przelała pieniązki na konto Ajlii. Quote
Ladymonia0610 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 I 200zł wpłaciłam Ajlii z moich oszczędności na transport Suni do Świdnicy. Narazie zwrotu sobie nie zrobie. Kiedys jak będa pieniązki. Ahaaa i p.Danusi za szczepienie będe musiała 100zł zwrócic. Quote
funia Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Psiaki poszły spac .Jutro napisze więcej .Prosze tylko napisac hjakie maja imiona .On Rudy ,tak ? A sunia ? Quote
elmira Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 obraczus87 napisał(a):Psiaczki dojeżdzają do Hoteliku.... chyba na drodze był bardzo duży ruch skoro tak długo jechali. Trasa wyszła nam 870 km, myślę, że czas i tak był niezły. Nie wspomnę o kosztach;) Też przyzwoite. Psiaki niesamowicie grzeczne. Rudy łypał na mnie groźnie, a Czarnulka mówiła, że jej wszystko jedno, żeby tylko było dobrze. Reasumując:) Pani Danusiu, bardzo wychowane te Pani pieszczochy:) Quote
marysia55 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='elmira']Trasa wyszła nam 870 km, myślę, że czas i tak był niezły. Nie wspomnę o kosztach;) Też przyzwoite. Psiaki niesamowicie grzeczne. Rudy łypał na mnie groźnie, a Czarnulka mówiła, że jej wszystko jedno, żeby tylko było dobrze. Reasumując:) Pani Danusiu, bardzo wychowane te Pani pieszczochy:) jak ma się dar to i pieszczochy mozna dobrze wychować:evil_lol: Quote
marysia55 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 elmira napisał(a):Dokładnie Marysiu:) elmira :) widzisz godzinę przy swoim poście:roll:. Do wyrka kobieto:sleep2:, jesteś potrzebna tutaj 'cała i zdrowa i w pełni sił' jutro :diabloti: Quote
elmira Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Oj, ale ja się wyspałam przed podróżą:) Teraz odreagowuję.;) Tak już mam. Ja zawsze jestem zwarta i gotowa:) Po tym wyznaniu znikam z wątku, bo mnie ciotki udzikują za oftopki. Dobrej nocy Marysiu. Quote
marysia55 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='elmira']Oj, ale ja się wyspałam przed podróżą:) Teraz odreagowuję.;) Tak już mam. Ja zawsze jestem zwarta i gotowa:) Po tym wyznaniu znikam z wątku, bo mnie ciotki udzikują za oftopki. Dobrej nocy Marysiu. Dziękuję i wzajemnie:lol: też zaraz umykam do 'wyrka' :p bo nawet to przestawienie czasu nie zostanie zrozumiane przez moje 'ogonki' :evil_lol: i rano jak nic zrobią mi pobudkę o normalnej porze:diabloti: Quote
Danusia110 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 funia napisał(a):Psiaki poszły spac .Jutro napisze więcej .Prosze tylko napisac hjakie maja imiona .On Rudy ,tak ? A sunia ? rudy piesek to Rex a suńka to Saba:),dziękuję ,dziękuję i jeszcze raz dziękuję za wszystko!!!:),milutkiego dnia życzę:) Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Cieszę sie ogromnie, ze psiaki juz bezpieczne! Dobra robota!!! :) ELMIRO, dzieki za transport. Koszty byly bardzo male :) kazdy o tym wie :) i za to tez dziekuje! Quote
ajlii Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ostatnie 2 dni byłam w trasie, więc dopiero zaglądam na wątek. Widzę że rodzice już w hoteliku. Bardzo się cieszę. Dobrze że w tym czasie szczeniaki grzały tyłki u weterynarza - bo nadal nie dostałam odpowiedzi co z nimi by się stało po zabraniu rodziców. Nawet gdyby miały zostać w lesie tylko do nastepnego dnia, to dziś byłyby tylko dwa zimne trupki. Widziałam zamarzniete szczeniaki. Tego sie nie zapomina. I nie jest łatwo żyć z świadomością, że gdyby dotarło się kilka godzin wcześniej to nie były by już tylko bryłką zmrożonych, wtulonych w siebie ciałek tylko ciepłymi, żywymi psiakami... Mój transport do Świdnicy w pełni rozliczony - II ratę mam na koncie. Teraz w kwestii szczeniaków. Są obecnie w DT u lekarza weterynarii, do czwartku. Nie wiem jakie poniósł koszty dotychczas, napewno je odrobaczywił. W czwartek można poprosić też o szczepienie (na wirusówki obowiązkowo przed czwartkiem - mam w domu 3 psy, które mogą coś przywlec ze spaceru). Jakby sie znalazł transport z Bełchatowa do Warszawy na wtorek, środę lub czwartek - super. Jeśli nie - to pojadę po nie sama, ale proszę o zwrot za paliwo. Daje szczeniakom DT bezpłatne - na zasadzie zwrotu kosztów (za karmę, weta itp). Do czasu znalezienia DS lub innego DT. Quote
