Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wstawiam na innym komputerze i nie wiem czy nie za duze zdjęcia są ....podpowiedzcie bo sie nie bardzo moge się wyznac i tak klepię te wielkoludy ...Przynajmniej na moim kompie takie sa duze ....

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest bardzo dobrze .Rudy co prawda udaje groznego ,ale tak naprawdę to fajny psiak ,który pilnuje suni tak jak zazdosny maz .
Zrobilismy juz zapoznanie i nawet sam podchodzi aby go drapać .Były ogromnie zapchlone .Rex nie mogł swobodnie usiaśc bo bez przerwy sie drapał .Chodziły po nim ogromne pchły .Zastosowałam Frontline u obydwu .
Napisze jutro więcej .Padam z nóg.

Posted

funia napisał(a):
Jest bardzo dobrze .Rudy co prawda udaje groznego ,ale tak naprawdę to fajny psiak ,który pilnuje suni tak jak zazdosny maz .
Zrobilismy juz zapoznanie i nawet sam podchodzi aby go drapać .Były ogromnie zapchlone .Rex nie mogł swobodnie usiaśc bo bez przerwy sie drapał .Chodziły po nim ogromne pchły .Zastosowałam Frontline u obydwu .
Napisze jutro więcej .Padam z nóg.

Dziękuję za dobre wieści:),miło patrzeć jak sobie biedulki biegają ,myślę że są szczęśliwe:)pozdrawiam bardzo serdecznie:)

Posted

Był problem z jedzeniem od piatku .Nie chciały nic jesc .Rex troszkę dłubał w jedzeniu ale sunia nic .Dostali sucha rano a wieczorem ryz z miesem tez go nie tknęli ....Dzisiaj rano znowu nie bardzo ...Zmartwiłam się. miałam w domu puszki wymieszałam z ryzem i dopiero wtedy poszło .Rudy całą michę ,sunia tez sporo .Sa naprawdę fajni .Rex pieszczoch niemiłosierny ,zabawowy rowniez bo bardzo ładnie się z nią bawi.I cały czas sprawdza czy ona jest koło niego .
Czym psiaki były karmione ? Moze raz na jakis czas podam im to co dawała im Pani ,która je dokarmiała...

Posted

Pewnie przyzwyczaiły się do jedzenia. Pewnie nie chciały jeść też ze stresu. Nowe miejsce, nowe warunki, brak swawolki. Tzn tam mogły biegać gdzie chcą i kiedy chcą, a tu są ograniczone.
Co do adopcji to będzie ciężko bo szkoda będzie ich rozdzielać :-( Mogą tego nie przeżyć

Posted

W kwestii karmy dla szczeniaków - co im kupić?

W czwartek będę w hurtowni weterynaryjnej, ale tam jest tylko Royal Canin. Mogę kupić w cenie hurtowej.
Lub cokolwiek innego co można dostać w sklepie zoologicznym, supermarkecie itp.
Proszę na propozycje uwzględniajace finanse psiaków z nory.

Posted

funia napisał(a):
Był problem z jedzeniem od piatku .Nie chciały nic jesc .Rex troszkę dłubał w jedzeniu ale sunia nic .Dostali sucha rano a wieczorem ryz z miesem tez go nie tknęli ....Dzisiaj rano znowu nie bardzo ...Zmartwiłam się. miałam w domu puszki wymieszałam z ryzem i dopiero wtedy poszło .Rudy całą michę ,sunia tez sporo .Sa naprawdę fajni .Rex pieszczoch niemiłosierny ,zabawowy rowniez bo bardzo ładnie się z nią bawi.I cały czas sprawdza czy ona jest koło niego .
Czym psiaki były karmione ? Moze raz na jakis czas podam im to co dawała im Pani ,która je dokarmiała...

Ja karmiłam je tylko raz, jak czekaliśmy na transport, a były to parówki ;) . Oba wszystkie zjadły. Widziałam resztki makaronu i mięsa przy norze, no ale tutaj już Pani Danusia powinna się wypowiedzieć ;)

Posted

ajlii napisał(a):
W kwestii karmy dla szczeniaków - co im kupić?

W czwartek będę w hurtowni weterynaryjnej, ale tam jest tylko Royal Canin. Mogę kupić w cenie hurtowej.
Lub cokolwiek innego co można dostać w sklepie zoologicznym, supermarkecie itp.
Proszę na propozycje uwzględniajace finanse psiaków z nory.

Moim zdaniem Royal Canin jest troszke za drogi.
A co powiecie na karmy :
-pedigree junior.

Posted

Czytam ,ze zostałyt Fiprexem odpchlonne ....Niestety nie zadziałał bo do mnie przyjechaly ze strasznymi żywymi pchłami .Odpchliłam Frontline i na drugi dzień nie było sladu ani jednej .Koszt odpchlenia 20 zł obydwu piesków dolicze do opłaty za hotel 1 grudnia

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
Moim zdaniem Royal Canin jest troszke za drogi.
A co powiecie na karmy :
-pedigree junior.

Ja uwazam ,ze nie jest zły i jest w przystepnej cenie .szczenięta jedza częsciej i jednak sporo tego wychodzi na miesiac .JA kupowałam swoim bezdomniakom z opuszczonej chałupy rok temu ta karme i bardzo im smakowała i pieknie wyglądłay po niej .

Posted

andegawenka napisał(a):
Heniuś nie narzeka na to "skazanie" , wygląda cudnie ....:smile:

Witam:0,co do piesków,one zjadały wszystko,kasza z mięsem,gotowe puszki i to wcale nie te z najwyższej półki,kiełbasa specjalna dla psa,makaron ze skrawkami wędlin,nie specjalnie zjadały suchą karmę,Rudy uwielbia mleko:)

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
Haha :)

Na śniadanie jajecznice i mleko:D

na obiad -kotlet schabowy:)

A na kolacje -kawior:)

.... po miesiącu wygląd foki, a Heniuś trzyma linię:razz::smile:

Danusiu, no to karmiłaś smacznie to norkowe towarzystwo i dlatego tak ładnie wyglądają na fotach:smile:

Posted

andegawenka napisał(a):
.... po miesiącu wygląd foki, a Heniuś trzyma linię:razz::smile:

Danusiu, no to karmiłaś smacznie to norkowe towarzystwo i dlatego tak ładnie wyglądają na fotach:smile:

chciałam im chociaż jedzonkiem zrekompensować to ich pieskie życie,i bardzo się cieszę że już nie będą marzły,nie ukrywam że dziwnie się czuję jak idę ze swoim psem na spacer ,a tam pustka:(tęsknię za towarzystwem:) pozdrawiam i proszę o przytulańce ode mnie dla suńki i rudaska:)

Posted

Danusia110 napisał(a):
chciałam im chociaż jedzonkiem zrekompensować to ich pieskie życie,i bardzo się cieszę że już nie będą marzły,nie ukrywam że dziwnie się czuję jak idę ze swoim psem na spacer ,a tam pustka:(tęsknię za towarzystwem:) pozdrawiam i proszę o przytulańce ode mnie dla suńki i rudaska:)

Danusiu, moja sąsiadka jeździ na wieś i tam dokarmia głodne 3 psy sąsiadów. Żeby ją wspomóc kupiłam na allegro najtańszy wór karmy i wiesz co? nie uwierzysz. mój fuknął na frolik i wsuwa tą taniochę (troszkę odsypałam bo jeżdżę na działkę i na w razie co dla 4 kotów - jedzą)