Ladymonia0610 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ajlii może lepiej sama po nie jedz. Za paliwo zwróce pieniązki. Quote
ajlii Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ladymonia0610 napisał(a):Ajlii może lepiej sama po nie jedz. Za paliwo zwróce pieniązki. Zróbmy tak: jeśli znajdzie się jakiś transport bezpłatny lub łączony na wtorek, środę lub czwartek - to korzystamy z tego. Jeśli nie - w czwartek pojadę. Druga sprawa, która jakoś umknęła w tym wszystkim - pani ze Świdnicy. Tego dnia, postraszona policją (sprawa o wyłudzenie) zgodziła się zwrócić kasę za transport. Mam jej pesel, nr dowodu, adres wynajmowanego mieszkania. Ladymonia - trzeba do niej zadzwonić, podać nr konta, sumę oraz nieprzekraczalny termin 7 dni na zwrot pieniedzy. Nie widzę dużych szans na wydobycie kasy, ale warto spróbować. Quote
Annica Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Jeśli chodzi o szczeniaki to sa w domu tymczasowym w Bełchatowie i weterynarz szuka im domku... To chyba lepsza opcja niż wozić je gdzieś? Quote
ajlii Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Annica napisał(a):Jeśli chodzi o szczeniaki to sa w domu tymczasowym w Bełchatowie i weterynarz szuka im domku... To chyba lepsza opcja niż wozić je gdzieś? DT u lekarza weterynarii mają tylko DO CZWARTKU. Quote
Annica Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Wczoraj rozmawiałam z tym weterynarzem i mówił, że szuka im domku... Więc trzeba czekać. Quote
ajlii Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 A rozmawiałaś też na temat przedłużenia DT? Quote
mari23 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ajlii napisał(a):Zróbmy tak: jeśli znajdzie się jakiś transport bezpłatny lub łączony na wtorek, środę lub czwartek - to korzystamy z tego. Jeśli nie - w czwartek pojadę. Druga sprawa, która jakoś umknęła w tym wszystkim - pani ze Świdnicy. Tego dnia, postraszona policją (sprawa o wyłudzenie) zgodziła się zwrócić kasę za transport. Mam jej pesel, nr dowodu, adres wynajmowanego mieszkania. Ladymonia - trzeba do niej zadzwonić, podać nr konta, sumę oraz nieprzekraczalny termin 7 dni na zwrot pieniedzy. Nie widzę dużych szans na wydobycie kasy, ale warto spróbować. nie "warto" a trzeba!!! niech baba ma nauczkę - w razie potrzeby mamy (czerda ma :)) znajomą prawniczkę, która pomaga nam w rożnych sprawach związanych z "psią" działalnością - trzeba wobec kobiety wyciągnąć konsekwencje, inaczej nadal będzie "interes" prowadziła Quote
Ladymonia0610 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ajlii napisał(a):Zróbmy tak: jeśli znajdzie się jakiś transport bezpłatny lub łączony na wtorek, środę lub czwartek - to korzystamy z tego. Jeśli nie - w czwartek pojadę. Druga sprawa, która jakoś umknęła w tym wszystkim - pani ze Świdnicy. Tego dnia, postraszona policją (sprawa o wyłudzenie) zgodziła się zwrócić kasę za transport. Mam jej pesel, nr dowodu, adres wynajmowanego mieszkania. Ladymonia - trzeba do niej zadzwonić, podać nr konta, sumę oraz nieprzekraczalny termin 7 dni na zwrot pieniedzy. Nie widzę dużych szans na wydobycie kasy, ale warto spróbować. Ajlii prześlij mi jej nr dowodu,pesel . Zadzwonie do niej we wtorek. Quote
funia Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Jedno na dowód ,ze zyją .Reszta potem...:eviltong: Quote
funia Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts